Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, soltys48 napisał:

Jeżeli tak zrobi to nie był wystarczająco dobrze wychowany

Przemek najważniejsze żeby między sobą się młodzi dogadywali, ale i szacunek do rodziców powinien być można mieć inne zdanie i poglądy ale we wszystkim trzeba zdrowy rozsądek zachować mówię tu też o rodzicach bo często chcieli by młodym życie układać 

• Like 5
Opublikowano
9 godzin temu, pedro2 napisał:

👆o tu 

Porównujesz przeciętnego Kowalskiego z wydatkiem 3-5tys za agregat do chałupy do bałora krowiarza. Tak jakby mleczarnia porównywała zakup agregatu na zakład do bałora krowiarza. Jaka skala takie koszta, proporcjonalne do przychodów/zarobków. O to chodzi. 

I daruj sobie te drwiny ze zdrowia bo pokazujesz pięknie jakim jesteś burakiem... i jakichś twoich wyimaginowanych ucieczek z tonącego okrętu 🤔 

Mnie kole to, że beczycie bez końca, beczeliscie przy 1.5, beczycie przy 3, będziecie beczeć i przy 6zl. Mam głęboko w de twoje bogactwa czy długi, każdy ma to na co sobie zapracuje.

Chłopie zwolnij .  Teraz  ja 9_9😉                 Zadnych  drwin ze zdrowia nie robiłem [ conij się do czasów gdy poinformowałes o trudnościach z oddychaniem ,i przeczytaj moją odpowiedż ,i burakiem cię nie nazwę ,pomyśl sobie inną nazwę]    ,tylko dałem Ci do pomyślenia ,bo być może zapomniales że większośc krowiarzy to wraki  z deformacjami stawów ,trudnościami oddychania ......, a przeciętny powyżej pięścdziesiątki  ,i kołaczą to dalej z różnych powodów ,nie koniecznie z radości  i sentymentu do osranego ogona. Do twojej roboty ,bydła czy tam ziemniaków nigdy nie odnioslem się z pogardą czy zazdrością ,gdyż każde z zajęc daje inaczej w d*pę i każdego trza pilnować .   Trochę mi przykro jak wszystkich krowiarzy,,bałorów'' [ ja tam nie wiem ,ale ,,bałer'' ,w tłumaczeniu na nasz  język to gospodarz ,a  bałor to już pogarda zmieszana z zazdrością]   Wrzuciłeś  do jednego worka ,i na wszystkich równo sr...  . Swego czasu puki Grajewo nie przejeło ,oddawałem mleko do Suwałk ,Tam cena nawet czasem nie pokrywała kosztów ,w tych czasach mugłbym być mniej ,,heppy''  , kokosów nie było , i też trzeba było funkcjonować                      Nosz kurna ,po co ja tu się produkuję🤷‍♀️ ,jeden ma rację drugi ma   pieniądze ,,a ja tam mam wywalone i oby zdrowie i harmonia w rodzinie i wśród znajomych , by bomby na łeb nikomu nie leciały , i jutro wypijcie za ruskie okręty  I Putina na pokładzie   ,    DO DNA😐

• Like 3
Opublikowano

Witam biało i pięknie na Podkarpaciu dwójka na minusie. 

@Agrest a Wieszcza narodowego w wydaniu sanah słyszałeś? Akurat ten wiersz Szymborskiej zapadł mi w pamięć, moją wychowawczyni była polonistką uczyłem się takich rzeczy na pamięć i recytowaliśmy na ocenę. Zawsze któryś z nas(kolegów z jednej klasy) przy takiej recytacji robił sobie jaja, np. mój kolega miał do wyrecytowania kwestie z Balladyny wpadł do szkoły wystylizowany na rzeczonego julka a jak wiadomo fryz to on miał tęgi. 

Opublikowano

@Łolekmi tego nie musisz mówić

23 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Ten to jest k**wa j**niety 🤦 o takich rzeczach gadać w Internecie.... 🤦🤦

On jest niedorozwinięty i w dodatku kłamie na filmie. Jesteśmy z tego samego powiatu ba nawet gminy. Miałem podobną sytuację z rejestracją i żadnej kary nie było. 

Panie w WK powiedziały co i jak,napisałem odręcznie informacje opisująca całą sytuację one przyjęły i koniec tematu 

Co do sprawy którą porusza na końcu to uważam że dla przykładu powinni mu doyebać w pracy. Czy człowiek który pracuje w służbach mundurowych powinien w ogóle takie rzeczy mówić publicznie?

