Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

@Rolnik1973, a tak zapytam. dostałeś dziś walentynkę? kurna ja nawet dwie. w tym jedną od żony. mojej jak by co.

Opublikowano
12 minut temu, jacor73 napisał:

Stare obrotnice były na rolkach, nowsze na kulkach. Tutaj wydaje mi się, że jest ta nowsza kulkowa. Chyba, że są jeszcze nowsze. Tomek ma d633, przyczepa nowsza, to może jest tam coś jeszcze innego.

No to wiem , sam mam u siebie oba typy obrotnic , ale chyba d 50 na rolkach nie miały tylko kulki 

U Tomka może jest już taka jak w nowych przyczepach typu Pronar itp

Opublikowano
7 godzin temu, Uziu92 napisał:

a nie poluzowało się, z tego co pamiętam na tych przyłączkach nie ma uszczelek.

Jest oring

Zmieniłem 

Teraz to trzeba jakoś polatać 

Na magnes reaguje, czyli metal. 

Migomatem trzeba bzyknąć, albo poxiliną

IMG_20220214_171757.jpg

Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Już przyszła bo suszowego nie było

🌾🌾🌾🌾

Pojadłem z budki, teraz przejechac zobaczyć jak wjatraki stawiają

Będzie gdzie na karuzelę chodzic😎

IMG_20220214_123538.jpg

IMG_20220214_121110.jpg

Żebyś sraczki dostał ;)

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Miałem podobnie z cielakami kiedyś. Jedziemy oglądać a że mu z takich że dzwonimy jak nam cena i towar pasuje a nie że wystawiony 1500 a dzwonią czy za 600 puścisz... 

Oglądamy wszystko pasuje to nic nie mówimy tylko dawaj go na przyczepkę a gość chyba nie przygotowany był na taki obrót sprawy i już po załadowaniu mówi że żałuję że za tyle sprzedał bo był wart więcej. No to mówimy że mógł wystawić za więcej. Cielak u niego zdrowy brykał a do nas przejechał 20km i obrazu woda z tyłka... Zdechł po 3 dniach. I niech mi nikt nie mówi że niema czegoś takiego jak zawiść i że nikt nie może rzucić uroku...

Uszami klaskali 🤣

W takie rzeczy nie wierzę....

5 minut temu, Ursus932 napisał:

No to wiem , sam mam u siebie oba typy obrotnic , ale chyba d 50 na rolkach nie miały tylko kulki 

Nie jestem pewny ale moja stara d50 miała rolki na 99%, ta obecnie nie wiem 

6 minut temu, Karol6130 napisał:

Jest oring

Zmieniłem 

IMG_20220214_171757.jpg

Duże ciśnienie tam jest ?

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

piwko wypić pod ten dzień

jakie?

Opublikowano

Każde piwo to szczyny, napij się wódy albo jakiegoś bimberku nalewki

Opublikowano
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

Każde piwo to szczyny, napij się wódy albo jakiegoś bimberku nalewki

Kolega ma.

Opublikowano
19 minut temu, Ursus932 napisał:

Nie wiem do którego roku, ale D50 były na rolkach na pewno, sam z ojcem wymienialiśmy na kulkową.

Opublikowano
16 minut temu, szymon09875 napisał:

Żebyś sraczki dostał ;)

W takie rzeczy nie wierzę....

Nie jestem pewny ale moja stara d50 miała rolki na 99%, ta obecnie nie wiem 

Duże ciśnienie tam jest ?

Nie wiem. 

Gumowy zmieniłem na nowy a ten trzeba też poprawić. 

Opublikowano
27 minut temu, Karol6130 napisał:

Jest oring

Zmieniłem 

IMG_20220214_171757.jpg

Podjedź pospawam za darmo 

• Thanks 1
Opublikowano

wisz co Karol? chyba powinieneś się cieszyć że kupiłeś ładny traktor w tej cenie. obserwuj trochę ceny w najbliższych miesiącach. w górę wszystko, co do nas jedzie. ciężko co kupić podobno zagramanicą.

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Trzeba się na łąki przejechać... Sprawdzić czy jeszcze są 

IMG_20220214_175743.jpg

turlał będziesz?

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

To raczej nie takie ... Te prędzej pękną niż się wygną 

Wyginają się ,w tych ,,widłach'' do qq ,te   zęby po obu bokach powinne być grubsze ,gdyż najwięcej w tyłek dostają

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v