Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Człowieki

Rok w 2023 będzie lepiej

https://www.agrofoto.pl/finanse/dotacje-i-doplaty/premier-od-stycznia-2023-r-zostanie-wyrownany-poziom-doplat-dla-rolnikow-od-hektara,122890.html#comment

Jak tusek będzie rządził to wszystko wymienię na germańskie

Zostanie tylko ursus i t25 jako zabytek.

Rysiek ty cały ch*j więcej dostaniesz, te eko systemy to bardziej dla hodowców nastawione 

Opublikowano
51 minut temu, GRZES1545 napisał:

Nie wiem czy będzie tak wesoło😬

Pewnie że nie będzie. Ja to myślę że dobrze to już było. Teraz będzie tylko gorzej.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
17 minut temu, bratrolnika napisał:

OC dopiero do odbioru twardego dowodu z tego co pamietam

Ja już mam oc na siebie. Tylko nie mam papierów bo to zdalnie przepisane. Jedynie wydrukować.

35 minut temu, szymon09875 napisał:

@6465 OC i przegląd, u nas przynajmniej tego wymagają 

Kurde a ja nie mam papierka bo zdalnie ubezpieczone.

Opublikowano

na maila powinieneś dostać potwierdzenie zawarcia umowy OC

a tak przy okazji, jak nic sobie nie wbiję i nie obetnę, to na piątek będzie podajnik do odbioru

2 minuty temu, 6465 napisał:

Kurde a ja nie mam papierka bo zdalnie ubezpieczone.

• Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

Pewnie że nie będzie. Ja to myślę że dobrze to już było. Teraz będzie tylko gorzej.

Masz rację coś dołożą z drugiej strony zabiorą albo wymyślą dziwne uwarunkowania 

Zapomogi nawozowe ruszyły to i nawozy zdrożały na hvj te pieniądze przerzucać 

A pro po dostaliście już bo u mnie na wsi dużo dostało a u mnie na koncie cisza 

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Masz rację coś dołożą z drugiej strony zabiorą albo wymyślą dziwne uwarunkowania 

Dostał dawno i już wydał na następne 😛

Opublikowano
10 godzin temu, konteno napisał:

niech sobote i poniedziałek chociaż wytrzyma pogoda

za dużo kwasówki to tam na niej nie ma , z tego co zauważyłem to tylko w opisie ogłoszenia

No, ale podłogi nie widać 😉

Opublikowano
Łolek napisał:

10 minut temu, 6465 napisał:

nie dostał. Ty jaki oddział jesteś ARiMR ? Zgierz ? patrzyłem to pomoc naliczona pod koniec lipca ale pieniędzy na koncie brak

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Pany, podczas rejestracji pojazdu w WK. Wymagają kwitka ubezpieczenia OC?

To zależy jak bardzo nawiedzony urzędas. 

Ode mnie nie wymagali. 

Opublikowano
10 minut temu, Łolek napisał:

Nawozowych piniążków narazie brak 

Jutro może by złożyć węglowy 

A jeszcze coś dają 🤔 żebym czegoś nie przeoczył , bo tyle tego co chwila☺️

Opublikowano
2 godziny temu, mf362 napisał:

Pis nie taki zły kart pojazdu i naklejek już nie będzie wydawano przy rejestracji

Ale mi ku🤬 udogodnienie. 🤦‍♂️

Bez naklejek będą częściej tablice kradzione. 

Opublikowano
10 minut temu, Łolek napisał:

Oj, nie wiesz? 

Dali, a w ewidencję stosowania nawozów jeszcze nie zajrzeli. 

Dali też nie wszystkim 

Dużo dzierżaw jest na gębę 

Dużo nie miało faktur 

A niektórzy kupili wcześniej, w czasie dopłat nie mieli pieniędzy. 

A Pinokio z tv powie że pomogli rodzinnym gospodarstwo 

Opublikowano
14 minut temu, Łolek napisał:

Ja dostał ze dwa tygodnie temu.

Opublikowano
9 minut temu, FarmerDyzio napisał:

nie dostał. Ty jaki oddział jesteś ARiMR ? Zgierz ? patrzyłem to pomoc naliczona pod koniec lipca ale pieniędzy na koncie brak

Aleksandrów Łódzki albo Łódź 

6 minut temu, Dziad932 napisał:

Nawozowych piniążków narazie brak 

Jutro może by złożyć węglowy 

A jeszcze coś dają 🤔 żebym czegoś nie przeoczył , bo tyle tego co chwila☺️

Ryśka pytaj 

Opublikowano

tak to jest ,jak wejdzie jakiś program prow czy coś to maszyny w górę ,a ty bez programu i te ceny wyższe płacisz ,dają na węgiel ,wapno czy inny bol ,cena w gorę ,ty bez programu i wyższą płacisz . Temu z programem wyrwą z jednego kieszenia ,a tobie z obu ,nic tam nie wkładając .   Szumne np. 8 mld. na rolnictwo ,i chłopy cieszą się że dla nich ,a tu uj ,wezmą składy ,doradcy ,urzędnicy po agencjach ,ośrodki szkoleniowe ,naukowo badawcze ,weterynaria i grom wie kto . A miastowy w oczy ci sra że w telewizorze mówili że to rolnikom  . Dali na nawozy ,nawozy w gorę ,na węgiel ,węgiel........

• Like 5
Opublikowano
4 minuty temu, Baks00 napisał:

28 sierpnia😠😠😠😠😠

Nie przejmuj się ja też 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v