Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, galan99 napisał:

Biedny piesek ile dostał odsiadki i za co ? .

Te pieski  to mają  lepiej  niż  niektórzy ludzie  a w kojcu  siedzą od 7 do 19 i to nie zawsze , 

Już  jeden  chodził  w dzień  i skończył  pod  kołami , a za drogo kosztują  żeby je stracić  o przywiązaniu  się   już  nie mówię 

22 minuty temu, HF86 napisał:

daj tego deszczu, bo nawet poplony nie chcą rosnąć 

20220823_114800.jpg

Oficjalnie  przekazuje  Ci  dzisiejsze i jutrzejsze  opady  to powiedziałem ja 

• Like 1
Opublikowano

Co tu się odpierdala na dworze 🙆Woze sobie kulturalnie gówno na pole, no i zaczęło się chmurzyc, ale tak wyjechałem na górkę - wioska obok czarne chmury, a u nas wygląda jakby miało tak tylko końcówka zachaczyc. To zjechałem i ładuje jeszcze jeden rozrzutnik - jak dowalilo, to świata nie widać. Wyjechałem rozwieźć ten załadowany to na polu na górce była widocznosc ją max 300m (tzn z 300m było widać duże drzewa). Wiatr łeb urywa, leje. Zjechałem. Ciągnik pod wiatr i stoję w garażu, nie wiem jak do domu dojdę. 

Dla znajomego w tamtym tygodniu bura załatwiła 5krow - padało i schowały się pod drzewo - piorun strzelił w drzewo. 

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

A u mnie ledwo co okropiło.

A u mnie pada, raz więcej, raz mniej, ale pada

Tomasz, nie chcesz dla córki??? Zdjęcie poniżej 

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

To Karol taki playboy 🤔

Tak mawiają, ale to pewnie pomówienia i złe języki ludzkie 

Screenshot_20220823-185940.png

Opublikowano

@Dziad932 patrzaj, wyjdź z szufladki i idź w 6cyl powyżej 110KM.

Uwierz że warto. Jesteś mechanikowaty to nawet gdyby coś to łatwiej rozkręcisz i złożysz niemiecką czy francuską myśl technologiczną , niż polską.

A gdyby coś się wydarzyło i zrobiłbyś sam na drogich częściach to starczy Ci do emerytury a nie na 5 hektarów

20220823_175511.jpg

20220823_173330.jpg

Opublikowano (edytowane)

No i tradycji stało się zadość. Na łące, koło uroczego sąsiada jak zwykle musiało się coś spierdzielić. Wąż od chwytaka pękł i koniec zwożenia na dziś. A wcześniej się nawet dziwiłem, że coś się nic nie psuje, mimo, że uroczy po podwórku chodzi. Ech. I nie wierz tu człowieku w zabobony....

Zabrakło 🎀

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
18 minut temu, bratrolnika napisał:

A u mnie pada, raz więcej, raz mniej, ale pada

Tomasz, nie chcesz dla córki??? Zdjęcie poniżej 

Tak mawiają, ale to pewnie pomówienia i złe języki ludzkie 

Screenshot_20220823-185940.png

Nie Darek już kurde do nich wejść nie można tyle tego.

Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

Uwierz że warto. Jesteś mechanikowaty to nawet gdyby coś to łatwiej rozkręcisz i złożysz niemiecką czy francuską myśl technologiczną , niż polską.

A gdyby coś się wydarzyło i zrobiłbyś sam na drogich częściach to starczy Ci do emerytury a nie na 5 hektarów

jemu jak już charchary radzisz to z fenda starą niedużą 6setke wystarczy albo fiatagri jak miał kiedyś byq tylko trochę mniejsza szóstka 

Opublikowano
35 minut temu, Agrest napisał:

20220823_175511.jpg

20220823_173330.jpg

tak szybko jechać, to i myśleć szybko by trzeba... no do kogo Pan???

Opublikowano
33 minuty temu, Bananek napisał:

No i tradycji stało się zadość. Na łące, koło uroczego sąsiada jak zwykle musiało się coś spierdzielić. Wąż od chwytaka pękł i koniec zwożenia na dziś. A wcześniej się nawet dziwiłem, że coś się nic nie psuje, mimo, że uroczy po podwórku chodzi. Ech. I nie wierz tu człowieku w zabobony....

Zabrakło 🎀

U mnie większość maszyn czerwonych a i tak się coś nieraz zyebie 

4 minuty temu, konteno napisał:

jemu jak już charchary radzisz to z fenda starą niedużą 6setke wystarczy albo fiatagri jak miał kiedyś byq tylko trochę mniejsza szóstka 

Był ostatnio fiat 110km 6 silnik, w środku identyczny jak ursusy 12x4 za chyba 88 tyś ale bez homologancji 

Opublikowano

Dojechał , po kukurydze będzie jak znalazł ,  tylko 13 tys za dwie paletki 🤨

IMG20220823155116.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

IMG20220823155116.jpg

zawiadomiłeś milicję co by pilnowała?

Opublikowano
41 minut temu, Agrest napisał:

20220823_175511.jpg

20220823_173330.jpg

2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

A 1234 pamietasz? Mial byc ciagnik do ciezkich prac,pozniej 934, mogles kupic zetora 7745 a najlepiej 9540 to teraz bys mógł szukac czegos 75KM, moze farmtrac?

2 godziny temu, konteno napisał:

wczoraj w wiosce 2 km od domu drobna mżawka , w tej co mieszkam nic  a w nocy w B stoku konkretna ulewa jakoś tak koło 2 

i temu ta twoja kobieta wiecznie będzie niezadowolona i naburmuszona bo sam kombinujesz żeby robota trwała tak samo długo jak dotychczas 

A już nie mam siły na to wszystko , kuźwa dopiero co krowa padła a dziś byczek chyba nogę złamał 🤨 , a człowiek głupi zapierdziela żeby złomka kupić i się cieszy 

4 minuty temu, Pafnucy napisał:

zawiadomiłeś milicję co by pilnowała?

Monitoring plus amstaff 😛

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, HF86 napisał:

daj tego deszczu, bo nawet poplony nie chcą rosnąć 

20220823_114800.jpg

Ta urwa(na zdjęciu)suszy się nie boi 

2 godziny temu, Bananek napisał:

Zabrakło 🎀

Bazyli 😂

1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

a dziś byczek chyba nogę złamał 🤨

To jeszcze nie strata,póki czas to go w zamrażarkę 

IMG20220823171706.jpg

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
10 minut temu, Dziad932 napisał:

IMG20220823155116.jpg

Dziś kupowałem wapno budowlane, już 40 zł wtorek 🙆‍♂️

Przyszedł chłop z reklamacją. 

W sobotę mu zawieźli nawóz, no i mocznik robi siusiu. 

A właścicielka mówi, panie, przy takich upałach, to normalne, przecież to azot, topi się z wilgoci w powietrzu 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v