Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Łolek napisał:

15 minut temu, Bananek napisał:

No i śrubę urwało przy łyżce tura. "Awarii zachocieło się". 😉

Patrzaj koszule se sprawiłem taką jak Gienio wczoraj 

16454337012323122919934569795771.jpg

O panie. Czuć pinionc.

Bardzo się dla mnie podoba. 👍

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Kornik ponownie, tylko już +22  , bo tamtego nie wprowadziła centrala w zamówienia we wrześniu. W piątek jedna osoba straciła za to stanowisko, tylko ponoć nie ta co zawaliła, a ta co ujawniła informację🤦‍♂️

Całkiem po polsku załatwione 🙆‍♂️🤦‍♂️

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Uziu92 mocno ci zakłócają radio te lampy led 120w, a jak tak to jakie kupić żeby nie zakłócały.

Bo u mnie vox i eska już słabo moc mają więc takie zakłócenia mogą być słyszalne, co innego jak mocny sygnał.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Kutwa ,w sobotę światło padło do przedpołudnia niedzieli ,maszt w nadajniku internetowym ujeb... ,i nie ma internetu ,a chcialbym was trochę podpytać o agregaty trzyfazowe .lepszy deesla ,czy benzyna ,jeśli trójfaza ma 7 kw ,to silnik max 2kw uwlecze ?czy 5 kw . Czy ciągnikowe 17 kva,uwlecze silnik 11kw ,czy tylko trójfazę 4,4 kw . Czy AVR to pełny sinosuidalny , ? 

Opublikowano

A co Ty mnie o rzeczy diabelskie i magiczne pytasz?

Z elektroniki to baterię w glukometrze wymienić umiem🤭

Opublikowano
Strongman napisał:

@Uziu92 mocno ci zakłócają radio te lampy led 120w, a jak tak to jakie kupić żeby nie zakłócały.

Bo u mnie vox i eska już słabo moc mają więc takie zakłócenia mogą być słyszalne, co innego jak mocny sygnał.

wszystkie leży które mam to jak włączysz radia nie posłuchasz, a mam wzmacniacz dołożony, jedynie RMF coś tam łapie. Nie ważne czy kombajn czy traktor. wesem podobno nie zakłóca

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, kizak napisał:

Kutwa ,w sobotę światło padło do przedpołudnia niedzieli ,maszt w nadajniku internetowym ujeb... ,i nie ma internetu ,a chcialbym was trochę podpytać o agregaty trzyfazowe .lepszy deesla ,czy benzyna ,jeśli trójfaza ma 7 kw ,to silnik max 2kw uwlecze ?czy 5 kw . Czy ciągnikowe 17 kva,uwlecze silnik 11kw ,czy tylko trójfazę 4,4 kw . Czy AVR to pełny sinosuidalny , ? 

@V12 Kuknij tu na chwilę 🙊🙊🙊 Do trojfazowego to by musiał mieć co najmniej 3x większą moc 👀👀👀

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

w sobote probowalem w gumiaku wejsc na zasiane- ciezko bylo,miejscami woda stoi,za to zaorane suchutkie .

znowu wieje i pada.

a za miesiac dwa ci co czekaja na slonce beda narzekac na susze.............................

W poniedziałek tydzień temu siałem kizeryt, dobrze szło. Od czwartku ma już nie padać to obeschnie na tyle żeby gumofilcem przejść.

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Czegoś nie mowil że nie te zarowki kupiłem 😂

Nie mogłeś dobrych wziąć?

Opublikowano
Dnia 18.02.2022 o 11:05, Uziu92 napisał:

idę łapać na plandekę 😂 ale będą maszyny chodzić na lotniczym paliwie 😂https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-usterka-samolotu-z-warszawy-do-meksyku-zrzucal-paliwo-nad-ma,nId,5840426

Nagranie z wieży kontroli lotów jak by ktoś był zainteresowany jak to się odbywa.

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, kris91 napisał:

@V12 Kuknij tu na chwilę 🙊🙊🙊 Do trojfazowego to by musiał mieć co najmniej 3x większą moc 👀👀👀

Benzynówka dużo pali , ale bardziej prosta . 

W agregatach podaja moc w KVA dla obciazeń rezystancjnych , np moj 3 fazowy 7kva moze na każdej fazie zasilać grzałke 2,2kw .

Dla silników juz jest inaczej bo to obciażenie indukcyjne ,tak przyjmuja Cosfi 0.8 to moj agregat moze zasilać 5.6 kw . silniki maja rozne Cosfi i podane jest to na tabliczce . proste liczenie 7kva x cosfi 0.8= 5.6kw mocy silnika , ale wiecej jak te 4-4.5 kw to nie uciagnie , bezpiecznie dla agregatu to 80% obciazenia w trybie ciegłym , chwilowo to pewne ponad 100 % poda np w trakcie rozruchu silnika 

Z silnikiem jest jeszcze jeden najwiekszy problem - rozruch o ile jest to rozruch lekki to spoko ale jesli ciezki to spadek napiecia a szczegolnie czestotliwosci spowoduje utyk silnika , albo wywali przeciażeniowke w agregacie .

Przy silnikach ciezko startujacych 3 x wieksza moc agregatu to takie minimum 

Na moim 7kva , silnik kompresora  2.2 kw startuje , potem to mam juz same 7.5 kw i 11kw wiec nawet nie testowalem . baseny do mleka , dojarki tez ida bo uslugowo u znajomych chodzil .

Co do AVR to regulacja napiecia elekronika zamiast , autotransformatorem , dla silnikow , grzalek malo istotne , majac avr bardziej stabilnie trzyma napiecie 

Edytowane przez V12
Opublikowano
20 minut temu, Bananek napisał:

Cukiernicę masz?

Mama, ja dwa lata temu 100 na czczo,  więc już o 1 powyżej normy. A ciast i ciastek jem za dwóch. Nie pilnuję się i na pewno jej nie uniknę

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Od LED nie słychać zakłóceń, po prostu albo radio gra albo nie  

Jak chcesz coś żeby w ogóle nie zakłócało to kup coś z WAŚia mówią że trochę tańsze od wesemów 

https://www.was.eu/pl/lampy-robocze

Edytowane przez TheraRolnik
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v