Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Kto kupuje to zależy od kupującego 

Na początku roku baba mnie przebił w zakupie ciągnika 

Handlarz za mną latał a nie ja za nim 

Wtedy mogłem się zabawić i z 5000 może 6000 dołożyć 

Ostatnio też Cielak z rezerwacji się nie sprzedał bo a może je 

Jak handlarz jest niepewny to albo się od niego nie kupuje, albo jeśli ma towar, który pasuje to się bierze od ręki. Handlarz niepewny można też czytać nieznany. A cielaka raz mi człowiek nie wziął jak zarezerwował i więcej już nie kupi pomimo, że często dzwoni i pyta czy mi nie przeszło. Raz się psu ogon ucina bo drugi raz już nie ma ogona😉

• Like 5
Opublikowano
21 minut temu, HF86 napisał:

to już chiba wiem kto. 

z sąsiedniej wioski 🤭

potrafi busa załadować, lawete samochodową i grabiarke 7ke za tym zapiąć 🤣

Grabiarkę 7 ciągnąłem ,ustępowałem drogi radiowozowi jadącemu z naprzeciwka ,a ona uderzyła kołem w skarpę ,tył zaleciał i zębami radiowóz wzdłuż ,sru .🥶

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Jak handlarz jest niepewny to albo się od niego nie kupuje, albo jeśli ma towar, który pasuje to się bierze od ręki. Handlarz niepewny można też czytać nieznany. A cielaka raz mi człowiek nie wziął jak zarezerwował i więcej już nie kupi pomimo, że często dzwoni i pyta czy mi nie przeszło. Raz się psu ogon ucina bo drugi raz już nie ma ogona😉

A jak byś jaszczurce obciął 🤔

Opublikowano
6 minut temu, szwagier24 napisał:

Ładny -  wystawiłeś już? 

Pasowało by swojego strupka puscic dalej i wymienić na tego. 

Nie jeszcze nie wystawiłem. Jakoś mi się nie spieszy. Może bliżej wiosny.

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Na dwór puść sobie niebieską plastikową i nie będzie takich naprężeń

Hej mam pytanko czy monter modemu swiatłowodu na okolicę jest jeden dla wszystkich operatorów czy kazdy operator ma swego?

Opublikowano
35 minut temu, TheraRolnik napisał:

Tak u mnie 

Nie trzeba lawety szukać u siebie, można szukać lawety w okolicach kupionej maszyny 

Co nie zmienia faktu że laweciarz i tak za kilometry w obie strony cię skasuje

Także co za różnica skąd będzie 

• Like 3
Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Hej mam pytanko czy monter modemu swiatłowodu na okolicę jest jeden dla wszystkich operatorów czy kazdy operator ma swego?

Nie wiem tego dzwonili z Orange i podawali numer telefonu do monterów jacy maja być .

Opublikowano
11 minut temu, kizak napisał:

Grabiarkę 7 ciągnąłem ,ustępowałem drogi radiowozowi jadącemu z naprzeciwka ,a ona uderzyła kołem w skarpę ,tył zaleciał i zębami radiowóz wzdłuż ,sru .🥶

Macie tam jakiegoś lakiernika🤔

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Co nie zmienia faktu że laweciarz i tak za kilometry w obie strony cię skasuje

Także co za różnica skąd będzie 

Była rozmowa o cena za kilometr a nie ile kilometrów 

Skoro u nich taaaak drogo 

To można szukać gdzieś indziej lawety 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Bo dzis u jednego wr wsi mieli podłączyć i odwołali bo snieg.

Jutro mam termin

Orange  podało numer do techników jacy maja być , termin nie ustalony gdzieś na styczeń będzie umawiane , jak pogoda dopisze .

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Orange  podało numer do techników jacy maja być , termin nie ustalony gdzieś na styczeń będzie umawiane , jak pogoda dopisze .

Ten mial pleja

Ja inea i mam na jutro na godz 11, narazie cisza.

Opublikowano
15 minut temu, kizak napisał:

A wystarczyło ją przywiązać 🙄

Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał:

Tamci nie mieli pieniędzy mieli szukać kredytu 

Facet przyjechał obejrzeć ciągnik bez kasy 

Pojechał do domu po babe która jak się w gadce okazało latała po wsi zbierała kasę na zaliczkę 

Później do mnie dzwonił czy bym wziął jak coś 

Ja nie chciałem dać mu tyle co on chciał ale chciałem zamienić przednie opony 

Jak zobaczył chłopaków z lawetą to był pewien że ja to Handlarz 

Co do drugiego to mówiłem Ci jak go kupiłem 

Sławek ze Zbyszkiem pewnie pamiętają za ile był wystawiony 

Wtedy ryzykowałem dużo 

Opublikowano
16 minut temu, Rolnik1973 napisał:

jest 2-3 i świadczą usługi dla różnych firm, teraz na wyłączność nikt nie chce robić

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

sąsiad zadowolony

wnioskujesz po tym że w trumnie leżał uśmiechnięty ?

1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Pokaż mi w centralnej Polsce , ładny nowego typu cyklop nawet za 3 ... 

na hvj ci ładny nowy typ  jak zajeździsz i na hute jak rozrzutnik

Opublikowano
9 minut temu, Karol6130 napisał:

Tamci nie mieli pieniędzy mieli szukać kredytu 

Facet przyjechał obejrzeć ciągnik bez kasy 

Pojechał do domu po babe która jak się w gadce okazało latała po wsi zbierała kasę na zaliczkę 

Później do mnie dzwonił czy bym wziął jak coś 

Ja nie chciałem dać mu tyle co on chciał ale chciałem zamienić przednie opony 

Jak zobaczył chłopaków z lawetą to był pewien że ja to Handlarz 

Co do drugiego to mówiłem Ci jak go kupiłem 

Sławek ze Zbyszkiem pewnie pamiętają za ile był wystawiony 

Wtedy ryzykowałem dużo 

Ryzyko jest zawsze. Nieraz większe, nieraz mniejsze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v