Opublikowano
39 minut temu, stempos1980 napisał:

Prostata że kapie trochę😁🤭

39 minut temu, Bananek napisał:

Już nietrzymanie?

A żonie tyle razy tłumaczyłem to ona, że guzik prawda i dalej męczy 🤭. Dzięki, że chociaż Wy rozumiecie😜

• Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Standardowo zima zaskoczyła drogowców 🤦‍♂️ za co oni kasę biorą te dziady. Jechałem dziś 7³⁰ do Radzynia, miasto zakorkowane, ludzie po rowach siedzą tak slisko było jak ujezdzili śnieg, ani jednej piaskarki nie widziałem. W Belgii przed prognozowanymi opadami śniegu już sypali solą, i odśnieżanie wczenie rano zanim ludzie do pracy wyjadą.

piniendze się skończyły. na maxa wszędzie oszczędności. 

jarek zapomniał samorządom nadrukować. 

Opublikowano

+1 szaro buro i ponuro.Troche kropi.Szczescie że ja nie mam problemów komu zapisać i względem mnie też nikt nie miał problemów.

Opublikowano
8 godzin temu, Leszy napisał:

Ogólnie to ta konieczność przepisania ziemi za emeryturę, popchnęła sporo gospodarstw do przodu. Teraz więcej zacofania będzie i dzielenia majątków po śmierci. Może o to chodziło? By wyeliminować rozwój sporej części gospodarstw?   

To, że czasem senior tak uważa, to gówno prawda. 

Chodziło żeby szmulewicz w izbach mógł być 

Opublikowano
9 godzin temu, szymon09875 napisał:

Tak sobie próbują tłumaczyć swoje niepowodzenie 

Czyli uważasz, że mamy z takim Ryśkiem czy kim innym uważać, że się nie powiodło i tak sobie to tłumaczyć? 

Listopad 38mm.

9 minut temu, HF86 napisał:

piniendze się skończyły. na maxa wszędzie oszczędności. 

jarek zapomniał samorządom nadrukować. 

Gadka z wójtem - w zimie odśnieżone będą tylko chodniki w centrum wsi - pod sklepy, pod kościół, od szkół do przystanków autobusowych - reszta dopiero jak z 20cm śniegu nawali. 

Opublikowano
8 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

W Niemczech dzieci odkupują gospodarstwa od rodziców... Jest specjalny kredyt chyba na to.. 

Temat jest trudny i fakt ze było tak że musieli to opisywali... Ale to tyz nie te czasy żeby tak było nadal. 

Znam taki przypadek i w pl ale to było niezłe wyłudzanie kredytu z zerowym oprocentowaniem. Po wpłynięciu kasy stary przepisał gospo a kasa z krechy poszła w inwestycje i zakup kolejnej ziemi 

Opublikowano
17 minut temu, hubertb napisał:

Witam biało i pięknie na Podkarpaciu dwójka na minusie. 

ja witam, w małej polszcze też biało a ja kcioł dziś orać, a godajo że jak się śnieg przyorze to żiele rośnie, a adwent ino, ino, a i w adwencie nie wolo łorać🙆‍♂️, jak rzyć, jak rzyć?🙆‍♀️

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, witejus napisał:

ja witam, w małej polszcze też biało a ja kcioł dziś orać, a godajo że jak się śnieg przyorze to żiele rośnie, a adwent ino, ino, a i w adwencie nie wolo łorać🙆‍♂️, jak rzyć, jak rzyć?🙆‍♀️

Udzielam dyspensy, dla pewności czerwona wstążka na komin. 

Edytowane przez hubertb
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, 6465 napisał:

Oj tak mam straszną dziś niechęć do pracy. A jeszcze mam 13 punktów do odwiedzenia.

Powiedział ksiądz Proboszcz, chodząc po kolędzie.  :P

Edytowane przez Desperado
  • Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Druga strona - bez śniegu, sam deszcz.

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

Pozbądź się tego kłopotu 🤭

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Znam taki przypadek i w pl ale to było niezłe wyłudzanie kredytu z zerowym oprocentowaniem. Po wpłynięciu kasy stary przepisał gospo a kasa z krechy poszła w inwestycje i zakup kolejnej ziemi 

teoretycznie . Czy nie będzie za to brał się urząd skrbowy ,jakiś podatek od tej kasy ,od niby nagłego ju hu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v