Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. A ja dzisiaj caly dzien w domu siedze. Co mialem zrobic to zrobilem. Deszcz pada,a powinien chociaz 2 tygodnie temu byc a nie teraz. Syn angine ma, córka w domu tez siedzi i trzeba za niańkę robić. 

Opublikowano
14 minut temu, Karol6130 napisał:

Jedziesz kredyt na fenda podpisać czy jak 🤔

Nie zgłupiałem do reszty 😛

Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

Co obiecała że ci da wieczorem?

11 minut temu, Bananek napisał:

On z tych co ciupciają raz w roku i to akurat dziś wypada. 😉

To już mnie nie cieszy , spowszedniało jak jazda na rowerze 😉

11 minut temu, Pafnucy napisał:

Przyjedzie? 

Lepiej nie ☺️

11 minut temu, 6465 napisał:

Oby ojciec nie kazał łąki grabić😁 bo z ciupciania będzie siano.

🤦‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, Dziad932 napisał:

☺️

🤦‍♂️

Jak tobie już spowszedniało to ty sobie chłopa weź nie kobitę. Na bizonie będzie jeździł uj***ny w kurzu, a i zeturem pojedzie i byle gdzie będzie mieszkał. Popijeta razem i będzie git.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Ale mam nadzieję, że nie w obu przypadkach masz kontakt z pedałami. 😉

Tffu ,

no oczywiście tylko kobiety mnie interesują

Opublikowano

To musi coś nie tak robicie, kurde jak to się może znudzić i nie cieszyć :o

14 minut temu, Dziad932 napisał:

Lepiej nie ☺️

🤦‍♂️

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Agrest napisał:

Nic nie mów. Wczoraj skończyłem orać. Dziś ma padać i może w niedzielę. Potem już jednak zmienili prognozy i tydzień bez deszczu. Znowu uj wie jak było to rozegrać - jak dziś popada troszkę, to dobrze, że zoralem bo i tak by tylko wierzch przemoczylo i tyle z czekania, że by się mazalo. Jak wpierniczy konkretnie, to lepiej było poczekać, może troszkę.glebiej by deszcz doszedl (podjazdy pod górki to miejscami tylko podrapane). No ale tak czy siak - jutro biorę się za wymianę ośki w talerzówce. W poniedziałek robię jeden przejazd kultywator/packer/brony - żeby zarownac i zobaczyć gdzie najgorsza glina, potem drugim ciągnikiem sporbuje wciągnąć talerzówke i będziemy jeździć aż do skutku w tych miejscach. No i na koniec znowu kultywator/packer/brony. Paliwo idzie do dolu, to mozna się pobawić 😅 

Opublikowano
33 minuty temu, Dziad932 napisał:

Witajcie 🙋

Ale wspaniały dziś dzień 😊 aż chce się żyć 😛

To fajnie, zwłaszcza po stosunkowo udanej nocy🤭

15 minut temu, Dziad932 napisał:

Nie zgłupiałem do reszty 😛

I tu masz rację, żaden kredyt, tylko gotówka.

Którego wybrałeś?

U mnie 12mm, pierwsze prognozy dawały 25mm, na sobotę i niedzielę kolejne 40, dziś już tylko 9.

Opublikowano

@daron64 a z wirówką nikt na testy nie przyjedzie? Tylko trzeba wyczuć moment z optymalną wilgocią.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, 6465 napisał:

U mnie mała poszła do przedszkola 3dni i wróciła z katarem i siedzi w domu. mały od razu też załapał.

Norma, u mnie podobnie.

LRA 11mm deszczu spadło, już orka będzie przyjemniejsza, jeszcze do poniedziałku może coś dopada.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

Marcin ja już 18lat po ślubie i czekam na to jak Kubuś na miód.

Tomasz bo Ty się nie masz obawy przed ciążą  ,a ja mam strach co bym miał zrobić w takim przypadku ... lubić lubię no ale trzeba uważać 

12 minut temu, szymon09875 napisał:

To musi coś nie tak robicie, kurde jak to się może znudzić i nie cieszyć :o

No może , zwłaszcza jak nie wiadomo co dalej 

12 minut temu, Agrest napisał:

🤭

I tu masz rację, żaden kredyt, tylko gotówka.

