Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

też masz w regionie tak trudną sytuację gospodarczą, i duże bezrobocie a do pracy żadnych chętnych 🤔

same narzekacze, ale dla nich w tym kraju nie ma pracy z ich wykształceniem 🤦‍♂️

40zl na godzinę i nie ma komu krzaków wycinać 

Opublikowano
10 minut temu, konteno napisał:

a dużo pił ? i jakie ? jeden czteropak codzienne chyba nie powinien zaszkodzić , ludzie gorsze rzeczy jedzą piją i lepiej ode mnie żyją 

Re... , Do 8 sztuk dziennie 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

100kg na osobę to już dużo ale na zawiesiu i w 4 chłopa przeniesie. Problem to podnieść na busa. Nie to że nie może się zarysować ale po prostu trudno bo to trzeba "wrzucić". Najsensowniej tak jak pisze @Bananek rozkręcić. 

Wystarczy trochę palet i trochę pomyśleć 😉

53 minuty temu, Dziad932 napisał:

Miecha więcej jedz , zaraz pociąg do kobiet będzie 🙂

ł ✝️ 😔

Króliczego, bo królik to j..aka, tak mi i koledze @pawel885 jeden typ na giełdzie tłumaczył. Oczywiście handlujący królikami 

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, gregor1284 napisał:

ja to za darmo wycinam pod warunkiem że chrust sobie na opał zabieram , 5 wózek w przeciągu półtorej miesiąca 

IMG_20220829_101704.jpg

@Dziad932 mnie też się zdarzało po 2 czteropaki dziennie czasem walnąć ale nie częściej niż raz w tygodniu 

Edytowane przez konteno
  • Like 1
Opublikowano
21 minut temu, konteno napisał:

ja to za darmo wycinam pod warunkiem że chrust sobie na opał zabieram , 5 wózek w przeciągu półtorej miesiąca 

IMG_20220829_101704.jpg

@Dziad932 mnie też się zdarzało po 2 czteropaki dziennie czasem walnąć ale nie częściej niż raz w tygodniu 

Nie wchodzi ta opcja w grę, wszystko w zrebke ma iść 

Urwał nać w urzędzie gminy jestem i kacapy po socjal siedzą w kolejce. Niby ta jedna pożera mnie wzrokiem ale nie nie nie, nic z tych rzeczy. Dopóki mordy nie otworzyła w ich języku to jeszcze bym się skusił a tak to nima mowy. A fe. Tfu

• Haha 2
Opublikowano

My 400m wycięliśmy wzdluz drogi gminnej bo na pole wlazily te krzaki. Jak mlode odbijaly to kosiarką scinalem, calą jesien palilismy tym. Teraz powiedzialem zeby wojt.sie tym martwil i ja to pier***e,czas trace,sprzet sie niszczy. A wojt ze nie mozna spryskac bo zaraz ekolodzy sie przyczepią. Ja mam pola w ekologii przy tej drodze ale nie pogniewalbym sie gdyby wypalili cale pobocze,a najlepiej jakby najeli frez bo row plytki to moglby i polem jechac. Ale oczywiscie kasy szkoda.

Opublikowano
2 godziny temu, konteno napisał:

zamiast ziemniaka do plackow polecam kwaśnie jabłko typu antonówka 

Nie jadam jabłek, wolę ziemniaki. 

1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

Miecha więcej jedz , zaraz pociąg do kobiet będzie 🙂

Ja mięcha jem bardzo dużo ale wołowego czy wieprzowego wcale. 

Pszenica dojechała, trzeba się kopnąć popołudniu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

zaraz się zlecą sroki i się jeszcze będą dopytywać, gdzie owocowe czwartki i alkoholowe piątki i czy poniedziałek na kacu podczas nieobecności będzie premiowany. 

Opublikowano
19 minut temu, HF86 napisał:

zaraz się zlecą sroki i się jeszcze będą dopytywać, gdzie owocowe czwartki i alkoholowe piątki i czy poniedziałek na kacu podczas nieobecności będzie premiowany. 

Prawie jak u mnie w robocie🤣

Opublikowano
22 minuty temu, HF86 napisał:

A co z wtorkiem na pół gwizdka i środowym dodatkiem tytoniowym ? 

Opublikowano
4 godziny temu, hubertb napisał:

Ze czterech ludzi trzeba. A najlepiej sześciu. 

Hubert ty to masz różną wiedzę. Powiedz czy palnik retorowy w kotle co. Lepszy czy jakiś rynnowy?

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Jak zjesz  kontener  szynki  czy wannę  miodu to też  możesz  odwalić  kitę 

Marku a piwko tradycyjne pijesz ?

@konteno ale on praktycznie codziennie i tylko te wynalazki 

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Powiedz czy palnik retorowy w kotle co.

Konstrukcyjnie to lepszy palnik niż rynnowy. Czystsze jest też spalanie. Nie mam jednak wiedzy jak to jest w praktyce, u mnie nie inwestowałem w kocioł na paliwo stałe. Przeszedłem w stronę gazu i nadal uparcie w nią będę szedł. 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

Wrzucić na busa to pikuś. Problem się robi jak się takie bydlę do kotłowni wsadza.

ja u siebie piec o wadze 490kg paleciakiem do kotłowni przez salon wstawiałem, bo przez drzwi od kotłowni się zmieścić nie chciał

tyle że u mnie kotłownia na poziomie domu, nie w piwnicy

@6465 ty masz piec w piwnicy??? jakby co to mam różnego typu wyciągarki, może by ci się przydały, jakby co to użyczę

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

ja u siebie piec o wadze 490kg paleciakiem do kotłowni przez salon wstawiałem, bo przez drzwi od kotłowni się zmieścić nie chciał

tyle że u mnie kotłownia na poziomie domu, nie w piwnicy

@6465 ty masz piec w piwnicy??? jakby co to mam różnego typu wyciągarki, może by ci się przydały, jakby co to użyczę

Nie kotłownie mam na równi z podwórkiem, przepchne do drzwi na tura i wio. Ale dzięki.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, pedro2 napisał:

Panowie ma ktoś może do czynienia z mieszalnikiem do pasz 500kg? Czy wejdzie tam te 500kg i da rady dobrze wymieszać? Trafiła się okazja w super pieniądzach, nieużywany

wiele tego robisz?

ja już pewnie na te 20 ton to mobilnej mieszalni zapłacę. 

Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

wiele tego robisz?

ja już pewnie na te 20 ton to mobilnej mieszalni zapłacę. 

Ok 100kg dziennie. Tu zestaw ze śrutownikiem 11kw taniej niż u dealera sam śrutownik. 

Bozia się zlitowała 😎 5 min 7mm. Trochę zbyt raptownie w taki popiół, ale niech daje i 50. Idzie druga, może zahaczy

Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał:

Szaleństwo! Pada od 4 godzin. Napadało jakieś 0,3mm. Na Kujawach pół dnia wczoraj pompowało ostro w jednym miejscu, wypadała się i se myśli a h*j idę na Podlasie 🥴

Gdzie żeś Ty bywał na tych Kujawach? Faktycznie 25l spadło.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v