Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Dziad932 napisał:

Dziękuje wszystkim 🙂

to i ja. DOBREGO!

Opublikowano
5 minut temu, Dziad932 napisał:

Dziękuje wszystkim 🙂

Chmurny Marcin chętnie przyprowadza łagodną zimę, mrozy straszne zgładza.

Jeśli mglisto na Marcina, będzie lekka zima.    Pochmurno.   :)

Opublikowano
8 minut temu, Dziad932 napisał:

Dziękuje wszystkim 🙂

Dziadu i ja przyłączam się do życzeń. 

image.png

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

Tak świętuje rolnik na etacie. Znaczy się aktywne spędzanie świat.

IMG_20221111_112304.jpg

Te gable to już tydzień temu tak stały 😉

No poswietowalem teraz czas na pracę 

• Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, Bananek napisał:

To i ode mnie przyjmij życzenia imieninowe. Niech Ci dalej idzie gospodarzenie jak teraz. Małymi krokami do przodu.

Bo dużymi to mu mogą portki w kroku pęknąć 😁

Opublikowano

Po pierwsze to wszystkiego najlepszego Marcinom. 

A po drugie to dzisiaj mamy najważniejsze święto w tym kraju. Niestety ludzie mają krótką pamięć i nie myślą o tym ile Polskiej krwi przelano abyśmy byli wolnymi ludźmi mówiącymi w swoim ojczystym języku a nie podnóżkami niemiecko rosyjskimi. Mój pradziadek był oficerem w Błękitnej Armii Generała Hallera i przyłączał ponownie Pomorze do Polski. Niestety w wyniku odniesionych ran na wojnie długo nie cieszył się wolną Polską. Mój dziadek walczył w drugiej wojnie światowej był też w obozie. Babcia była wywieziona na roboty przymusowe. Pomyślcie ile Ci ludzie wycierpieli abyśmy teraz mogli żyć tak jak żyjemy. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, gregor1284 napisał:

Ot czasy wybrał na naukę psia krwia... Przy tych cenach wszystkiego nie ma miejsca na pomyłki 

Na naukę nigdy nie jest za późno.

5 minut temu, donweter1989 napisał:

A po drugie to dzisiaj mamy najważniejsze święto w tym kraju. Niestety ludzie mają krótką pamięć i nie myślą o tym ile Polskiej krwi przelano abyśmy byli wolnymi ludźmi mówiącymi w swoim ojczystym języku a nie podnóżkami niemiecko rosyjskimi. Mój pradziadek był oficerem w Błękitnej Armii Generała Hallera i przyłączał ponownie Pomorze do Polski. Niestety w wyniku odniesionych ran na wojnie długo nie cieszył się wolną Polską. Mój dziadek walczył w drugiej wojnie światowej był też w obozie. Babcia była wywieziona na roboty przymusowe. Pomyślcie ile Ci ludzie wycierpieli abyśmy teraz mogli żyć tak jak żyjemy. 

Mój dziadek był w wojsku w Kcynii jak wybuchła druga wojna światowa. Trafił do niewoli i był na robotach w Niemczech u gospodarza którego bardzo dobrze wspominał. Tam poznał babcię która też była na robotach a pochodziła z Odessy (teraz Ukraina). Tam urodził im się mój wujek a ojciec mój urodził się w maju 45r już w Polsce ale poczęty był jeszcze na Germanii😁

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

jutro już nie problem wydrzeć od dziadka maszyny za 50% wartości 

Niektórym pozerom zapisanym do agrouni to i dziś nie przeszkadza buszować po ogłoszeniach o licytacjach komorniczych🤣

2 godziny temu, Dziad932 napisał:

Dziękuje wszystkim

W dniu imienin życzę Ci kolejnego cyklopa do kolekcji👍

Opublikowano
34 minuty temu, donweter1989 napisał:

I takim osobom należałoby przyznać Order Orła Białego, a nie takiemu maciarewiczowi.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Desperado napisał:

Chmurny Marcin chętnie przyprowadza łagodną zimę, mrozy straszne zgładza.

Jeśli mglisto na Marcina, będzie lekka zima.    Pochmurno.   :)

Znajdź inne bo znowu kartofle nie zmarzną i będą ozime z kilku lat..., pochmurno i mglisto

W zimę jakby z tydzień -20 podtrzymało to może by zmarzły. Specjalnie nie oram jeszcze, może po niedzieli je trąci

Opublikowano

to tylko proboszcz co chce poinformować o swoich potrzebach 🤣

Opublikowano
3 godziny temu, hubertb napisał:

A bo Ty to u Polaka pracujesz prawda? 

A i owszem. Lokalny prywaciarz. 

3 godziny temu, slawek74 napisał:

Potop byś dzisiaj obejrzał albo ogniem i mieczem 😃👍

Nie mam telewizora, zresztą ta "klasyka" mocno mnie nie interesuje.

3 godziny temu, slawek74 napisał:

chrzanisz jak zwykle 🤪🤦‍♂️

Ty również nic nie wnosisz i to od zawsze. Uzupełniamy się. 

3 godziny temu, Desperado napisał:

I licz tu na takiego żeby w razie czego bronił Polski, nie no ja  chcąc nie chcąc musiałbym się zgłosić na ochotnika żeby na tyłach frontu czekać na takiego dezertera z pełnym magazynkiem.

W obronie? Na pewno nigdy do żadnego wojska i obrony z własnej woli, a pod przymusem to co za różnica czy zastrzelisz Ty czy Rusek bądź Niemiec? Byle szybko zastrzelili i już.

3 godziny temu, konteno napisał:

to wyrzuć alkohol bo nic nie wspominałeś

Bez alkoholu bebechy skręci ale jakoś wytrwasz, bez żarcia nigdy.

3 godziny temu, soltys48 napisał:

Kwintesencja pokolenia lat 2000

Jeśli masz wyższe cele i potrzeby to gratuluję, mi do szczęścia potrzeba aby być najedzonym, popitym i w cieple. 

3 godziny temu, Pafnucy napisał:

nie popieram, ale chyba rozumiem Jego podejście.

czy muszą miliony umierać, bo np Putin sobie coś ubzdurał? a niech kuźwa stanie przywódca naprzeciw przywódcy i se dają po mordzie.😄

Masz tu dużo racji. Co kogo obchodzi "na dole", że jakiś głupek u góry sobie ubzdurał zagarnięcie terytorium? Dokładnie, niech wyjdzie jeden z drugim, da sobie po mordzie, który lepszy i po problemie.

3 godziny temu, PRIMO napisał:

To są zwykłe niećwieje życiowe. 

Im tylko w głowie net i coś zeżreć.

Krótko mówiąc zwykłe lenie. 

A co Ci więcej trzeba? Aby mieć co żreć, gdzie spać i tyle do szczęścia trzeba. 

3 godziny temu, Desperado napisał:

Na pewno nie pier*olenie głupot że komuś nie zależy na swojej ojczyźnie, bo to już jest powyżej jakiejkolwiek krytyki.

Ojczyzna to pojęcie względne. Aby żyć się dało a pod jakim panowaniem to co za różnica.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v