Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

Direk dziś   po małym spa 😀

IMG_20220723_142236.jpg

Co za model ile kucy  skrzynie power quad? 

Też brałem pod uwagę takiego ostatecznie 6480 kupiłem 

Opublikowano
PAN88 napisał:

dziwny ten Twój ojciec 🤔 zboże siane początek października tylko dwa razy grzybówka i azotu też bez ściemy zdjęcie w galerii do tego od wschodu ''lasek'' to i słońce nie pali ale i na innych działkach podobnie

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, 6465 napisał:

Jak przypoerdoliło deszczem. Kombajn mi z pola wygnało. Dobrze że na psycepie szczelna nowa plandeka.

@bratrolnika zaprowadziłem 2 przyczepy po zboże do prawie sąsiada Czarka. Ciekawe czy do stodoły wciągnął 🙆

I u mnie luneło z pół godziny temu tak ze świata nie widać,odwodnienie przy garażu nie nadążało wody odbierać 

10 minut temu, 6465 napisał:

A nie wiem. Ma niebieskiego ciucholanda.

Na Dębsku jeden niebieski jest. To można powiedzieć że w sumie sąsiad, bo o ile gospodarki się nie stykają, to pola za drogą przez miedzę 

To Tadek od razu sprzedaje prosto od kombajnu???

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
Łolek napisał:

1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

Direk dziś   po małym spa 😀

Co za model ile kucy  skrzynie power quad? 

Też brałem pod uwagę takiego ostatecznie 6480 kupiłem 

mam fergusona 6475 a ten to 6610 , ma chyba że 115 czy 120km, skrzynia powr quad 24x24

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Leje, wieje, kombajny z pól uciekają. I kurła znów wydatek, plandekę na tunelu roztargało. 

u mnie tylko grzmi z twojje strony-najczarniejsze chmury wychodza, wystarczy jak popadainne atrakcje moga sie skonczyn nad gorkami

Opublikowano
14 minut temu, bratrolnika napisał:

I u mnie luneło z pół godziny temu tak ze świata nie widać,odwodnienie przy garażu nie nadążało wody odbierać 

Na Dębsku jeden niebieski jest. To można powiedzieć że w sumie sąsiad, bo o ile gospodarki się nie stykają, to pola za drogą przez miedzę 

To Tadek od razu sprzedaje prosto od kombajnu???

Yo.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jaco512 napisał:

To raczej ciągnik znajomego jeśli dobrze kojarzę.

No też kojarzę ze znajomy Uzia taki miał, ale Uziu wczoraj czy przedwczoraj napisal że nowy nabytek 

4 minuty temu, 6465 napisał:

Yo.

Tadek dobry chłop

Pamiętasz, kiedyś pisałem że był na wiosce chłopak co mial 17 lat i traktorem nie umiał jeździć, to właśnie jego syn 

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

No i kto jeszcze nie skosił rzepaku będzie miał może połowę plonu... Grad wielkości grochu...

Dawaj ten grad do mnie. Kukurydzy będzie 20-30 % tego co w tamtym roku to niech grad zrówna z ziemią to co zostało to się chociaż kasę weźmie i wysłodek kupi a i kosztów nie bedzie się ponosić żeby ściąć te badyle 

Opublikowano
Przed chwilą, krzychu121 napisał:

Dawaj ten grad do mnie. Kukurydzy będzie 20-30 % tego co w tamtym roku to niech grad zrówna z ziemią to co zostało to się chociaż kasę weźmie i wysłodek kupi a i kosztów nie bedzie się ponosić żeby ściąć te badyle 

U nas suszy niet. My czegoś takiego nie znamy.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

U mnie 40 dni praktycznie nie pada a ziemie 6 klasa. Kukurydza ma 0,5-1 m i uschnięta. Mam nadzieję że przyjdzie ten grad i zrobi porządek z tymi badylami 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, krzychu121 napisał:

To mieszkacie jak w raju.

Opublikowano
1 minutę temu, krzychu121 napisał:

U mnie 40 dni praktycznie nie pada a ziemie 6 klasa

3 klasa, od kwietnia już koło 300l. Buraki pastewne trochę podziurawiło liście, brukiew tylko wywrócone, dobrze, że tylko chwilę dawało. Dobrze, że w tym roku ani owsa ani jęczmienia nie mam 🤔

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

My też kiedyś nie znaliśmy.....

5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

My też kiedyś nie znaliśmy.....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v