Którego wybrałeś?

Tego 😛

https://allegro.pl/oferta/bruder-03040-traktor-fendt-936-vario-11952667600?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=wybrane&utm_content=supercena&utm_content=ps&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_bg_pla_pmax_ps&ev_campaign_id=18003441089&gclid=Cj0KCQjwpeaYBhDXARIsAEzItbGsZajhjEGuhyQxi5KIqdLLxjoKQJm1lxeGsh_61fEHhbvG_GFDrYsaAvE9EALw_wcB

Opublikowano
37 minut temu, Bananek napisał:

Kurła, ja dziś we śnie 70 bel siana jeszcze dowiózł na podwórko. 🤦

Da, dogoni i jeszcze raz da. 😉 

a weź pan. sąsiad 100 bel sianka przy miedzy postawił, ladnie zbite, owinięte i pewnie za tonę mocnika po negocjacjach by sprzedał. 

niby nie potrzebuje, ale to i nawet by przebrały i na obornik przerobily 🤔

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Agrest napisał:

@daron64 a z wirówką nikt na testy nie przyjedzie? Tylko trzeba wyczuć moment z optymalną wilgocią.

Nikt nie ma w okolicy 🤷 poważnie - wszyscy tylko bierne agregaty. Kuzyn jeden ma, ale jak z nim rozmawiałem, to mówił że agregat jest rewelacyjny. A jak rozmawiałem z kimś z jego znajomych, to mówili że wiecznie coś w tym spawa i rzeźbi. Z mniejszych nie ma oprócz niego nikt. Duzi mają duże ciągają sprzęty. Nawet taki dzierżawca koło mnie, co ma kolo 400 ha to ma siewniki na biernych agregatach. On z kolei orze, potem zaciąga orkę bronami (albo pomija to) i wjeżdża ciężkimi camrigdami. Potem siew agregatem i znowu wał. Jak były dobre warunki, to rewelacja. Jak dowalilo deszczem, jak w tamtym roku, to wschody tragiczne miał - pół pola to zielsko. Zboże miejscami powschodzilo dopiero wiosną, zielsko wylazło szybkiej i zboże nie miało szans. Gdzie na innych działach, z tego co widziałem, miał super zboże.

Jakoś nie mogę się z tym ogarnąć. Już robiłem przymiarki do agregatu, już jeździłem po handlarzach za wałem do pługa, ale wiecznie wyskakują inne wydatki i zanim je załatwię, to już nadprogramowa kasa się rozejdzie i tak z której strony by nie patrzył to d*pa i tak z tyłu.

Edytowane przez daron64
Opublikowano
HF86 napisał:

a weź pan. sąsiad 100 bel sianka przy miedzy postawił, ladnie zbite, owinięte i pewnie za tonę mocnika po negocjacjach by sprzedał.  niby nie potrzebuje, ale to i nawet by przebrały i na obornik przerobily 🤔

Ja na razie mówię stop zbędnym wydatkom. Po nim dzieli qq mają przyjechać skosić, akurat się pewnie rozbździ deszcz. W Poniedziałek kumplowi obornik spod niosek mam wozić 20km w jedną stronę to pewnie jakieś 200km za dzień zrobię landinim. Poza tym mi sianko zbędne raczej. Dwie pryzmy z trawy, ponad 100 bel siana w stogu, zaraz qq, myślę jeszcze kartofelki odpadowe od znajomego zabrać to na co mi jeszcze cokolwiek z pasz kupować. A, zapomniałem, przecież ja jeszcze 2 ha qq na ziarno mam w tym roku.

Opublikowano

Nie pozostaje nic innego jak sprzedać hektary po 50tys zł, i kupić w miejscu z normalną ziemią i klimatem po 35000🤭😜

Opublikowano
44 minuty temu, Dziad932 napisał:

Tomasz bo Ty się nie masz obawy przed ciążą  ,a ja mam strach co bym miał zrobić w takim przypadku ... lubić lubię no ale trzeba uważać 

No może , zwłaszcza jak nie wiadomo co dalej 

Tego 😛

Marcin o to później będziesz się martwił. Idź na żywioł wtedy zobaczysz jaka to fajna sprawa 😁

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v