Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

Zgadza się,  bardzo zaniedbany przyjechał 

20221125_122651.jpg

W tamtym roku miałem takiego mieszańca. Gdybym miał możliwość to tylko takie bym kupował. Gdyby go jeszcze z tydzień potrzymał, może 2 to 500kg mięsa by na nim było a Twój ma sporo większy kark jak mój 😅. Też taki spokojny czy może mały rozrabiaka? 

@radekz200 jak będziesz miał takie cielaki to będę Ci po 500 płacił a nie tylko po 300 🤭. Zacznij zacielać krowy simentalami 😁

Edytowane przez karol091193
Opublikowano
19 godzin temu, TommyLee napisał:

Widziałem twój filmik na Youtube z Lm. Widać  że Znasz się na hodowli. Jaki powód likwidacji jeśli to nie tajemnica?

dasz jakiś namiar na filmiki kolegi na priv

Opublikowano
7 godzin temu, Damianek20 napisał:

Krowa ok 800-900 kg wagi spadek o 50 groszy. Ok 11 zł płacą Wierzbicki Agatowski Patrzałek i Duch. Szkoda prądu na tą hodowlę inflacja ceny w sklepach a nasz produkt w dół. Może gdyby nikt nie sprzedawał to by musieli płacić więcej. Bydła nie ciągną z UA. Ale kredytów ponabierali koniec roku i piz*a .

Co to za Duch sie teraz u was kreci? 😁

Opublikowano
3 minuty temu, Marmurek12 napisał:

Nie kojarze, to on z Wojtkiem jeździ?

Ja ich ogólnie nie kojarzę, widziałem tylko takiego młodego suchego ale on bez zgody teścia to nawet nie piernie bo z tel przy uchu wycenia towar 🤦

Opublikowano
9 godzin temu, wojak1986 napisał:

W ile miesięcy ta waga?

Gdzieś około 22 , ale to kojec zganiany,  każda sztuka z innej parafii , pojadą dopiero w nowym roku 

4 godziny temu, karol091193 napisał:

Też taki spokojny czy może mały rozrabiaka? 

Oaza spokoju.  Ekipa się leje a on w rogu stoi i obserwuje,  ale widziałem go pierwszy raz w akcji dwa dni temu jak kolega zaczął go zaczepiać to poszedł z nim jak ze szmatą,  kraty pogięte 

Opublikowano
5 godzin temu, karol091193 napisał:

W tamtym roku miałem takiego mieszańca. Gdybym miał możliwość to tylko takie bym kupował. Gdyby go jeszcze z tydzień potrzymał, może 2 to 500kg mięsa by na nim było a Twój ma sporo większy kark jak mój 😅. Też taki spokojny czy może mały rozrabiaka? 

@radekz200 jak będziesz miał takie cielaki to będę Ci po 500 płacił a nie tylko po 300 🤭. Zacznij zacielać krowy simentalami 😁

Karol nie wiesz co tam w Tykocinie się dzieje, czy tacy zapchani czy jakieś problemy? U braciaka co Ci pisałem, że czeka 12 dni to dopiero dzisiaj odebrali 🙆 chyba ponad 3 tyg, już sam nie pamięta kiedy dzwonił...

Opublikowano
28 minut temu, pedro2 napisał:

Karol nie wiesz co tam w Tykocinie się dzieje, czy tacy zapchani czy jakieś problemy? U braciaka co Ci pisałem, że czeka 12 dni to dopiero dzisiaj odebrali 🙆 chyba ponad 3 tyg, już sam nie pamięta kiedy dzwonił...

Nie wiem co tam się stało,ale raczej zapchani. Ja dzwoniłem do nich równo tydzień temu w poniedziałek i dziś zadzwonili ,że w środę przyjadą i odbiorą towar, więc kolejka ubywa 😅

• Thanks 1
Opublikowano
21 godzin temu, livebird napisał:

Pytanie ile czekać... 

Niby mam sprzedawać ze znajomym do ubojni bezposrednio na początku grudnia zależy jak bedzie z ceną ale no k**wa ochujeć idzie z tymi cenami

Czekać na styczeń czy nie czekać ? Oto jest pytanie :)

2 godziny temu, livebird napisał:

Ale miałem piękny sen że byki o 2-3 zł zdrożały 😂🤑 pewnie przez to piwo wieczorne 😆

I sen się spełni :)

• Like 1
Opublikowano

Czytam tak kilka ostatnich stron i chyba głupoty nie zrobiłem sprzedając 3 byki i 3 jałówki w wagach 580-650 kg i za byki 13,5, za jałówki 13 brutto, wszystko mieszańce ze swojej wagi tylko było to 10 listopada, jak cena już tak spadła to ruszy się pewnie w drugiej połowie stycznia, podobnie jak to było na początku tego roku chociaż od 1,5 roku nie ma reguły, która zawsze się sprawdzała...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v