Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

Na dk 50 za Sochaczew wyciągają ciężarówkę z rowu złożona jak scyzoryk. Droga cała biała. Na a2 jedzie się w błocie 

na Dachowej śmieciarka się do rowu zsunęła, ale to na bocznej, aczkolwiek zaraz przy trasie

2 godziny temu, PAN88 napisał:

Jechałem ciężarówka po marchewkę odpadową to 100km prawie 3 godziny.

przebijam, dziś 15km jechałem 55minut

z czego pół godziny kilometr w okolicach @superfarmer02

54 minuty temu, konteno napisał:

nowa równarka XCMG

w okolicy je składają

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

9 godzin temu, konteno napisał:

@Aktywnyrolnik7245 to który ci najbardziej pasowałby ? 7340 , 7341 czy 8441? podane jak na tacy , wszystko na jednym podwórku 

Chłopak nie w głowie mi teraz ciągniki , widzisz że atak zimy śniegu doj**ało a ja muszę odśnieżać całe podwórko łopatą bo dziś odbiór mleka 

wiadrami do drogi do niesiesz te ilości 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

No za bramą nawiało z dachu z metr sniegu, 

Ja niedzielą nie robię,  a ze jeszcze padało to bez sensu robota.

Świat się nie zawali 

@Agrest🤣

@Rolnik1973 dają gradowe ale tylko dzisiaj trzeba złożyć wniosek. Także raz dwa odśnieżają faryzeuszu

1 godzinę temu, Agrest napisał:

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

No za bramą nawiało z dachu z metr sniegu, 

Ja niedzielą nie robię,  a ze jeszcze padało to bez sensu robota.

Świat się nie zawali 

@Agrest🤣

@Rolnik1973 dają gradowe ale tylko dzisiaj trzeba złożyć wniosek. Także raz dwa odśnieżają faryzeuszu

Opublikowano
17 minut temu, Qwazi napisał:

A mnie się zdaje,że on to już poodśnieżal wszystko, tylko se tak biadoli. Tak samo jak z tym gnojem z obory. Jakby taczką woził, to czemu nie ma kanału tylko obniżony korytarz? I skąd by wiedział, że mu tam ciągnik wejdzie?

IMG_20221211_143222.jpg

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

@Bananek co za sprzęt masz do odsniezania? Nam przywiezli o taki

https://www.stiga.pl/sklep/odsniezanie/odsniezarki-spalinowe/odsniezarka-spalinowa-st-4262-p

Jak bylem ostatnio w pracy to robilem uruchomienie bo chlopaki 2 dni meczyli sie ze zlozeniem i nie mogli dwoch rzeczy ogarnąć co mi zajelo jakies 5 minut.

Takie jakieś chińskie badziewie. Ale robotę robi powiem Ci. 20cm śniegu tylko śmiech. Mocny silnik. 

IMG_20221212_090627_edit_159588649568876.jpg

• Like 2
Opublikowano
19 minut temu, Qwazi napisał:

A mnie się zdaje,że on to już poodśnieżal wszystko, tylko se tak biadoli. Tak samo jak z tym gnojem z obory. Jakby taczką woził, to czemu nie ma kanału tylko obniżony korytarz? I skąd by wiedział, że mu tam ciągnik wejdzie?

a to kurde cwaniaczek 😜 

Opublikowano

Nooo ,na początku tego wieku też od groma ,przynajmniej u nas ,było zasp , Tylko w ostatnich latach jakaś kicha . I tak jakoś człek odzwyczaił się . W latach  siedemdziesiątych ,osiemdziesiątych ,czy dziewięćdziesiątych  normalka . W 96 bociany przyleciały ,a dopadało tyle śniegu że dąbki w lesie łamało ,a ile świerków legło .  Siedemdziesiąte ,czy osiemdziesiąte ,praktycznie na wioskach nie istniało odśnieżanie ,za to każdy konika miał 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, kizak napisał:

