Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, igor10246 napisał:

u mnie w gminie to już chyba ze 100 ha jest postawione, ale nic się nie słyszy od właścicieli gruntów 

I to mnie martwi że ciężko zdobyć opinie od właścicieli 

23 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Pany ile cenić za silnik 5.5kw sprawny z kołem na pas transmisyjny? 

500/600 zł tyle takie silniki u nas chodzą 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Tych że zdjęcia mam 7szt. Do tego 4szt takich cienkich. No i gdzieś było więcej takich mniejszych, ale nie mogę ich znaleźć. 

Felg ci się tam dużo wala, z tego co widać było po zdjęciach, popatrz na zdjęcie poniżej 

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Pany ile cenić za silnik 5.5kw sprawny z kołem na pas transmisyjny? 

Masz takie coś??? Jak rozsądne pieniądze to powiem szwagrowi, bo szukał kiedyś niedawno coś takiego 

Screenshot_20221110-184448.png

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Felga ci się tam dużo wala, z tego co widać było po zdjęciach, popatrz na zdjęcie poniżej 

Masz takie coś??? Jak rozsądne pieniądze to powiem szwagrowi, bo szukał kiedyś niedawno coś takiego 

Screenshot_20221110-184448.png

Mam, chodził chyba w bąku ale miał być mniejszy mocowo i instalacja nie wytrzymywała, jutro zrobię zdjęcie 

Opublikowano
29 minut temu, bratrolnika napisał:

To podeślij mi na smsa, jutro śwagrowi mam przyczepką po opony do siuntki jechać to od razu temat ugadam. Może i po drodze by go zabrało, o ile dalej będzie chętny 

Muszę z ojcem cenę ustalić i jak coś to wyślę zdjęcia i cenę, z tego co wiem to ma ucięty kabel ale z tym byś sobie dał radę 

• Like 1
Opublikowano
22 godziny temu, Grzechooo napisał:

Mi się ta eurofala nie widzi tak samo jak ktoś po taniości kupuje blachy z odpadów w różnych kolorach tęczy. A jak rozmowa o dachach to się spytam czy sama blacha naprawdę się będzie tak bardzo skraplać? Mam w paru budynkach membranę i mi się to nie widzi myszy i wróble tylko tam się pchają a co do tego filcu to też nie wiadomo czy jak on nasiąknie to czy blacha nie będzie rdzewieć?

Od 2014 roku nam halę dach jest pokryty właśnie placha z filcem. Ściany zwykła. Przetrzymuje tam ziarno lub maszyny. Jak na razie nie zauważyłem żeby się tam coś działo. 

Opublikowano

Pany, potrzebuję jakiś mały siłownik dwustronnego działania skok 10-15cm, nie za miliony. Ktoś, coś?

gregory81 napisał:

Od 2014 roku nam halę dach jest pokryty właśnie placha z filcem. Ściany zwykła. Przetrzymuje tam ziarno lub maszyny. Jak na razie nie zauważyłem żeby się tam coś działo.

Ja też przetrzymuje ziarno w tym budynku co zamierzam zmienić dach, tylko ziarno mam w silosach wewnętrznych i z góry je i tak nakrywam od wróbli i tak się biję z myślami czy warto inwestować w ten filc. I czy sama blacha by nie wystarczyła, wiadomo wszystko to koszt a wydatki są wszędzie.

Opublikowano
3 godziny temu, Grzechooo napisał:

Pany, potrzebuję jakiś mały siłownik dwustronnego działania skok 10-15cm, nie za miliony. Ktoś, coś?

Ja też przetrzymuje ziarno w tym budynku co zamierzam zmienić dach, tylko ziarno mam w silosach wewnętrznych i z góry je i tak nakrywam od wróbli i tak się biję z myślami czy warto inwestować w ten filc. I czy sama blacha by nie wystarczyła, wiadomo wszystko to koszt a wydatki są wszędzie.

Nie wiem jak na dachu by się zwykły trapez zachowywał ale tak jak pisałem na bokach mam zwykła blachę nie powiem nieraz tam była delikatna rosa ale na pewno nie taka żeby się lało. Z tego co mi wiadomo to się będzie skraplało jak wystąpi różnica temperatur. Jak i tak przykrywasz to ja bym sobie darował ten filc. Ewentualnie dla świętego spokoju jak ktoś wcześniej pisał z filcem tam gdzie biny.

Opublikowano

Pytałem parę dni temu o oświetlenie i ktoś podrzucił, że polecali ledvance. No i przyszły 2szt 50w. W założeniu miały iść obie na chatę, ale wczoraj zrobiłem przymiarkę to jedna starczy. Dziś druga przymierzylem na garaż. Generalnie bardzo pozytywnie. Dość duży obszar oświetla (na chacie będzie na jakichś myślę 7metrach, na garażu na trochę ponad 3). Ogólnie do tego do czego je kupiłem, czyli oświetlić z grubsza teren żeby sobie przejść na spokojnie - super. Jeśli ktoś chciałby jednak coś robić pod tym światłem, to albo mały obszar bezpośrednio pod lampą, albo trzebaby było szukać mocniejszej. Np zwykły 300w w innym miejscu na chacie jest dużo dużo jaśniejszy.

Opublikowano (edytowane)

Panowie zastanawiam się nad kupnem ładowacza do swojego deutz dx.4.50, i teraz pytanie czy do takiego ładowacza ze zdjęcia jest opcja dorobić adaptacje? Jaki to może być koszt?

Screenshot_20221111-170422_OLXpl.jpg

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano (edytowane)

ciekawe czy w Żerdzi by nie dorobili??

produkują do różnych.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

Grzesiu wszystko dorobi a koszt to zależy od tego jak dużo trzeba przerabiać i ile fachowiec sobie zażyczy

Nie wiem czy  się opłaci bo 12 tys za to co na zdjęciu, może ktoś na af robił takie coś to bym miał jakiś obraz czy opłaca się czy nie. Nowy Polski ponad 20tys trzeba szykować, ale czy jakość  będzie jak zachodniego?

8 minut temu, Pafnucy napisał:

ciekawe czy w Żerdzi by nie dorobili??

produkują do różnych.

Koło Ryk? 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

Nie wiem czy  się opłaci bo 12 tys za to co na zdjęciu, może ktoś na af robił takie coś to bym miał jakiś obraz czy opłaca się czy nie. Nowy Polski ponad 20tys trzeba szykować, ale czy jakość  będzie jak zachodniego?

Koło Ryk? 

koło Żerdź

Hydro Spaw

Edytowane przez Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v