Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
21 minut temu, Belaruss820 napisał:

U nas w okolicy facet sprzedaje shindaiwy i echo.

Jeśli wysyła to prosiłbym o kontakt, chyba ze jesteś z lubelskiego. Ogólnie jest problem z dostępnością tych pił teraz.

Opublikowano
1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

Bierz Stihla MS170/171, 180/181

To popatrz sobie jeszcze na tego:

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-ursus-pierwszy-wlasciciel-CID757-IDN56sv.html

Perełeczka 😁

Miałem dzisiaj jechać, ale porządki robię. Może w środę.

Jak kiedyś napiszę, że dałem sto koła za ciężka serie, to dzwońcie na pogotowie, bo najwyraźniej coś mi się na łeb spierdolilo. Pieniądze jakie byłbym w stanie dać za ciężka 6, to 50- 60k, ale to musiałaby być naprawdę w super stanie, na dobrych radialkach itd. Z tego co widzę, co się dzieje z cenami, to wychodzi na to, że sobie jednak takiej nie kupię :)

35 minut temu, Belaruss820 napisał:

. Sasiad kupil ms180 to jak dla mnie to mozna galezie jedynie obcinac i małe drzewka. 023jest mala i w lesie czasami ciezko ciąć a gdzie 180.

Do cięższej roboty mam ms261 i stara 260(albo 280, już nie pamiętam) no i właśnie cos takiego malutkiego by mi się przydało. No ale to przemyśleć muszę.

Może jakiś patent na noszenie samemu  takich skurwieli (520x50x7)w ciasnej przestrzeni? Bo kręgosłup stara się dać do zrozumienia, że nie jest to najlepszy pomysł 😅

IMG_20220110_140644_copy_562x999.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Co tu remontować , jak wyginte jak chińskie pińć 🤣

Bo to jest szykowane na nowoczesną z giętymi szybami 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Miałem dzisiaj jechać, ale porządki robię. Może w środę.

Jak kiedyś napiszę, że dałem sto koła za ciężka serie, to dzwońcie na pogotowie, bo najwyraźniej coś mi się na łeb spierdolilo. Pieniądze jakie byłbym w stanie dać za ciężka 6, to 50- 60k, ale to musiałaby być naprawdę w super stanie, na dobrych radialkach itd. Z tego co widzę, co się dzieje z cenami, to wychodzi na to, że sobie jednak takiej nie kupię :)

Do cięższej roboty mam ms261 i stara 260(albo 280, już nie pamiętam) no i właśnie cos takiego malutkiego by mi się przydało. No ale to przemyśleć muszę.

Może jakiś patent na noszenie samemu  takich skurwieli (520x50x7)w ciasnej przestrzeni? Bo kręgosłup stara się dać do zrozumienia, że nie jest to najlepszy pomysł 😅

IMG_20220110_140644_copy_562x999.jpg

Pila i ogień : D

Opublikowano
7 minut temu, superfarmer02 napisał:

Niby 2500mth i wałek nie uzywany. Ok może i nie używany ale jego osłona wygląda jak nówka ze sklepu a blok woku walka to jak by z ciągnika z kilkoma tyś godzin🤔🤔

Osłona mogła być odkręcona i leżeć parę lat w garażu na sprzedaż założył , ale reszta widać że wygląda na więcej mth

Opublikowano
12 minut temu, tomek222 napisał:

Renóweczki do uruchomienia ktoś nie chce? 

https://sprzedajemy.pl/renault-120-14-male-pulkowo-2-e30984-nr65380391 

kuszące, jednak jeśli sprzedający nie jest jeleniem to wie że coś tam jest grubszego do roboty, + jest taki że jeśli przy dobrych wiatrach wsadzisz w niego 20 tys to wiesz co masz, a jeśli wystarczy włożyć mniej lub nawet porządnie poskładać  i to będzie w miarę chodzić to się  bardzo opłaca 

Opublikowano
7 godzin temu, KaMel napisał:

Skoro temat zszedł na pilarki, ktoś może używa Shindaiwa? Interesuje mnie model 251ts. Typowo sadowniczy/dla aroborystow. Do tej pory zawsze korzystałem ze stihla ms192t. 
Chciałbym kupić nowa, na shindaiwie przeważa jej waga, jest 1kg lżejsza. 
stihl 3.3kg; shindaiwa 2.3kg 

W całodniowej pracy na jedna rękę może to robić różnice. 
Kwestia tylko jak te pilarki się sprawują w dłuższym okresie, ze stihla jestem bardzo zadowolony. Z Shindaiwa nigdy styczności nie miałem. Może ktoś użytkuje coś podobnego?

Użytkuję shindaiwę już 10lat i jest lepsza od poprzedniej husqi. Kolega ma zul i przez x lat pracował na stihlu i husce. Od kilku lat shindaiwa i echo.

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, robi57362 napisał:

ja chce tylko za malo odwagi żeby kupić trupa za 20 tys 30 wsadzic i uj wie czy to bedzie chodzic.

Ponoć rewers był robiony, mieli dokończyć ale coś się rypło, ziemie w dzierżawę dali i już nie naprawiali tylko tak w stodole stał, ale śmierdzi mi to tym bardziej że z tyłu kombajn stoii i to w stanie takim "urzywanym" że nie stoi tam 10 lat, może jak otwarli skrzynie to zobaczyli że w środku bajzel jest i złożyli tak żeby na kołach stał aby wtoczyć i myśleć co dalej z trupem robić, albo coś innego po drodze wyszło 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v