Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Jadę agregat zatankować i spowrotem na dojenie :/ orienruje się ktoś czemu po podłączeniu agregatu ginie jedna faza ? Na krótko chłodnia chodzi, jak wpialem się w instalację to jedna faza ginie.

bo może jest i ci coś wywala ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Wędrowycz85 napisał:

wzięli go żeby za butelkę wina  pety i psie kupy pod remizą pozbierał a on sobie wymyślił że na teście gotowości był 😂

Nie pytany nie zabieraj głosu. Przykre masz doświadczenia co już nie raz pokazałeś ale nie wszędzie tak jest jak u was 🙊

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

A te wkładki to też do parzenia w szklance ? 😅

Ty kobiety nie masz to się nie wypowiadaj😉

3 minuty temu, jahooo napisał:

a po co chłopu wkładki higieniczne ?? 🧐

Ja kupuję to co mi moja kochana na liście napisze 😁

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Jadę agregat zatankować i spowrotem na dojenie :/ orienruje się ktoś czemu po podłączeniu agregatu ginie jedna faza ? Na krótko chłodnia chodzi, jak wpialem się w instalację to jedna faza ginie.

jaka moc agregatu ?? 

generatory nie lubią , byc obciązane nie symetrycznie , byc może za bardzo z tej jednej fazy idzie amper i system zabezpieczeń prądnicy ja wywala 

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Kurła,znowu kilka stron musialem przerzucić bo nie mam siły czytać. Mialem gości i prawdopodobnie do dwóch miesiecy bede juz służył naszej ojczyznie. Ale co bedzie przez ten czas to zobaczymy. Narazie trzeba zarobić zeby sie dorobic 😀 za duzo % ale gdyby nie to,to byscie o tym nie wiedzieli,hehe. Gregor szykuj sie na rusyfikację, nasz cudowny wschód tego nie dostąpi. 

Bo wy już zrusyfikowane 😂 spoko luz ja se dam radę 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, TheraRolnik napisał:

Tak się pali w piecu 🙊 to fioletowe to rura do pieca do komina 🙊

IMG_20220219_170001.jpg

Znaczy ogień w komin idzie i nie daj sadze się zapalą, to szukaj nowej chałupy 😯

Edytowane przez kris91
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

8 kw

Markowy ?? tylko markowe agregaty mają taka moc jak na nich piszę ...

ja mam 7kva i jedna faze (gniazdko mogę obciazyć 16 A)  , a 3 fazy symetrycznie po około 10 A jak przekrocze to rozłancza prądnice po chwili  żeby nie spalić 

Tyle że ja mam na sterowaniu autotransformatorem , stara dobra szkoła bez elektroniki 

Edytowane przez V12
Opublikowano
6465 napisał:

Dopatrzyłem na paragonie w Lidlu że policzyła mi 36x zielona herbatę. A ja kupił jedna. W 80zl. Jak psu w d*pę 😠

Może lubi zieloną herbatkę, a akurat bez pieniędzy buła. 😉

Opublikowano

@6465 co tam 80 dych..... pocieszyć cię

Mam kuzyna(wszystko wie najlepiej na wszystkim się zna)2 tygodnie temu kupił wraz ze swoim szwagrem (mechanik samochodowy) jakoś Renatę 100 konną.Przezywal jakie to dobre pieniądze dał.

I uwaga 

Nie sprawdzili że napęd przedni nie działa,dopiero dzisiaj 😁🤦🤦🤦🤦🤦

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Dobrze, że człowiek sobie samemu kupuje co potrzeba...

Pioter z jednej strony może masz i rację. Ale ty dziś wypijesz nalewki z propolisu i pujdziesz spać a co u mnie się dziś wydarzy to bozia jedyna wie 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

25 lat temu mówiłem, że reforma szkolnictwa , którą wprowadzają jedna po drugiej spowoduje, że będziemy młodzież kształcić na materialistów, którzy bez złotówki nawet nie kiwną palce. I teraz mamy skutki. Młodzież się nie organizuje, nic ich nie interesuje

Materialistów? To kupa nieuków. Szkoła nie wykreuje charakteru jak dom, najbliższe otoczenie. U mnie w domu nigdy nie było dopuszczane do myśli że jakaś sytuacja jest bez wyjścia i żeby się na starcie poddawać. 

Opublikowano

wtedy byś miał karteczkę, co masz kupic, nie musiałbyś myśleć

Przed chwilą, 6465 napisał:

Pioter z jednej strony może masz i rację. Ale ty dziś wypijesz nalewki z propolisu i pujdziesz spać a co u mnie się dziś wydarzy to bozia jedyna wie 😁

Zajdzie albo nie zajdzie, oto jest pytanie ??

Opublikowano
2 minuty temu, V12 napisał:

Markowy ??

ja mam 7kva i jedna faze (gniazdko mogę obciazyć 16 A)  , a 3 fazy symetrycznie po około 10 A 

Tyle że ja mam na sterowaniu autotransformatorem , stara dobra szkoła bez elektroniki 

Fogo

Opublikowano
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Może się tyle dożyje... Swoją drogą ciekawe jak wtedy wszystko będzie wyglądać...

Moment zleci. Jeszcze niedawno osiemnaście wiosen obchodziłem, a tu ni stąd ni z owąd 15 lat przeleciało.

• Like 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

1 godzinę temu, sadownik12 napisał:

Nie tłumacz, on wszechwiedzący i obracający się w tym 😁. Ciekawe czy choćby komorę w 100% zadymieniu przeszedł 😁

Nie wszechwiedzący tylko bawi mnie taka pajacerka 

Czyli większość dobrze działących , wyszkolonych i posiadających dobre wyposażenie jednostek to pajacerka ? Bo nie jeżdżą na urraa rozklekotanym żukiem z bandą pijoków spod sklepu ?. Zapisz się do straży, zobaczysz jak to dokładnie wygląda od środka wtedy może zrozumiesz o czym mówimy. Opowieści dziadka czy wujka jak to za komuny wozem za siuntką z motopompą jechali mogą posłużyć jedynie za scenariusz do kabaretu lub przedstawienia , w realnym życiu to już nie ma miejsca.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v