Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Tego to ja nie wiem, ja mam blisko, spod drzwi tylko przerzucić. Nawet taczki nie warto angażować, zresztą za ciasno nawet na tą taczkę.

przed śniegami wywiozłem, ale ze dwa tygodnie i znowu... echchch.

2 minuty temu, 6465 napisał:

Fergusona przewietrz 

w polach to pewno drogi nawet nie widać... coś wymyślę..

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

przed śniegami wywiozłem, ale ze dwa tygodnie i znowu... echchch.

U nas tak nikt nie praktykował, jedynie duzi teraz jak im się już nie mieści na płycie to pryzmy. Przeważnie dziura w ziemi (czasem na równo z ziemią), obetonowane boki, spód niekoniecznie i od jesieni do wiosny się mieściło. Pod podorywki znów się woziło i jesienią znów. 

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Jutro Ci jeszcze dosypie.   :D

a daj spokój... i na co to komu?

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

U nas tak nikt nie praktykował, jedynie duzi teraz jak im się już nie mieści na płycie to pryzmy

ja nie duzy, ale się nie mieści .

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

A u mnie zero, Zetor stoi z pługiem i się leni.

to niesprawiedliwe... co ten pis wyrabia...?

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Przyjeżdżaj to zrobimy dzieciarni kulig 

A dej pan spokój. Byliśmy z nimi w niedzielę u Mikołaja gminnego po prezenty. Padał śnieg i mrozilo. Od wtorku gil się za nimi ciągnie e drzwi nie idzie zamknąć.

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

ja nie duzy, ale się nie mieści .

Hodowle nieduże to te parę rozrzutników się mieści u większości. Świń bardzo mało, trochę ludzi ma po 4-5 byczków albo jakąś jedną - dwie krowiny to wiele się nie nazbiera. 

Opublikowano
9 minut temu, Pafnucy napisał:

kurna. tyle śniegu, jak ja tera z gnojem w pole sie dostane??🙆‍♂️

Kiedyś każdy miał oprócz wozu jakie sanie, albo takie sanki co się zamiast kół zakładało. Może załóż takie płozy na przyczepę 😜 ?? 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Leszy napisał:

Kiedyś każdy miał oprócz wozu jakie sanie, albo takie sanki co się zamiast kół zakładało.

no mam. wstawiałem fotke... zaraz przypomnę.

IMG_20221109_143646.jpg

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Kiedyś każdy miał oprócz wozu jakie sanie, albo takie sanki co się zamiast kół zakładało. Może załóż takie płozy na przyczepę 😜 ?? 

Sanie 🤔....Ostatni link @Aktywnyrolnik7245-a 

To pewnie obróci przyczepę do góry kołami,i będzie w sam raz na teraźniejsze warunki pogodowe

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Pafnucy napisał:

no mam. wstawiałem fotke... zaraz przypomnę.

Wyciagaj biere Marka, Darka i Mariusza i jedziemy to nam kulig zrobisz. Aby tam po drodze ognisko naszykuj kup kiełbasę,keczup i musztardę. 🍞 nie musisz kupować bo kto biedę zna to i bez chleba się najie. I Adama też bierzemy.to wiesz żeby nie brakło.

Edytowane przez 6465
  • Like 2
Opublikowano
5 minut temu, songo napisał:

Śniegu nawaliło że nawet nie wiadomo gdzie droga a gdzie pola heh

IMG_20221216_121929.jpg

co za ford?

Przed chwilą, 6465 napisał:

Wyciagaj biere Marka, Darka i Mariusza i jedziemy to nam kulig zrobisz. Aby tam po drodze ognisko naszykuj kup kiełbasę,keczup i musztardę. 🍞 nie musisz kupować bo kto biedę zna to i bez chleba się najie.

nie widzę przeciwwskazań.👍

Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

Skąd to żeś wytrzasnął? ;) 

a se leżały przywalone.

Opublikowano
31 minut temu, szymon09875 napisał:

@Agrest obacz, mój dzisiejszy zakup. Szerokokątny ze sprzęgłem kierunkowym plus przeciążeniowym, jedyny minus to brak osłony. Ale cena to rekompensuje. 

IMG_20221216_181133.jpg

Długi? Może byś go mi sprzedał do opryskiwacza?

31 minut temu, szymon09875 napisał:

@Agrest obacz, mój dzisiejszy zakup. Szerokokątny ze sprzęgłem kierunkowym plus przeciążeniowym, jedyny minus to brak osłony. Ale cena to rekompensuje. 

IMG_20221216_181133.jpg

Długi? Może byś go mi sprzedał do opryskiwacza?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v