Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

Direk dziś   po małym spa 😀

IMG_20220723_142236.jpg

Co za model ile kucy  skrzynie power quad? 

Też brałem pod uwagę takiego ostatecznie 6480 kupiłem 

Opublikowano
PAN88 napisał:

dziwny ten Twój ojciec 🤔 zboże siane początek października tylko dwa razy grzybówka i azotu też bez ściemy zdjęcie w galerii do tego od wschodu ''lasek'' to i słońce nie pali ale i na innych działkach podobnie

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, 6465 napisał:

Jak przypoerdoliło deszczem. Kombajn mi z pola wygnało. Dobrze że na psycepie szczelna nowa plandeka.

@bratrolnika zaprowadziłem 2 przyczepy po zboże do prawie sąsiada Czarka. Ciekawe czy do stodoły wciągnął 🙆

I u mnie luneło z pół godziny temu tak ze świata nie widać,odwodnienie przy garażu nie nadążało wody odbierać 

10 minut temu, 6465 napisał:

A nie wiem. Ma niebieskiego ciucholanda.

Na Dębsku jeden niebieski jest. To można powiedzieć że w sumie sąsiad, bo o ile gospodarki się nie stykają, to pola za drogą przez miedzę 

To Tadek od razu sprzedaje prosto od kombajnu???

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
Łolek napisał:

1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

Direk dziś   po małym spa 😀

Co za model ile kucy  skrzynie power quad? 

Też brałem pod uwagę takiego ostatecznie 6480 kupiłem 

mam fergusona 6475 a ten to 6610 , ma chyba że 115 czy 120km, skrzynia powr quad 24x24

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Leje, wieje, kombajny z pól uciekają. I kurła znów wydatek, plandekę na tunelu roztargało. 

u mnie tylko grzmi z twojje strony-najczarniejsze chmury wychodza, wystarczy jak popadainne atrakcje moga sie skonczyn nad gorkami

Opublikowano
14 minut temu, bratrolnika napisał:

I u mnie luneło z pół godziny temu tak ze świata nie widać,odwodnienie przy garażu nie nadążało wody odbierać 

Na Dębsku jeden niebieski jest. To można powiedzieć że w sumie sąsiad, bo o ile gospodarki się nie stykają, to pola za drogą przez miedzę 

To Tadek od razu sprzedaje prosto od kombajnu???

Yo.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jaco512 napisał:

To raczej ciągnik znajomego jeśli dobrze kojarzę.

No też kojarzę ze znajomy Uzia taki miał, ale Uziu wczoraj czy przedwczoraj napisal że nowy nabytek 

4 minuty temu, 6465 napisał:

Yo.

Tadek dobry chłop

Pamiętasz, kiedyś pisałem że był na wiosce chłopak co mial 17 lat i traktorem nie umiał jeździć, to właśnie jego syn 

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

No i kto jeszcze nie skosił rzepaku będzie miał może połowę plonu... Grad wielkości grochu...

Dawaj ten grad do mnie. Kukurydzy będzie 20-30 % tego co w tamtym roku to niech grad zrówna z ziemią to co zostało to się chociaż kasę weźmie i wysłodek kupi a i kosztów nie bedzie się ponosić żeby ściąć te badyle 

Opublikowano
Przed chwilą, krzychu121 napisał:

Dawaj ten grad do mnie. Kukurydzy będzie 20-30 % tego co w tamtym roku to niech grad zrówna z ziemią to co zostało to się chociaż kasę weźmie i wysłodek kupi a i kosztów nie bedzie się ponosić żeby ściąć te badyle 

U nas suszy niet. My czegoś takiego nie znamy.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

U mnie 40 dni praktycznie nie pada a ziemie 6 klasa. Kukurydza ma 0,5-1 m i uschnięta. Mam nadzieję że przyjdzie ten grad i zrobi porządek z tymi badylami 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, krzychu121 napisał:

To mieszkacie jak w raju.

Opublikowano
1 minutę temu, krzychu121 napisał:

U mnie 40 dni praktycznie nie pada a ziemie 6 klasa

3 klasa, od kwietnia już koło 300l. Buraki pastewne trochę podziurawiło liście, brukiew tylko wywrócone, dobrze, że tylko chwilę dawało. Dobrze, że w tym roku ani owsa ani jęczmienia nie mam 🤔

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

My też kiedyś nie znaliśmy.....

5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

My też kiedyś nie znaliśmy.....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v