Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

W zasadzie nie ma dla niego dobrego zastosowania. 

Dla mnie najlepszy obok dwukołówki. Do zboża przy mojej technice zrzucania dużo lepszy od przyczepy. Do ziemniaków też bo dobrze wrzucać przy zbieraniu. 

Opublikowano
23 minuty temu, Karol6130 napisał:

Pryskam chwastoxem extra 

W tamtym roku pryskałem chwastoxem extra 1,5l/ha i tylko przychamowało szczawie

Opublikowano
13 minut temu, Dziad932 napisał:

Chyba coś też 

Trzeba usiąść i spokojnie porozmawiać, wytłumaczyć jak działa wszystko na wsi, pasuje pannie i jest skłonna do akceptacji takiego stylu życia to ok, jeżeli liczy na cud że jakoś to będzie po jej myśli, no to niech da sobie może spokój i koniec, bo to zwykłe codzienne szare  życie to nie są żarty, owszem we dwoje można to starać się zmieniać na lepsze, ale nie zawsze się da od razu i do pewnych rzeczy trzeba jednak przywyknąć.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Do zboża przy mojej technice zrzucania dużo lepszy od przyczepy

Aż boję się spytać ale domyślam się że pewnie leci to na worki albo do jakiejś paki i pewnie jeszcze trzeba schody albo drabinę pokonać. 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

To z przyczepy było by bliżej do strychu. 

Nie bo by trzeba było na przyczepie stać i ciągnąć linką, podjechać na centymetry pod samą chałupę a tak podjedzie się z metr od muru, rozścieli plandekę żeby nic nie spadło na ziemię i ogień. 

Opublikowano
11 minut temu, Desperado napisał:

Trzeba usiąść i spokojnie porozmawiać, wytłumaczyć jak działa wszystko na wsi, pasuje pannie i jest skłonna do akceptacji takiego stylu życia to ok, jeżeli liczy na cud że jakoś to będzie po jej myśli, no to niech da sobie może spokój i koniec, bo to zwykłe codzienne szare  życie to nie są żarty, owszem we dwoje można to starać się zmieniać na lepsze, ale nie zawsze się da od razu i do pewnych rzeczy trzeba jednak przywyknąć.

Tak to jest najlepsze wyjście 

8 minut temu, Desperado napisał:

A przez fochy panny mogło nie być  :P

Tak by było 

Opublikowano
1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

Ogólnie wszystko było ok , tamten cały rok przyjeżdżała pomagała ,wszystko rozumiała i akceptowała . Teraz coś marudzi ... 

Cały czas mi gada że chce na wsi ze mną działać 

Pierdoła jesteś i tyle w temacie. Jak ty byś się z nią umówił na szaloną nockę u niej. Pojechał byś a ta wieczorem by powiedziała wy***rdalaj bo ja jutro rano jadę z mamusią na zakupy🙆

• Like 3
  • Sad 1
Opublikowano

Ogólnie wszystko było ok , tamten cały rok przyjeżdżała pomagała ,wszystko rozumiała i akceptowała . Teraz coś marudzi ... 

To weź ze sobą do roboty a nie odwozisz jak robota.

To weź ze sobą do roboty a nie odwozisz jak robota.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Pierdoła jesteś i tyle w temacie. Jak ty byś się z nią umówił na szaloną nockę u niej. Pojechał byś a ta wieczorem by powiedziała wy***rdalaj bo ja jutro rano jadę z mamusią na zakupy🙆

Tomek no przecież zrozumiałem 

Opublikowano
47 minut temu, vat napisał:

Na tym 0,5ha jest pewnie kilkaset sztuk kobylaka więc ręczne wyrwanie go odpada. Opryskiwacz plecakowy i punktowy oprysk to max jak mogę się poświęcić aby nie truć całości

Opryskaj Fernandem i masz problem z głowy karencja bardzo krótka polecam stosuje u siebie 

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

A w mieście to wszystko samo przychodzi, nie trzeba pracowac i kombinować ?

Ale nie wszyscy to chyba rozumieją 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Dziad932 napisał:

Tak to jest najlepsze wyjście 

Tak by było 

Piszę ci to dawno że chyba nadszedł czas na poważne rozmowy, jak wam zależy to znajdziecie konsensus, a pretensje i fochy di niczego nie prowadzą 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
3 minuty temu, Dziad932 napisał:

Tomek no przecież zrozumiałem 

To i ją przejdzie. Nie ma co się spinać. Obrócić w żart zorganizować kolację ze śniadaniem i będzie ok.

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Rysiek, bedzie ten deszcz o 12? Mialem pielić dynie,ale.plany sie zmienily u kumpla,jutro sie zrobi. Dzisiaj mysle przed deszczem bele zwieźć i pod dach schować ale czy zdążę🤔 rano musze z córką zostac bo chora,zona do pracy na chwile musi jechac,ja jeszcze na odetkanie ucha bo od piatku zatkane 

Nie wiem, teraz pada o kilometr dalej trudno przewidzieć.

Przydałbysie bo zboźa na rekord idą.

Będzie gradowe za poprzedni rok to suszowego być nie musi.

Za dużo na raz piniędzów też nie dobrze bo zara coś trzeba robić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v