Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
17 minut temu, hubertb napisał:

Moje tak rewelacyjnie nie wyglądają ale są względnie czyste. Przepraszam za bałagan w tle ale dzieciaki się bawią. 

IMG_0532.JPG

IMG_0531.JPG

Byś wiedział moje jak się w morzu wymoczylem 🤣🤣 

Raz pamiętam jak wróciłem po siewie rzepaku gdzie nie było przez 2 tyg żadnej awarii i wszystko w rękawiczkach robiłem to były głupie pytania czy ja na pewno w pracy byłem 🤣

6 minut temu, Dziad932 napisał:

Do bani takie mechaniki B| 

Nie dla psa kiełbasa 😊

Też tak uważam, majster musi być czarny, śmierdziec olejem i papierosami wtedy widać że cos potrafi ;)

• Haha 3
Opublikowano
6 minut temu, Uziu92 napisał:

niestety nie mam, ostatnio EGR myłem nafta i pędzelkiem, trochę nożem, śrubokrętem ,czyli ręczna robota. Kolektor jak nie z tworzywa to fajnie się wypala, lepiej jak mycie.

W tamtym passacie myłem przepływomierz zmywaczem od hamulcu .

Idealnie wyczyściło.

A w tym obecnym musiałem kupić Ori Boscha 🙄

Opublikowano
18 minut temu, Łolek napisał:

To jest ręka rolnika 

1657871862367627425375210097969.jpg

Mam takie same odciski,dodatkowo jeszcze pozostalosci po oleju/smarze. Jak ostatnio walczylem z ładowarką to na drugi dzien w robocie trzeba bylo unikac kontaktow z ludźmi bo patrzyli na moje rece jakos dziwnie😄

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

prasuj zaraz będę 😁....

moje więcej niz 2.5 netto 🙆‍♂️

Przeca ja ci nie każe tego z basenu. Pij to z antybiotykami to cię świrus nie weźmie 😁

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Belaruss820 napisał:

trzeba bylo unikac kontaktow z ludźmi bo patrzyli na moje rece jakos dziwnie😄

Najczęstsza sytuacja jaką mam w życiu, związana z zawodem i rękami to podanie komuś czegoś gorącego. Może i nie wyglądają ale skóra jest dość gruba szczególnie na opuszkach palców. Biorę więc gorące bez problemu, podałem ostatnio koledze świece zapłonową, świeca stopiła mu nitrylową rękawiczkę, a on klnąc i jęcząc wrzeszczał na mnie. Po ściągnięciu rękawiczki okazało się że ma spaloną skórę. 

Opublikowano
38 minut temu, GRZES1545 napisał:

Trochę, lubię czasem sam coś  zrobić, np. Przyczepkę samochodową i takie tam przy gospodarstwie...

Jaki model masz? Da się coś grubszego pospawać ? 

Dasz model.

z tego co widzę w necie to Dedra już inwerterów nie robi, przynajmniej takich ok 200A

spawałem nią dużo, grubego też, teraz leży praktycznie bezużyteczna

26 minut temu, pawel885 napisał:

innej odpowiedzi się nie spodziewałem 😄

dedra to market najpospolitszy , marka importera a nie sprzętu 

piszę o moich odczuciach, na Magnumie musiałem rozkręcić większy prąd względem Dedry żeby spawać tak samo

oczywiście jestem świadom że Dedra, jak i Magnum to chińczyk

a piszę tylko o tym co miałem styczność

• Thanks 1
Opublikowano
26 minut temu, pawel885 napisał:

innej odpowiedzi się nie spodziewałem 😄

dedra to market najpospolitszy , marka importera a nie sprzętu 

Mam dedrę z 10 lat ,  200 a ,wtedy zapłaciłem do 500 zl  ,i toto kużwa niczego się nie boi ,normalnie spawam 4  ,jak trza to i 6   ,ale to już za wielkie  ,3,25 tylko kupuję do ,,kosmetyki''. Stary dobry chinol 👍

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, hubertb napisał:

@Łolek One umieją poskładać po sobie np. teraz chcą iść do babci więc musiały zabawki pozbierać. 

IMG_0533.JPG

IMG_0536.JPG

Tatuś ogląda komisarza Alex 🤔

Cztery córy masz ? Nie znasz recepty na chłopaka 😛🤔

Opublikowano
5 minut temu, jacek1296 napisał:

Moja dedra ma z 12lat, spawała konstrukcję na budynku 600m2, dużo innych rzeczy i jeszcze nigdy się nie wyłączyła. Elektrody 4 jedna za drugą bez problemu.

moja też się nigdy nie wyłączyła, za to wybuchła😁 trzy razy

4 minuty temu, hubertb napisał:

do tego zestawu jeszcze butlę trzeba dokupić, więc koszta względem inwertera razy dwa

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

do tego zestawu jeszcze butlę trzeba dokupić, więc koszta względem inwertera razy dwa

2 minuty temu, kizak napisał:

to może jako główna ,ale do pierdół ,jak coś przykleić  na wysokościach ,to zwykły inwerter do 6 kg . ,i aby kabel dociągnął

To waży tyle co inwerter. Butli nie trzeba kupować od razu gdyż MMA działa tak samo jak w przypadku inwertera. A jak spawamy coś z ścianka 2-3mmm to migomacik jak znalazł. Można nawet w drut samoosłonowy zainwestować. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Zobacz jakie leganckie 🤣

IMG_20220715_094528.jpg

1 godzinę temu, hubertb napisał:

Moje tak rewelacyjnie nie wyglądają ale są względnie czyste. Przepraszam za bałagan w tle ale dzieciaki się bawią. 

IMG_0532.JPG

IMG_0531.JPG

57 minut temu, Łolek napisał:

Ta dzieci napewno nie 

Od zabawek to ci się nie zniszczą 

To jest ręka rolnika 

1657871862367627425375210097969.jpg

To jakieś zawody 🤔🤔

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

Ręce które leczą 😎

Ino roz i ból zęba z głowy. 😁🤭😂🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v