Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
23 minuty temu, malaczarna napisał:

Trzeba mieć jakieś hobby

jak nie zarabia na siebie bądź nie zwraca większej części poniesionych kosztów, bądź nie jest jakoś odgórnie dotowane jak rolnictwo i z etatu trzeba do niego dokładać to nie ma co za nie się brać , tak mi radzą znajomi z okolicy

Opublikowano

No ale po co kupować V8 żeby potem do tego pchać gaz? Mówimy tu o aucie mercedes r107.... Już prawie okiełznałem map, uszczelniłem go i wczoraj już zaczynało dobrze pracować teraz włożę afr. KE-jet jak jest sprawny 14,7 trzyma zawzięcie

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

30 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Normalny w moich stronach to taki, że rano idzie do pracy a po pracy obrabia to co ma. Zjawisko takie jak u Was dzieje się już od pewnie 30 albo i więcej lat czyli gospodarstwa +15-20ha u nas dzieje się od ani 20 lat. Nawet największe bambry u nas nie żyją tylko z rolnictwa bo do domu żona lub dzieci już pensję przynoszą albo i gospodarz sam robi i na etacie i w polu.

To po uj mu te gospodarstwo jak musi na etacie dorabiać 🤔 zlikwidować to w ch*j i żyć z etatu 

a Ty po co jeździsz na qq ?

Opublikowano
48 minut temu, konteno napisał:

po jajco 

oj. nie miły jakiś jesteś,nawet jak na Podlasiaka 🤨

Opublikowano (edytowane)

@wojtal24Żeby mieć coś swojego? Chociazby na fajki, na wyjscie, czy ubrania. Róznie z rodzicami bywa, ale najgorzej żebrac od nich pieniadze. Nie ma nic lepszego, od własnych pieniedzy. 

Edytowane przez krzysio22
  • Like 1
Opublikowano
krzysio22 napisał:

@wojtal24Żeby mieć coś swojego? Chociazby na fajki, na wyjscie, czy ubrania. Róznie z rodzicami bywa, ale najgorzej żebrac od nich pieniadze. Nie ma nic lepszego, od własnych pieniedzy. 

ok ja to rozumie i szanuje mój syn 18 latek i też w wolnej chwili pracuję. ale ja pisałem to w innym wątku 😀😀😀

• Like 1
Opublikowano
48 minut temu, hubertb napisał:

Mam na warsztacie merca z tym archaizmem i uparte to jak cholera ale już bliżej niż dalej. 

Ten kto tam zamontował gaz powinien wziać do ręki deski i mocno się nią pier.. w ten głupi pusty łeb. 

Klient nasz pan 

24 minuty temu, konteno napisał:

@soltys48 mam ze 2 i jedna czereśnię i nie kasuja na razie 

jak myslisz ,na taki wynalazek brałyby rybki?

IMG_20221017_144708.jpg

Jeszcze jedna kadencja obecnych i sam po cichu zjesz takiego robala 

• Haha 1
Opublikowano
57 minut temu, konteno napisał:

szef często filtry czyści w sieczkarniach? 870ka po całym dniu pracy , donaldson 

a i tak co sezon nowy komplet

IMG_20221006_070506.jpg

A nie wiem, z szefem nie jeżdże a my przy swojej sieczkarni czyścimy jak trzeba, Tzn zależy w jakim kurzu robi 

40 minut temu, wojtal24 napisał:

a Ty po co jeździsz na qq ?

No i wtedy w domu praktycznie nie robię, dosyć się przy qq narobię 

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, konteno napisał:

jakim rębakiem siekane ? nie wyglądają na grube , długo schły ? 

Rębak to garażowe rzemiosło,(obroty idą na koło zamachowe) gałęzie to tak ze dwa lata leżały.Jak nazbieram to większą ilość to puszczam,bo tak to więcej ceregieli jak zrębków 

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Ostaw na psikacza. Jutro idę robić mu sesję zdjęciową 

Jestem mocno ciekaw jak on wygląda, i jaki szeroki🤔. Może zacznę ścieżki robić.

2 godziny temu, Baks00 napisał:

Czas na gałęzie......

IMG20221018112408.jpg

Wypożyczył byś ty mi tego dobrodziejstwa. Czym to napędzane?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v