Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, witejus napisał:

Sprężyna ściągająca ciężarki zmiękła i temu tak się dzieje,poza tym jak łańcuch luźny to już nie stawia oporu i być może obroty trochę za wysokie

Ostatnio oddałem do regulacji i niby troszkę lepiej, ale tak jakby przeskakiwał na biegu jalowym

3 godziny temu, slawek74 napisał:

Wiem co to jest. Chodziło mi tylko o to jak to nazwał.

3 godziny temu, akmaly napisał:

MS 261 to zupełnie inna liga niż 251 - zresztą 1500 zł droższa.

Nie wiem w czym problem - zawór dekompresyjny to kilkadziesiąt zł

A jak dawałem ja ostatnio na serwis, to niby nie mieli na miejscu, a mi się trochę spieszyło

Opublikowano

Używa ktoś takie dmuchawy na akumulator? Da radę przedmuchać prasę lub ciągnik z kurzu? czy lepiej coś spalinowego? https://allegro.pl/oferta/ryobi-one-obl1820s-dmuchawa-lisci-akumulatorowa-11137166108?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=wybrane&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_ogrod_pla_ss&ev_adgr=ogrod&ev_campaign_id=15231253834&gclid=Cj0KCQjw8_qRBhCXARIsAE2AtRbSyTGmiEtGk9hJlgEnA19H70S1RvPTGYUAXiDd6-ZaqSfIvLcFHvYaAnHdEALw_wcB

Opublikowano
42 minuty temu, SamaPrawda napisał:

O tej akumulatorowej piszą że "bateria znika w oczach", ciągnik czy prasę może byś odmuchał ale ja bym wybrał spalinową. Mam spalinową ryobi (wybrałem ją ze względu na skład mieszanki 50:1) i nie myślałem że będzie to tak przydatne urządzenie  - zdecydowanie ogranicza używanie mioteł, jest dokładniejsza i wydajniejsza od miotły, wszelkie zakamarki, nierówności to nie problem i najważniejsze - jakoś chętniej się biorę za sprzątanie używając dmuchawy niż miotły...

Opublikowano

To co marudziłem z malowaniem, to poszedłem na łatwiznę - przetarłem papierem, zmiotlem, 2xgrunt, 2x najtańsza farba (30zl/10L, poszło gdzieś 17L). Jak można było się spodziewać szału nie ma, ale choć troszkę czyściej i odświeżone (czarne maziaje to cień)

InCollage_20220326_155031928_copy_1024x1024.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Teraz tyle trzeba zapłacić za WOLMET (ok15.000) albo OLIMET  ten chyba ok 16.000- zdrożały o ponad 1500zł w ciągu tygodnia. Metal technik coś ok 20.000zł. Świat i ceny zwariowały...

Edytowane przez michal1993
Opublikowano

Olimeta to odradzam bo mam. Sam system blokujący tura o jest partactwo a o jakości materiału nie będę się nawet wypowiadał.

Opublikowano
1 godzinę temu, wlamaj1 napisał:

A co to za nowy za 16k? Ma chociaż odciągi do tylnego mostu?

Te odciągi takie ważne tylko przeszkadzają . Ja turem MTZ  bez odciągów  cały staw  odmuliłem . Więc jeśli ja taki delikatny gościu go nie uszkodziłem to znaczy że nie jest potrzebny.

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

To co marudziłem z malowaniem, to poszedłem na łatwiznę - przetarłem papierem, zmiotlem, 2xgrunt, 2x najtańsza farba (30zl/10L, poszło gdzieś 17L). Jak można było się spodziewać szału nie ma, ale choć troszkę czyściej i odświeżone (czarne maziaje to cień)

InCollage_20220326_155031928_copy_1024x1024.jpg

ja takie rzeczy tynkuje, cegła to cegła, tynk zupełnie inaczej wygląda, łatwiejszy w utrzymaniu czystości, i jak np w oborach to jak byk d*pą przesmaruje to karcherem przejedzie i w tych fugach przedwojennych przynajmniej nie wypłukam na pół cegły  

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Może ktoś coś powiedzieć na temat takiego sprzętu https://www.olx.pl/d/oferta/opryskiwacz-hardi-commander-2600l-CID757-IDLN1mM.html ? Zamierzam kupić opryskiwacz tak gdzieś do 30 tyś i nie wiem za bardzo na jaką firme się zdecydować.

Jak dla mnie mocno problematyczne umiejscowienie pompy. Nie widziałem podwieszanej i już widzę jak szoruje po ziemi przy przejeździe przez jakiś rów. Do tego wjedź w rzepak, to będzie darła wszystko, a i jakby osłona wom się uszkodziła to nawinie na wałek i kłopot gotowy.

Może się mylę i wyolbrzymiam ale mi nie pasuje.

A firma? Patrz żeby belka odpowiadała, konstrukcja solidna, beczka najlepiej żywiczna, w używanym wszystko może się popsuć a wymieniać będziesz na coś co ci pasuje i jest dostępne.

Edytowane przez Agrest
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v