Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Inhalacje z soli,nawet zwykla woda moze być. Ja stosowalem.cos takiego jak gargarin(nie gagarin),sa tez rozne nazwy,taka butelka i wstrzykujesz sobie w nos,bardzo dobrze płucze zatoki. Dla dzieci teraz kazdy przepisuje jakis srodek ze sterydem ale ogolnopolski brak w hurtowniach,coś na N.

Nebud. My tym dzieci inhalowalismy przed świętami.

Opublikowano
6465 napisał:

1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Inhalacje z soli,nawet zwykla woda moze być. Ja stosowalem.cos takiego jak gargarin(nie gagarin),sa tez rozne nazwy,taka butelka i wstrzykujesz sobie w nos,bardzo dobrze płucze zatoki. Dla dzieci teraz kazdy przepisuje jakis srodek ze sterydem ale ogolnopolski brak w hurtowniach,coś na N.

Nebud. My tym dzieci inhalowalismy przed świętami.

Nebbud albo berodual.

radekz200 napisał:

Czemu mnie obgadujecie?

Bo Ci zazdrościmy. 😉

Opublikowano
22 minuty temu, HF86 napisał:

to to I tapeta sama się u Radka zwinie 🙉

Jak zobaczy ile w kopertę włożył 🤭

24 minuty temu, hubertb napisał:

@gregor1284 Czemu się dziwisz? Lubię i już czosnek, ostre papryczki, chrzan. 

Mnie ten posmak nie pasuje później 

21 minut temu, 6465 napisał:

I popraw siusiorem. To ty będziesz krzyczał jej.

Może nie wystarczyć wodą z mydłem 

Opublikowano
51 minut temu, 6465 napisał:

Wwisnioweczka już zrobiona jest. Dobre było to od ciebie takie na suszonej śliwce.

W swieta próbowaliśmy przysmaku z podlasia o smaku sliwki. Ojciec mowił ze za mocny,mi smakowal ale od razu cieplo sie robilo. Jezeli ojca cytrynowka miala 55 tonile ta sliwka musiala miec🤔 Jeszcze sosna zostala ale to moze dzisiaj by sprobowac w wiekszym gronie

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, gregor1284 napisał:

🤭

Może nie wystarczyć wodą z mydłem 

Jedynie śliną, a w jak sposób to ty już wiesz 

Edytowane przez Łolek
  • Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Jedynie śliną, a w jak sposób to ty już wiesz 

Hm niech pomyślę 

Od chwili, gdy ich ślubna przywiozła kareta,
Tadeusz miał myśl jedną - myśl ta to mineta.
(Sztuka wówczas na Litwie nikomu nie znana,
Dziś już rozpowszechniona, ale źle widziana
Przez strzegące cór swoich sędziwe matrony
I księży, którzy nieraz gromią ją z ambony).
Tadeusz, że we Francji długie lata bawił,
Wielce się w używaniu sztuki onej wprawił,
Niezmiernie lizać lubiał, wyrażał mniemanie,
Że mineta o wiele przewyższa jebanie,
Bo k.tas zmysł dotyku zaledwie posiada,
Język natomiast smakiem prócz dotyku włada,
Poza tym wszystkim zmysły, z wyłączeniem słuchu,
Spełniają pewną rolę, kiedy język w ruchu.
Na przykład powonienie c*py... Wzrok się raczy
Tym, czego ślepy k.tas nie zobaczy.

3 minuty temu, hubertb napisał:

Woda pogarsza efekt. Mleko przynosi ulgę. 

Ta mleko marnować, 25 groszy obtanili 

Opublikowano
Dnia 28.12.2022 o 21:24, gregor1284 napisał:

O właśnie dobrze ze przypomniałeś.

@Sylwekx25 sprawa jest, trochę grosza do zarobienia jest. Może bym zagrali tego sylwestra w zakopcu? 🤔

"I znowu nieprzespana noc i znowu zmarnowany dzień..." 🤣 myślisz , że bylibyśmy większą gwiazdą wieczoru niż ta melanie co miała być i ci murzynki co wzamian przyjechali ? 🤔🤔 

Opublikowano
3 minuty temu, toooomaszewski napisał:

Dlaczego też jutro?

Edit. Dla vatowca bez znaczenia.

Csiiii tu nie lubią vatowców 

3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

"I znowu nieprzespana noc i znowu zmarnowany dzień..." 🤣 myślisz , że bylibyśmy większą gwiazdą wieczoru niż ta melanie co miała być i ci murzynki co wzamian przyjechali ? 🤔🤔 

Ja to wiem... 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v