Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, HF86 napisał:

leje ino szum. aby pod koniec tygodnia coś się udało posprzątać to będzie sukces. może być i stara, aby pogodna, najwyżej się melasą byckom poleje. 

Te krowy to świnie ,nie chcą żreć starej🤷‍♀️

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Też,, choruje na to,, tylko 2 l benzyna bo ten disel to pomyłka 

Teraz to diesel to raczej w żadnym aucie nie wchodzi w grę. Jaki by nie był. Fajne, takie inne. 

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Też,, choruje na to,, tylko 2 l benzyna bo ten disel to pomyłka 

Fakt diesel mazdy kosztowny w naprawach bo części tylko serwis przeważnie i trwałością nie grzeszą

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Tzn póki co nie szukam, to co jest polata jeszcze u mnie jakieś trzy- cztery lata. Tak mam że z reguły jeżdżę samochodem ok. 5 lat. Akurat ostatnio miałem wolną chwilę i tak popatrzyłem co ciekawego w trawie piszczy. 

Wpadło mi w oko dwa volva, V40, albo XC60, takie w miarę oględne, i wygląda że żwawe, ale póki co w opinie o nich się zbytnio nie zagłębiałem 

Volvo dobre samochody. Tylko te kokpity jakieś takie... no mi się nie podobają. Tak ładne auta sp***dolić tym panelem od sterowania Klima i radiem...

Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał:

Te krowy to świnie ,nie chcą żreć starej🤷‍♀️

jak poleży na pokosie i będzie francuzkie zn się jebia żabą to wtedy problem. 

w pruzmie poleży z 1,5 roku zanim kolejka dojdzie to może i zmięknie 😆

Opublikowano
21 minut temu, HF86 napisał:

leje ino szum. aby pod koniec tygodnia coś się udało posprzątać to będzie sukces. może być i stara, aby pogodna, najwyżej się melasą byckom poleje. 

Co Ty się martwisz o zimę. Ja do zimy umrę a Ty się ożenisz i zostaniesz utrzymankiem jakiej bogilki. Jakoś to będzie 

19 minut temu, hubertb napisał:

To tzw. ruchacz internetowy, musi płacić bo pewnie wygląd taki że normalnie to żadna patykiem i przez papier dotknąć nie chce. 

Albo szkoda mu tracić czasu na zbędne podchody 

Opublikowano
30 minut temu, dejmian90 napisał:

Kiedy kosicie trawy? Ja miałem dzisiaj ale znowu pada i kosze jutro. Trudno co będzie to będzie.

Może by dzisiaj po południu wykosił a jutro po południu zebrał 

Opublikowano
10 minut temu, danielursus3p napisał:

Volvo dobre samochody. Tylko te kokpity jakieś takie... no mi się nie podobają. Tak ładne auta sp***dolić tym panelem od sterowania Klima i radiem...

Fakt, teraz patrzę, dziwne to to jest 

Ale póki co jeszcze daleka droga do zakupów, a może mi się odmieni przez te parę lat i będę jeździł w kapeluszu do max. 80km/h, i cieszył się że pali 4,6/100

Opublikowano

Ja japońca nigdy w życiu. Miałem Outlandera i dzięki naprawde bardzo. Matka ma Suzuki Swift i ma podobnie. Po I ekologiczne auta szybko ulegające biodegradacji, po II dostępność części i ich ceny. Na byle gówno do Suzuki trzeba czekać do miesiąca i to w serwisie bo poza niedostępne. Do głupiej skody, volvo czy nawet  mercedesa zamawiasz i masz max za 2 dni.

Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

Noooo ,jak przejdzie przez jakieś noże że tylko krowa wciągnie a nie będzie musiała przekąsać ,to i by Cię nie obrazić ,jak dobrze śrutą i solą posypiesz ,to i skonsumuje z łaskawości .  Kiedyś ozerła się szuwaru ,to i kwasica ,i ketoza nie straszna ,ani zapalenia ,ani odwapnienia ,a i bycki rosły godnie 550 kg,na 2,5 roku . Rogi jak ster w jawie .😐

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Ale póki co jeszcze daleka droga do zakupów, a może mi się odmieni przez te parę lat i będę jeździł w kapeluszu do max. 80km/h, i cieszył się że pali 4,6/100

wielu na górze nad tym pracuje. 

jeszcze ciężko będzie I na to zarobić. 

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Najdziwniej to jest w mesiu klasy S. Naprawiałem kiedyś 221 pod domem żona musiała to przestawić i zgłupiała jak wsiadła do środka. 

Opublikowano
14 minut temu, gregor1284 napisał:

Co Ty się martwisz o zimę. Ja do zimy umrę a Ty się ożenisz i zostaniesz utrzymankiem jakiej bogilki. Jakoś to będzie 

Już planujesz? To na Kurpie na pogrzeb trzeba będzie jechać 🤔 Ciekawe jaką przyszłość innym wróżysz 🤔

Opublikowano

ostatnie lata to zanim zazwyczaj sąsiada kosiarki na dobre zapieli to już u mnie pryzma się kisila. 

w tym roku nic nie poradzę 

dużo traw mam dwa lata temu siane i nie chce tych gruntów zniszczyć. 

Opublikowano
kizak napisał:

5 minut temu, HF86 napisał:

Noooo ,jak przejdzie przez jakieś noże że tylko krowa wciągnie a nie będzie musiała przekąsać ,to i by Cię nie obrazić ,jak dobrze śrutą i solą posypiesz ,to i skonsumuje z łaskawości .  Kiedyś ozerła się szuwaru ,to i kwasica ,i ketoza nie straszna ,ani zapalenia ,ani odwapnienia ,a i bycki rosły godnie 550 kg,na 2,5 roku . Rogi jak ster w jawie .😐

drugi pokos z 2020 strasznie mi przerósł co się nakombinowałem by chciały to jeść 🤦‍♂️ melasa i śruty rzepakowej by mleko było a włókniste

Opublikowano

też liczę na sobotę albo niedzielę w ostateczności. może jakaś wolna przyczepa się znajdzie na ducie na kogucie 🤑

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Już planujesz? To na Kurpie na pogrzeb trzeba będzie jechać 🤔 Ciekawe jaką przyszłość innym wróżysz 🤔

A bo już widzę po sobie ze kres mej drogi po tym łez padole jest bliski. Wrazie co to zaopiekuj się Merlin. 

Opublikowano

WWL za ostatnie 8 dni około 70 litrów  deszczu 

30 minut temu, danielursus3p napisał:

Teraz to diesel to raczej w żadnym aucie nie wchodzi w grę. Jaki by nie był. Fajne, takie inne. 

dlaczego nie diesel ?             

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v