Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, hubertb napisał:

Moje tak rewelacyjnie nie wyglądają ale są względnie czyste. Przepraszam za bałagan w tle ale dzieciaki się bawią. 

IMG_0532.JPG

IMG_0531.JPG

Byś wiedział moje jak się w morzu wymoczylem 🤣🤣 

Raz pamiętam jak wróciłem po siewie rzepaku gdzie nie było przez 2 tyg żadnej awarii i wszystko w rękawiczkach robiłem to były głupie pytania czy ja na pewno w pracy byłem 🤣

6 minut temu, Dziad932 napisał:

Do bani takie mechaniki B| 

Nie dla psa kiełbasa 😊

Też tak uważam, majster musi być czarny, śmierdziec olejem i papierosami wtedy widać że cos potrafi ;)

• Haha 3
Opublikowano
6 minut temu, Uziu92 napisał:

niestety nie mam, ostatnio EGR myłem nafta i pędzelkiem, trochę nożem, śrubokrętem ,czyli ręczna robota. Kolektor jak nie z tworzywa to fajnie się wypala, lepiej jak mycie.

W tamtym passacie myłem przepływomierz zmywaczem od hamulcu .

Idealnie wyczyściło.

A w tym obecnym musiałem kupić Ori Boscha 🙄

Opublikowano
18 minut temu, Łolek napisał:

To jest ręka rolnika 

1657871862367627425375210097969.jpg

Mam takie same odciski,dodatkowo jeszcze pozostalosci po oleju/smarze. Jak ostatnio walczylem z ładowarką to na drugi dzien w robocie trzeba bylo unikac kontaktow z ludźmi bo patrzyli na moje rece jakos dziwnie😄

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

prasuj zaraz będę 😁....

moje więcej niz 2.5 netto 🙆‍♂️

Przeca ja ci nie każe tego z basenu. Pij to z antybiotykami to cię świrus nie weźmie 😁

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Belaruss820 napisał:

trzeba bylo unikac kontaktow z ludźmi bo patrzyli na moje rece jakos dziwnie😄

Najczęstsza sytuacja jaką mam w życiu, związana z zawodem i rękami to podanie komuś czegoś gorącego. Może i nie wyglądają ale skóra jest dość gruba szczególnie na opuszkach palców. Biorę więc gorące bez problemu, podałem ostatnio koledze świece zapłonową, świeca stopiła mu nitrylową rękawiczkę, a on klnąc i jęcząc wrzeszczał na mnie. Po ściągnięciu rękawiczki okazało się że ma spaloną skórę. 

Opublikowano
38 minut temu, GRZES1545 napisał:

Trochę, lubię czasem sam coś  zrobić, np. Przyczepkę samochodową i takie tam przy gospodarstwie...

Jaki model masz? Da się coś grubszego pospawać ? 

Dasz model.

z tego co widzę w necie to Dedra już inwerterów nie robi, przynajmniej takich ok 200A

spawałem nią dużo, grubego też, teraz leży praktycznie bezużyteczna

26 minut temu, pawel885 napisał:

innej odpowiedzi się nie spodziewałem 😄

dedra to market najpospolitszy , marka importera a nie sprzętu 

piszę o moich odczuciach, na Magnumie musiałem rozkręcić większy prąd względem Dedry żeby spawać tak samo

oczywiście jestem świadom że Dedra, jak i Magnum to chińczyk

a piszę tylko o tym co miałem styczność

• Thanks 1
Opublikowano
26 minut temu, pawel885 napisał:

innej odpowiedzi się nie spodziewałem 😄

dedra to market najpospolitszy , marka importera a nie sprzętu 

Mam dedrę z 10 lat ,  200 a ,wtedy zapłaciłem do 500 zl  ,i toto kużwa niczego się nie boi ,normalnie spawam 4  ,jak trza to i 6   ,ale to już za wielkie  ,3,25 tylko kupuję do ,,kosmetyki''. Stary dobry chinol 👍

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, hubertb napisał:

@Łolek One umieją poskładać po sobie np. teraz chcą iść do babci więc musiały zabawki pozbierać. 

IMG_0533.JPG

IMG_0536.JPG

Tatuś ogląda komisarza Alex 🤔

Cztery córy masz ? Nie znasz recepty na chłopaka 😛🤔

Opublikowano
5 minut temu, jacek1296 napisał:

Moja dedra ma z 12lat, spawała konstrukcję na budynku 600m2, dużo innych rzeczy i jeszcze nigdy się nie wyłączyła. Elektrody 4 jedna za drugą bez problemu.

moja też się nigdy nie wyłączyła, za to wybuchła😁 trzy razy

4 minuty temu, hubertb napisał:

do tego zestawu jeszcze butlę trzeba dokupić, więc koszta względem inwertera razy dwa

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

do tego zestawu jeszcze butlę trzeba dokupić, więc koszta względem inwertera razy dwa

2 minuty temu, kizak napisał:

to może jako główna ,ale do pierdół ,jak coś przykleić  na wysokościach ,to zwykły inwerter do 6 kg . ,i aby kabel dociągnął

To waży tyle co inwerter. Butli nie trzeba kupować od razu gdyż MMA działa tak samo jak w przypadku inwertera. A jak spawamy coś z ścianka 2-3mmm to migomacik jak znalazł. Można nawet w drut samoosłonowy zainwestować. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Zobacz jakie leganckie 🤣

IMG_20220715_094528.jpg

1 godzinę temu, hubertb napisał:

Moje tak rewelacyjnie nie wyglądają ale są względnie czyste. Przepraszam za bałagan w tle ale dzieciaki się bawią. 

IMG_0532.JPG

IMG_0531.JPG

57 minut temu, Łolek napisał:

Ta dzieci napewno nie 

Od zabawek to ci się nie zniszczą 

To jest ręka rolnika 

1657871862367627425375210097969.jpg

To jakieś zawody 🤔🤔

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

Ręce które leczą 😎

Ino roz i ból zęba z głowy. 😁🤭😂🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v