Nooo ,na początku tego wieku też od groma ,przynajmniej u nas ,było zasp , Tylko w ostatnich latach jakaś kicha . I tak jakoś człek odzwyczaił się . W latach  siedemdziesiątych ,osiemdziesiątych ,czy dziewięćdziesiątych  normalka . W 96 bociany przyleciały ,a dopadało tyle śniegu że dąbki w lesie łamało ,a ile świerków legło .  Siedemdziesiąte ,czy osiemdziesiąte ,praktycznie na wioskach nie istniało odśnieżanie ,za to każdy konika miał 

Mój ojciec cały czas trzyma sanie na parę koni i komplet uprzęży szorowych z ogłowiami na wedzidła proste, łamane i musztuki. Zawsze po świętach wielkanocnych te uprzęże czyści i konserwuje. Wartość też mają dużą bo rymarskie, ręcznie robione

Opublikowano

Najwięcej wartośc sentymentalną . Mam sanki ,i jeszcze dwa sanie nie kute ,takie po chłopsku kilka palet na nie przykręcić i kulig .      Wywalić to szkoda ,a miejsce zajmuje . Kulig by zorganizowal ,ale trzeba to wyciągnąc ,złożyc i każdemu w d*pę włazić ,może byśmy imprezyjkę zrobili . Jest impreza ,ja kierowca ,oczywiście suchy ryj,moje paliwo też  ,wszystkich saniami poodwoż i na drugi dzień sam ta z powrotem chowaj .    I tak se patrze i myślę że ja może sam tego nie spalę ,ale jak zajdę i zobaczę że coś tam im złego zrobiło się to może i odetchnę ,i piła w ruch 😐 . A propo kuligu ,traktorem nie wolno sań z ludżmi ciągnąć ,a końmi a i owszem  [one się kurna niczego nie przestraszą] ,i to jest bezpiecznie🙆‍♀️

Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał:

Najwięcej wartośc sentymentalną . Mam sanki ,i jeszcze dwa sanie nie kute ,takie po chłopsku kilka palet na nie przykręcić i kulig .      Wywalić to szkoda ,a miejsce zajmuje . Kulig by zorganizowal ,ale trzeba to wyciągnąc ,złożyc i każdemu w d*pę włazić ,może byśmy imprezyjkę zrobili . Jest impreza ,ja kierowca ,oczywiście suchy ryj,moje paliwo też  ,wszystkich saniami poodwoż i na drugi dzień sam ta z powrotem chowaj .    I tak se patrze i myślę że ja może sam tego nie spalę ,ale jak zajdę i zobaczę że coś tam im złego zrobiło się to może i odetchnę ,i piła w ruch 😐 . A propo kuligu ,traktorem nie wolno sań z ludżmi ciągnąć ,a końmi a i owszem  [one się kurna niczego nie przestraszą] ,i to jest bezpiecznie🙆‍♀️

Te ojca sanie to kute i lakierowane. Tapicerowane ławki z kutymi oparciami. Do ślubów i księdza po kolędzie nimi pradziadek woził. Piękne są. A jak ojciec nam, jak gówniarzami byliśmy kuligi robił. Dwa ogiery do sań. To była frajda. I po to mu te musztuki były potrzebne

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

@soltys48 już klient po traktor dzwonił. Za mało mu powiedziałem bo już chciał przyjechać.

siuntkę żenisz???

2 minuty temu, soltys48 napisał:

Tomek bo ze mną tak się robi interesy🤭

a do mnie dzwonił sąsiad, poczęstowałem go wczoraj kiełbasą sołtysówką, dzwoni i pyta gdzie to można kupić, bo jest za***ista i on podjedzie kupić sobie jeszcze więcej

trochę sie zdziwił jak mu powiedziałem gdzie trzeba podjechać

• Haha 6
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Tak tylko głośno pomyślałem przy Przemku a tu już kupiec dzwoni 😀

Ile krzyknąłeś? Muszę w końcu się za sprzedawanie swojej zabrać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v