Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

Jak Cię kleszcz piekł przy wbijaniu, to nie kleszcz. Zresztą, one tak prędko się nie wbijają. Lubią trochę po ciele powędrować 🤔

Właściwie mnie to dziwi 

Ja kleszcza wyczułem przez przypadek jak się drapałem a dzień wcześniej chodziłem w wysokiej trawie i w krzakach 

Nic nie piekło 

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Mi został jeden. Reszta już poszła. Kolejna nauczka, że nie można dwóch zostawiać razem, nawet dwóch indorów. Zamęczyłby go. 3 zabite wcześniej. Zresztą i ten ostatni ma jeszcze góra 3 tygodnie życia bo wnet zima i kurom trzeba zrobić więcej miejsca a brojlery do chlewka dać.

On miał chyba 8 albo 10 jeszcze.

Dziś wytłukli wszystkie.

Opublikowano

Postraszyło, z rana ładnie było ale chłodno. Niby prognozy na noc coś nadają ale chyba śluńsk wszystko zgarnie. O 16 wróciłem z roboty, chciałem podczepiać rozsiewacz i rzucić polifoski ale zaczęło coś tam paprać i odpuściłem. Może jutro. Kuraki kupiłem, 15 tygodniowe po 25zł. 

IMG_20220928_192559.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

Postraszyło, z rana ładnie było ale chłodno. Niby prognozy na noc coś nadają ale chyba śluńsk wszystko zgarnie. O 16 wróciłem z roboty, chciałem podczepiać rozsiewacz i rzucić polifoski ale zaczęło coś tam paprać i odpuściłem. Może jutro. Kuraki kupiłem, 15 tygodniowe po 25zł. 

Poplony rozdarte, kultywatorem bym nie dał rady ale RSP dało traktor razem z traktorzystą, w przyszłym tygodniu do zapłaty to zobaczy się ile... Ziemniaki pozbierane, w jeden dzień resztę warzyw sprzątnąć i czekać na kombajn do kukurydzy. 

Opublikowano
3 minuty temu, sadownik12 napisał:

IMG_20220928_192559.jpg

Z targu to są ? Sztucznie hodowane?

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

To pewnie się cieszyłeś drugi raz jak sprzedałeś ? 😉

To ty będziesz się 2x cieszył

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Poplony rozdarte, kultywatorem bym nie dał rady ale RSP dało traktor razem z traktorzystą, w przyszłym tygodniu do zapłaty to zobaczy się ile... Ziemniaki pozbierane, w jeden dzień resztę warzyw sprzątnąć i czekać na kombajn do kukurydzy. 

U mnie słonecznik z dwa metry ma, dobrze że bijakowa za płotem 😃. Chociaż, kupiłem UG na tych odkladniach xl i z jakimś tam poplonem w kolano powinien sobie dać radę przykryć jako tako. Ściernie nie ruszaną ok przewraca. Sąsiad miał pożyczony kombajn do ziemniaków, na początku tygodnia odwiózł- nie da rady kopać. Trzeba kopaczką, taki gnój na taśmie przez ten deszcz. 

9 minut temu, mf362 napisał:

Z targu to są ? Sztucznie hodowane?

A ja tam to wiem. Z kurnika kupione. A kura jak kura 😃

Opublikowano

Patrząc po cenach to chyba trochę ciągniki staniały, jakiś czas temu do30 tys nie było w czym wybierać teraz jak by trochę lepiej. 

Może i faktycznie pieniądz nie najgorszy za nią, ale jakoś tak przykro trochę. 

Opublikowano
4 minuty temu, szwagier24 napisał:

Do prywatnego gościa poszła, mówił że kupił gruber 7 lap i mu 30 nie bardzo chciała z nim hulać więc zmienił na 60 😂

16 500 tak jak stoi. 

To fajne pieniądze wziąłeś 👍

Opublikowano (edytowane)

@Chłoporobotnik mniszkowy i mniszkowo - rzepakowy , 45zł słoik u pszczelarza z wioski 

IMG_20220926_184853.jpg

5 minut temu, Karol6130 napisał:

No mają ludzie pomysły, toż ponad 100 koni trzeba 

może redlice sercowe bez podcinaczy to i qń słabszy by szarpnął 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

mniszkowy i mniszkowo - rzepakowy , 45zł słoik u pszczelarza z wioski 

U nas rzepakowy albo wielokwiat po 50.

8 minut temu, sadownik12 napisał:

U mnie słonecznik z dwa metry ma, dobrze że bijakowa za płotem 😃. Chociaż, kupiłem UG na tych odkladniach xl i z jakimś tam poplonem w kolano powinien sobie dać radę przykryć jako tako. Ściernie nie ruszaną ok przewraca. Sąsiad miał pożyczony kombajn do ziemniaków, na początku tygodnia odwiózł- nie da rady kopać. Trzeba kopaczką, taki gnój na taśmie przez ten deszcz. 

Byłem w sobotę u gościa kopać bo kombajnem nie da rady... Jeden próbował to na totolotku w Annie nie było widać co jest ziemniakiem a co bryłą ziemi. Teraz kukurydza, szczęśliwie wywieźć nawozy naturalne, zaorać i troszeczkę zasiać. 

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Byłem w sobotę u gościa kopać bo kombajnem nie da rady... Jeden próbował to na totolotku w Annie nie było widać co jest ziemniakiem a co bryłą ziemi. Teraz kukurydza, szczęśliwie wywieźć nawozy naturalne, zaorać i troszeczkę zasiać. 

Nono, to tutaj ta sama sytuacja. A śmiał się co tak wcześnie kopiemy u siebie. Specyficzny rok. Ale bardzo szybko zleciał. Ramki kupiłem, to teraz wieczorami przy piwku jest zajęcie :D.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v