Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
31 minut temu, krzysiek1979 napisał:

Pojebało i to konkretnie. Rok temu zdarzały się takie kwiatki. Teraz jest pełno takich pgłoszeń. Czy tych ludzi naprawde pojebało czy co ?

9 minut temu, daron64 napisał:

Chłopie, Ty widzisz ile tam ledow jest? To nie są tanie rzeczy

Ten u tego pajaca grzesia w partaczewie jeszcze nie skończony ale pewnie cena będzie podobna.

Opublikowano
23 godziny temu, daron64 napisał:

Tak w ogóle mam tydzień urlopu i chciałbym zakończyć temat porządków w warsztatach.

Ktoś byłby chętny na części - pompa z hardiego - jest chyba wszystko (pulsowało ciśnienie, rozebrałem, ale jak zobaczyłem cenę zestawu naprawczego, to zbrakło mi chęci do robienia tego)

Do tego mam jeszcze rozdzielacz - kompletny 3sekcyjny z manometrem. Ciekł, nie mogłem dostać u siebie uszczelnień, założone oringi - na sekcjach nie ciekło, ale kapało przy pierwszym pokrętle. 

Chciałbym to sprzedać i kupić w to miejsce zwykła nowa pompe i nowy rozdzielacz. Nie twierdzę, że będzie to lepsze rozwiązanie, ale nie chcę mi się bawić z tym.

Jak nie ma chętnego, to może ktoś jest w stanie podpowiedzieć ile to może być, w takim stanie, warte?

IMG_20221209_131108.jpg

IMG_20221209_131704_copy_1553x794.jpg

@grigaa może Ty podpowiedź ile można za coś takiego, tak realnie, wołać?

Opublikowano (edytowane)

Ktoś, kto liczy że wyremontuje Władka albo Ursusa pokroju 330 czy 360, sprzeda i odzyska pieniądze (już nie mówiąc o zarobku) jest mega naiwny

Edytowane przez MF675ursus
  • Like 4
Opublikowano
3 minuty temu, MF675ursus napisał:

Ktoś, kto liczy że wyremontuje Władka albo Ursusa pokroju 330 czy 360, sprzeda i odzyska pieniądze (już nie mówiąc o zarobku) jest mega naiwny

MF udało ci się sprzedać czy jeszcze go masz ?

Opublikowano

Mój kolega, duży gospodarz z nowem parkiem maszynowym pytał mnie ostatnio o c-330 z tych pierwszych czy 28. Powiedział że szuka takiego ciągnika starego do odrestaurowania na zimowe wieczory. I jest w stanie wyłożyć dużą kasę ale ma być w oryginale i kompletny. 

Opublikowano
stasiu3512 napisał:

Wie ktoś coś na temat tego kombajnu? mam dosyć daleko do niego i może zanim pojadę to dowiem się czegoś tutaj https://www.olx.pl/d/oferta/john-deere-2254-heder-4-8-m-caly-w-oryginale-CID757-IDS4SrN.html https://www.olx.pl/d/oferta/kombajn-zbozowy-john-deere-2054-klima-sieczkarnia-CID757-IDNJqkC.html

z tego 1 ogłoszenia ktoś tu polecał tego handlarza ze ma ładne sztuki

Opublikowano
52 minuty temu, krzysiek1979 napisał:

Mój kolega, duży gospodarz z nowem parkiem maszynowym pytał mnie ostatnio o c-330 z tych pierwszych czy 28. Powiedział że szuka takiego ciągnika starego do odrestaurowania na zimowe wieczory. I jest w stanie wyłożyć dużą kasę ale ma być w oryginale i kompletny. 

To z sentymentu bo kiedyś mieli taki traktor czy poprostu takie dzidzisie ?

Opublikowano
1 godzinę temu, krzysiek1979 napisał:

E to szuka gotowca, prysnąć i popatrz jak odwaliłem.

Opublikowano
47 minut temu, mf362 napisał:

To z sentymentu bo kiedyś mieli taki traktor czy poprostu takie dzidzisie ?

Jego ojciec miał 28 i na takim się uczył jeździć. Chcę wyrematowac i zostawić aby oko cieszyć. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, krzysiek1979 napisał:

Dużą kasę tzn jaką?

Opublikowano
krzysiek1979 napisał:

Chce wyremontować czy kupić gotowy sprzęt? Bo do remontu to byle trupa byle w oryginalnych częściach jak ośka itp

Opublikowano

Nie wiem ,poprostu chodzi o to że jak coś jest w miare kompletne w orginale bez przeróbek ,jest łatwiej to doprowadzić do ładu .Dwa lata temu ogłosiłem wsk mojego ojca model 175 rocznik 81 .Kompletna jak z fabryki nie modzona choć w stanie średnim ,myszy kable pogryzły,opony fabryczne bez powietrza troche rdzy ,bez kwitów .Telefonów ze 100 i tylko pytanie czy w orginale .Kupcy przebijali cene za jaką wystawiłem .Przyjechał koleś  700 km i zabrał.

• AgroTeam
Opublikowano
Antyoracz napisał:

Przed chwilą, griga napisał:

łożyska to koszt max 100zl i do wymiany tylko jeśli jest luz

Podobno brak luzu, ale nie chce się obracać. 

Czyli pewnie złapał na łożyskach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v