Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cisza nocna na wsi nigdy nie istniała, to tylko w kurortach i miasteczkach turystycznych a wszelkie uciażliwości w tym hałas zapachy  miał regulować przepis o ochronie  dziedzictwa wsi. Ciekawe czy coś z tym zrobili bo zapowiedzi były, nawet  medialne .

Edytowane przez Pigmei
literówka
Opublikowano
12 godzin temu, Pafnucy napisał:

sie do Rolników Podlasie zgłoś. tam dajom!

Nie jestem medialny 😉

12 godzin temu, Baks00 napisał:

O proszę koncert życzeń

Ręce Bozia dała....

Dała ... Ale trzeba sobie w życiu ułatwiać 😊

12 godzin temu, Łolek napisał:

Nie kupuj szóstki ocipałeś, po co, na co ci taki wielki traktor wielki zimie gniecie ja bym wolał małego Zetora 😉

Marek wąskie koła się założy, ewentualnie może być i czwórka 😊

12 godzin temu, danielursus3p napisał:

Tak myślę że od obrotu 2% to zależy dla kogo nie tak dużo. Jak który ma milion to masz 20 tysi. Tak od wszystkich policzyć to na nowy wystarczy. 

Z widełami panie to Sławek tylko na mnie czatował. 

Tylko obrót  😛

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

ale Cie pogrzało 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 za dużo na słońcu 🤔🤪

Sławciu wśród uczestników składki rozlosuje szejsiontke z turem 😜😊 , wyskakuj z kasy nie bądź miękka faja 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

czwartą kosiarkę lub szóstą zgrabiarkę ;) 

No gdzie szóstą... Czwarta by była zgrabiarka 🤭

2 minuty temu, Pigmei napisał:

Mamy rozumieć, że do domu to da sie wstawić :D. Zaraz szykuje germańca , taczkę  i  trzeba dalej żniwowac 

No a jak 👍

Postawie se koło łóżka i będę podziwiać 

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

Napisałeś tak jakbyś nie znał naszego poczucia humoru. 😉

Toc i ja żartowałem.

j**ane gołębie. I weź tu nie kup AC. Dziś rano jeszcze drugiego mało co nie walnąłem. Kuźwa pióra rozciągniete na jakichś 70metrach 🤦

IMG_20220809_192329_copy_2000x1125.jpg

IMG_20220809_192339_copy_1600x900.jpg

Opublikowano

Dziad w cieniu siedział, dopiero jak zaczął startować to go zauważyłem. Jakbym w poduszkę uderzył. U nas na d uja ptactwa po drogach się paleta. W jednym miejscu łabędzie z małymi wylaziily na asfalt się wygrzewać. Małe z boku, a stare na środku asfaltu i jak zwalniałes żeby je minąć to dziady syczaly i chciały atakować. Nie wiem ile ich tam przeżyło.

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Chorzele..Chorzele 🤔 chyba chłopak, co od nas bydło kupuje jest z Chorzel(i?)

• Haha 1
Opublikowano

No przypie... w bociana to faktycznie musiało się wydarzyć na Kurpiach 🤣 

3 minuty temu, daron64 napisał:

Małe z boku, a stare na środku asfaltu i jak zwalniałes żeby je minąć to dziady syczaly i chciały atakować. Nie wiem ile ich tam przeżyło.

W takich miejscach teraz takie prowizoryczne siatki rozciągają jak na zimę. 

Opublikowano
33 minuty temu, Pigmei napisał:

Czyli to  będzie  murzyński totem na siły witalne 😁

albo "bezcenny argentyński kaktus"

19 minut temu, daron64 napisał:

Toc i ja żartowałem.

j**ane gołębie. I weź tu nie kup AC. Dziś rano jeszcze drugiego mało co nie walnąłem. Kuźwa pióra rozciągniete na jakichś 70metrach 🤦

ciesz się że pociągiem nie jeździsz

12 minut temu, gregor1284 napisał:

kiedyś znajomy tak bociana vectrą A trafił że mu dziobem przednią szybę przebił

Opublikowano
daron64 napisał:

2 godziny temu, Bananek napisał:

Napisałeś tak jakbyś nie znał naszego poczucia humoru. 😉

Toc i ja żartowałem.

To dziś na obiad gołąbki?

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Kurna u nas bociany żab na łąkach szukają nie na asfaltach. 

Opublikowano
20 minut temu, bratrolnika napisał:

albo "bezcenny argentyński kaktus"

ciesz się że pociągiem nie jeździsz

W tamtym roku dziewczyna od nas z roboty łosia zaliczyła takim Volvo jak moje. Auto do kasacji, los wpadł w szybę, ale nic nikomu się nie stało. Znajomy co z przodu siedział mówił tylko że jebalo niemiłosiernie i pchły go moment oblazly

15 minut temu, Bananek napisał:

To dziś na obiad gołąbki?

Jak chcesz, to mogę Ci podeslac

IMG_20220810_073605.jpg

• Sad 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

No jak, rencista🙆🏻‍♂️

Bardzo mądra pani👍🏻

Bruczenie po 22 wkurła mocniej jak awaria germańca.

Serio? W 50 letnim siepie awaria może wk***iac ? W nowym prosto z salonu to tak. Można się wk***iac ale starym?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v