Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, gregor1284 napisał:

Przy kobicie wincy oprzetu jak przy bykach

Sprawa rozwodowa:
- Co jest przyczyną pozwu?
- No...
- Mąż pije?
- Nie.
- Narkotyki?
- Nie.
- Mało zarabia?
- Nie, nieźle zarabia.
- Bije panią?
- Nie.
- Nie zajmuje się dziećmi?
- Zajmuje.
- Zdradza panią?
- Ależ skąd!
- Nie zaspokaja panią seksualnie?
- Nie, z tym wszystko OK.
- Nie pomaga pani przy pracach domowych?
- Pomaga, robi wszystko, co potrzeba.
- To, co jest przyczyną rozwodu?!
- Wysoki Sądzie, musiałby Wysoki Sąd zobaczyć, z jaką miną on to robi.

Baba wstała wczesnym rankiem, posprzątała dom, wydoiła krowę, wygnała na pastwisko, zbudziła dzieci, nakarmiła i wyprawiła je do szkoły, naostrzyła kosę, poszła na łąkę, nakosiła trawy, narąbała drewna, przygotowała obiad, nakarmiła dzieci, zrobiła pranie, po czym znów poszła w pole, kosiła do zmierzchu, przygnała krowę do obory, wydoiła, przygotowała kolację, nakarmiła dzieci, wykąpała i położyła je spać, sama się wykąpała, przekąsiła kromkę chleba, zmówiła pacierz i w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku położyła się spać.

Nagle zrywa się:

- O matko boska, przecie chłop nie wyruchany od rana!!!

Polski żołnierz został zmuszony do obrony przed atakującym niemieckim i rosyjskim żołnierzem. "Którego wybrał pierwszego jako cel?" Najpierw oddał strzał w kierunku niemieckiego - "Obowiązek przed Przyjemnością".

• Haha 2
Opublikowano
43 minuty temu, bratrolnika napisał:

Z porodówki???

Prawie 

44 minuty temu, jarecki napisał:

Łolek , jak zgłaszasz zakup samochodu , trzeba przez neta ?

Nie zgłaszałem jeszcze ale tradycyjnie skarbówka i wk u mnie na przeciw siebie są umuwie godzinę i załatwię wszystko w ciągi pół godziny 

Opublikowano
34 minuty temu, gregor1284 napisał:

Na Kurpie na przykład. Oj pjoter odnalazł byś się tu a i mnie by interesy lepiej szły 🤔

Daj mi spokój z tymi Kurpiami. Pszenica nie urośnie, rzepak na miód dla pszczół nie urośnie, daj żyć. 

Opublikowano
46 minut temu, Bananek napisał:

Może teraz mogę bezkarnie zakląć publicznie. 😉 Kara była to muszę teraz na te karę zasłużyć, hę?

To by wyjaśniało kupno nowego auta. Żona z domu to hulaj dusza. 😉

To skąd mi biskupi kolor wskoczył?

Była ze mną po autko 

A i dla wszystkich Dawidkopodibnych ja naprawdę lubię  swoją żonę 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Taka alegoria śliwki pod okiem

Jak nie porodówka to co??? Poczęciówka???

W tym wieku chopie, ja już bardziej na dziadka nie na ojca pasuje 

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Daj mi spokój z tymi Kurpiami. Pszenica nie urośnie, rzepak na miód dla pszczół nie urośnie, daj żyć. 

Orkisz będziem siać 

10 minut temu, Łolek napisał:

Była ze mną po autko 

Ty powinieneś ją kochać a nie tylko lubić! 

15 minut temu, radekz200 napisał:

A nie kochasz?

Ty, to chyba z wiekiem przechodzi 

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

No właśnie żonkę ze szpitala odebrałem, kurna jak  można bez kobitki żyć 

Dobra rozumiemy,wieczorem jak byś tu się nie odzywał -jasna sprawa musiałeś się wcześniej położyć.....😉

• Haha 2
Opublikowano

Ja zdiagnozowałem u siebie uczulenie na robotę.  Flonidan i wapno nie pomagają. 

Teraz taki żar z nieba że szkoda nawet nogę z domu wysunąć.

Kurna kiedyś to było...

Nawet słońce inaczej świeciło

Opublikowano
23 minuty temu, gregor1284 napisał:

Orkisz będziem siać 

Ty powinieneś ją kochać a nie tylko lubić! 

Ty, to chyba z wiekiem przechodzi 

Kocham, ale też lubię z nią przebywać ot tak poprostu 

18 minut temu, Agrest napisał:

Ja zdiagnozowałem u siebie uczulenie na robotę.  Flonidan i wapno nie pomagają. 

Teraz taki żar z nieba że szkoda nawet nogę z domu wysunąć.

Kurna kiedyś to było...

Nawet słońce inaczej świeciło

Starsze ludzie tak mają 

Opublikowano

Oj tak. 

I kolejny dzień bez deszczu. Tym razem chmura przeszła po Wiśle.

Gdy jeszcze nadziejd na deszcz były to dziwnym trafem któryś raz w tym tygodniu Orliki wyleciały i ćwiczą na krawędzi chmury.

No i jak tu nie snuć teorii spiskowych😤

Taka pszenica na 3a w ostatnie 4 dni się zrobiła.

20220609_121655_resized_resized.jpg

Opublikowano
23 minuty temu, Agrest napisał:

Oj tak. 

I kolejny dzień bez deszczu. Tym razem chmura przeszła po Wiśle.

Gdy jeszcze nadziejd na deszcz były to dziwnym trafem któryś raz w tym tygodniu Orliki wyleciały i ćwiczą na krawędzi chmury.

No i jak tu nie snuć teorii spiskowych😤

Taka pszenica na 3a w ostatnie 4 dni się zrobiła.

20220609_121655_resized_resized.jpg

Aż przykro patrzeć ja wysycha a teraz grzeje do końca tygodnia potem troszkę  chłodniej .

20220607_193128.jpg

Opublikowano
radekz200 napisał:

1 minutę temu, Łolek napisał:

Była ze mną po autko 

A nie kochasz?

Lubienie kogoś z kim się jest na codzień od wielu wielu lat to i tak dużo. 😉

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

Ale lunęło. Matko Bosko

trzymaj tam. 

beli będę wieczorem kręcić i odjazd byckow opijać. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v