Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, Belaruss820 napisał:

Nie miejsce i czas na polityke to raz. A dwa to zyjemy w takim kraju ze nie warto sie wychylac bo roznie mozna skonczyć. Lepiej juz nie bedzie. Chyba ze chłopa zaczną brać na powaznie, a nie dymac w każdej gałęzi gospodarki

oni uwielbiają zastraszonych ludzi 

Screenshot_20221010-050620_Samsung Internet.jpg

Opublikowano

Saganów w zamojskim sporo. W Turobinie fiutów sporo. Ktory tam bliżej i potwierdzi? Kumpla mialem z Goraja to mowil ze co drugi tam fiut i wiekszosc biznesmeny. Z takich ciekawych nazwisk to zajezdza gosc na stacje,tankuje i fakture chce. Mowi nazwisko besaraba to pytamy gdzie zostawił tego araba😂 

• Like 1
Opublikowano

Kolega Sagan ze mną pracował - akurat z Lublina. Ojca dalszy sąsiad nazywał sie Oszust, zmienił nazwisko, bo się źle kojarzyło. Kolega z pracy nazywał się Cyc, jak się hajtał, to zmienił nazwisko, bo małżonka miała obiekcje.

Ze śmieszniejszych w mojej okolicy - Bździuch, Bęc

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, jahooo napisał:

Kolega Sagan ze mną pracował - akurat z Lublina. Ojca dalszy sąsiad nazywał sie Oszust, zmienił nazwisko, bo się źle kojarzyło. Kolega z pracy nazywał się Cyc, jak się hajtał, to zmienił nazwisko, bo małżonka miała obiekcje.

Ze śmieszniejszych w mojej okolicy - Bździuch, Bęc

Nie daleko mnie Pierdzioch 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Przywieźli mi w połowie września węglan. Za twoje 5ton miałem 25. Wynajęcie piasta to koszt jeden dzień zgrabiania siana na łąkach. Paliwo chłop dał. A nawet jakby zapłacić 700zl za rozsianie z załadunkiem to i tak taniej niż tym granulatem... 

Dla Ryśka auto to też chyba dużo za dużo 🤔 Ja kupiłem pół tony granulatu aby rozsiać na wiosnę. Dałem za to bodajże 215zł, rozsianie mnie nic nie kosztuje. Wątpię aby ktoś odsprzedał trochę "normalnego" wapna i rozsiał jeszcze za te pieniądze.

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Dla Ryśka auto to też chyba dużo za dużo 🤔 Ja kupiłem pół tony granulatu aby rozsiać na wiosnę. Dałem za to bodajże 215zł, rozsianie mnie nic nie kosztuje. Wątpię aby ktoś odsprzedał trochę "normalnego" wapna i rozsiał jeszcze za te pieniądze.

Jemu to dwa akurat a nie jedno. 

Opublikowano
Strongman napisał:

A jeden był kutasiewicz to zmienił nazwisko ale ludzie nadal nauczeni i tak dalej nazywają.

W okolicy jest Chojnowski. I to tylko dlatego, że zmienił sobie ó na o. Kiedyś chójnowski.

A na Podlasiu po staremu. 😉 

IMG_20221010_115456_edit_179725249663721.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, Bananek napisał:

Pewnie dziewczyny z ula wyszły. 😉

U mnie poplon już skasowany to nie polatają. 

3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

A nie wiem, nie widziałem. Bardzo sypkie, fajnie im to szło. Gdyby to było z miesiąc wcześniej to bym się nie wahał tylko po poplonach by przejechali i już. 

Z redleniem czekam do przyszłego tygodnia co najmniej. 

@sadownik12 Znalazłem to ogłoszenie, tak to oni. Claas z rozsiewaczem. 

Tak, to wapno jest jak pył. Granulacja jak mąka albo drobniejsze. Przez ręce się przelewa. 

Opublikowano

a mój dopiero narasta i zaczyna kwitnąć ten późno siany. 

pszczół sporo się karmi. 

16654068689406507499579901212916.jpg

Opublikowano
6 godzin temu, HF86 napisał:

u nas się mówi zając, albo sitarz 

Podgrzybek zajączek a Sitarz maślak to co innego

6 godzin temu, Karol6130 napisał:

Niedaleko 

Mógł bym zawieść jakby Rysiek zaprosił na kawę 😉

Za te 900 to i kawa poczęstuje ja

• Like 1
Opublikowano
PRIMO napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

O tak. Biodegradowalne przede wszystkim. 😉

Powiem szczerze że łoplem lepiej mi się jeździło a że korniki bardzo lubią tą markę to inna sprawa. 

1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Szybciej się rozkłada niż jedzie 🤣

Yhy. 🤨

nie wszystkie ople to zgnilaki... mam dwa jeden 27lat

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Saganów w zamojskim sporo. W Turobinie fiutów sporo. Ktory tam bliżej i potwierdzi? Kumpla mialem z Goraja to mowil ze co drugi tam fiut i wiekszosc biznesmeny. Z takich ciekawych nazwisk to zajezdza gosc na stacje,tankuje i fakture chce. Mowi nazwisko besaraba to pytamy gdzie zostawił tego araba😂 

znam osoby o tym nazwisku ... może dafa niebieskiego tankował 🤔

Opublikowano
27 minut temu, Uziu92 napisał:

Chłopaki mi przywożą w zamian za zboże i kartofle w płynie 😁

Chyba jedyny środek płatniczy który nie traci na wartości. 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v