Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
kizak napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

to jest kostka a jak chcesz zrobić to ,,lepiej to kup dżoja na widełki i linki z widełkami i problem na dłuższy czas zniknie bo te końcówki (kulki) na linkach się wyrabiają i często pękają

Grom go wie czy pękają te kulki ,jeszcze nie miałem ,,przyjemności'' . 

nie raz linka pękła a i ukruszyć się potrafi się ta kostka na widełki lepsze

Opublikowano
50 minut temu, robi57362 napisał:

raptem dwa dni szukalem i juz jest

gdzie on zaoral? gość przejechał w te i nazat 😁

ponoc pasuja tez od lemkena i jakiegos tam jeszcze ale narazie sa

sa przedpluzki jeden do wymiany elementów a dwa chodliwe

nigdy bym nie kupil kosiarki z uszkodzona listwa

Czemu?

Opublikowano
33 minuty temu, jahooo napisał:

powiem ci z doświadczenia, że joy na kulki to porażka - dobry raz w roku BB załadować, ale w codziennej pracy tylko widełki

te kulki się urywają co chwila, zwłaszcza, jak się ma dłuższe linki, jak u mnie 3m, a na końcu urwała się kulka w obudowie, kosztuje "raptem" 40zł

do rozdzielacza kupiłem 2 dźwignie na widełki i joy leży w kącie

No nie wiem ,u siebie robię około 450 bel ,czyli zaladunek ,rozładunek ,plus przewiezienie do paszowozu ,czy bydlątek [ czyli x 3],kiszonka z qq 4 ha do paszowozu,to wyjdzie  z tego dodatkowo do załadunku jakieś 130 rozżutników obornika1 osiowych z nadstawkami plus u dwóch  uslugi [ale to tam nie dużo ,może z 200 ,przerzuceń chwytakiem  ,i jakieś tam oborniki . BB z nawozami ,czy paszami to też ,,kilka'' . No i jak na razie linki całe ,tylko te kostki lecą . 

Opublikowano

U mnie kostka od nowości wytrzymala 10 lat więc kupię tylko kostkę i zobaczymy. A powiem szczerze ładowacz trochę robił przez ten czas. Teraz po prostu za mocno szarpnąłem zaraz po odpaleniu bo szybko było potrzeba.

Opublikowano
artek27 napisał:

50 minut temu, robi57362 napisał:

ponoc pasuja tez od lemkena i jakiegos tam jeszcze ale narazie sa

sa przedpluzki jeden do wymiany elementów a dwa chodliwe

nigdy bym nie kupil kosiarki z uszkodzona listwa

Czemu?

bo juz jedna widzialem w środku i dziękuję. tam remąt to tysiące a nie setki żeby zrobić dobrze a nie na odwal np. jednego trybu nie powinno się zmieniać bo z sasuadujacymi nie będzie się zgrywał

• Thanks 1
Opublikowano
11 minut temu, migacz napisał:

U mnie kostka od nowości wytrzymala 10 lat więc kupię tylko kostkę i zobaczymy. A powiem szczerze ładowacz trochę robił przez ten czas. Teraz po prostu za mocno szarpnąłem zaraz po odpaleniu bo szybko było potrzeba.

a jak długie masz linki ?  może w tym tkwi sekret, u mnie w MTZ prawie 3,5m mają bo lecą z kabiny pod podłogą do tyłu ciągnika zgiete w łuk

Opublikowano
Grzechooo napisał:

robi57362 napisał:

A to nie Ty szukasz już od sierpnia? to przepraszam pomyliłem osoby...

no skąd bardzo szybki temat i mmie chóc żałuję ze ktoś mi gregora sorzatnol

Opublikowano
Grzechooo napisał:

Pany czy w taki zbiornik legalnie zatankuję ON z cysterny? https://www.olx.pl/d/oferta/zbiornik-na-rope-olej-opalowy-CID628-IDRFwAP.html

jak są dwa płaszcze teoretycznie można ryzykować tak kiedyś na szkoleniu mówili

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

a jak długie masz linki ?  może w tym tkwi sekret, u mnie w MTZ prawie 3,5m mają bo lecą z kabiny pod podłogą do tyłu ciągnika zgiete w łuk

Ja tam nie wiem jak długie linki są. Joystick pod ręką a rozdzielacz zaraz na zewnątrz za szybą więc chyba nie potrzeba aż 3,5m. Do tej pory nic nie grzebałem przy turze przez te 10lat.

Opublikowano
30 minut temu, Grzechooo napisał:

To opałówke można lać a ON nie?

Taki mamy pojebany kraj. 

W praktyce któryś poseł wziął dobrze w łape podczas ustanawiania prawa odnośnie przechowywania ON w gospodarstwie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Narko napisał:

Uzywa ktos z Was czegos takiego,jak to sie spisuje ?

Brak opisu.

Ta druga oś to wąziej ? Co by kolein nie robiło ?  Często woziło się 3 runo zwykłą ,albo kosiło się 1 runo żeby nie  wydeptały ,to rotacyjną pokos do przodu i jazda do końca ,i póżniej cofanie załączoną ,tak że było półtora pokosu . i poł pokosu zostawało w ścianie na następny raz .  A tu kita do przodu i gdzie zechcesz tam kończysz ,a przy przejazdowej oborze to wogle malina . w sezonie letnim zamiast prasować ,grabiż zestawiać ,owijać . To traktor cały czas podpiety i tylko kita na pole raz dziennie jak nie za daleko ,

Opublikowano
7 godzin temu, kizak napisał:

Ta druga oś to wąziej ? Co by kolein nie robiło ?  Często woziło się 3 runo zwykłą ,albo kosiło się 1 runo żeby nie  wydeptały ,to rotacyjną pokos do przodu i jazda do końca ,i póżniej cofanie załączoną ,tak że było półtora pokosu . i poł pokosu zostawało w ścianie na następny raz .  A tu kita do przodu i gdzie zechcesz tam kończysz ,a przy przejazdowej oborze to wogle malina . w sezonie letnim zamiast prasować ,grabiż zestawiać ,owijać . To traktor cały czas podpiety i tylko kita na pole raz dziennie jak nie za daleko ,

Tak kita na pole raz dziennie a po dwóch tygodniach trawa już stara i zdrewniała

Opublikowano
8 godzin temu, KlimekPL napisał:

Tak kita na pole raz dziennie a po dwóch tygodniach trawa już stara i zdrewniała

To się robi podobnie jak wiosną z wypasem ,jeden kawałek ,,zaczepić'' 2 tygodnie przed sianokosami ,drugi z tydzień i do jesieni będzie ,,gralo'',i się wszystko prawie spiknie 🤗

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v