Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Więc takie auto jest Ci zbędne.

Suvy nie są dla ludzi szukających oszczędności

Czy ja wiem ,mam Korando z 2014 r ,150 koni ,6 biegów ,przy spokojnej jeżdzie przy 80 km pokazuje włącz 6 bieg,a wtedy rzeczywiste spalanie w okolicach 6 l gazu ,przy jeżdzie wokół komina pali wg. komputera 7,2 ,rzeczywistości 9 l gazu ,a już swoją wagę ma ,na pewno 1,5 t z groszami  ,czyli w rzeczywistości pali tyle co zafira 1,8 125 ,koni ,czy palio 75 koni

Opublikowano
49 minut temu, PAN88 napisał:

Panowie 84 konny case jx jakiej szerokości ciężka bronę talerzowa ściągnie?

I brać z walkami z tyłu żeby ładnie wyrównało do siania poplonów na RŚ?

Skotarka chcesz? 

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ma być bardziej pakowne niż Daihatsu. Czyli wrzucić ze 300kg nawozów na przykład. Albo w pudłach z 40 kurczaków. Trochę większe ale oszczędne. Najlepiej z gazem i małym silnikiem. 

sprzedam ci  swojego starego opla-corsa b,silnik 1,2 benzyna , przebieg niecale120tys-nie krecony ,od nowosci jednej wsi na dluzejnie opuscil,rocznik odpowiedni ,troche mlodszy od ciebie😂, 97

Opublikowano
2 minuty temu, kizak napisał:

Czy ja wiem ,mam Korando z 2014 r ,150 koni ,6 biegów ,przy spokojnej jeżdzie przy 80 km pokazuje włącz 6 bieg,a wtedy rzeczywiste spalanie w okolicach 6 l gazu ,przy jeżdzie wokół komina pali wg. komputera 7,2 ,rzeczywistości 9 l gazu ,a już swoją wagę ma ,na pewno 1,5 t z groszami  ,czyli w rzeczywistości pali tyle co zafira 1,8 125 ,koni ,czy palio 75 koni

Na 6 biegu przy 80km/h to ile on ma obrotów z 1000-1200? 🤔

Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

To jaki wybieram tester zależy od objawu. A cewki należy do pomiaru zastąpić żarówką 12 około 40W. 

No w sumie cewka tylko tyle ,,bierze'' ,ale żarówka 12 v będzie palić przy 11 v ,ale cewka już nie zadziała . Do tych pomiarów to już tester np cyfrowy za 30 zł z obi ,zrobi robotę tu ,jak i gdzie indziej 

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

sprzedam ci  swojego starego opla-corsa b,silnik 1,2 benzyna , przebieg niecale120tys-nie krecony ,od nowosci jednej wsi na dluzejnie opuscil,rocznik odpowiedni ,troche mlodszy od ciebie😂, 97

To gdzie auto zamieniać na 11 lat starszego. I to rok starszy ode mnie. Siostra miała C to nic w tym ciekawego nie widziałem, taka szara mysz w tłumie. A moje to kurła jedyne takie w okolicy było, dopóki w sąsiedniej wsi takiego ktoś nie kupił. 

DSC00137_LI.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, kizak napisał:

No w sumie cewka tylko tyle ,,bierze'' ,ale żarówka 12 v będzie palić przy 11 v ,ale cewka już nie zadziała . Do tych pomiarów to już tester np cyfrowy za 30 zł z obi ,zrobi robotę tu ,jak i gdzie indziej 

Nie działa-> odpinam cewkę zapinam żarówkę-> mierzę napięcie pod obciążeniem. Bardziej profeska jest mieć sztuczne obciążenie regulowane ale kto dla naprawy jednej wiązki kupi sprzęt za 3-4 stówy. 

Opublikowano
11 minut temu, hubertb napisał:

Jeszcze chwile i chomika w kółku pod maską zobaczymy 🤦‍♂️

niestety, głupie to

teraz jak oglądam ogłoszenia, to chcieć kupić coś równie żwawe jak mam teraz ale młodsze to jest problem, bo we wszystkim nowszym występują silniki które mają moc mojego rozrusznika😐

• Like 3
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

nic w tym ciekawego nie widziałem, taka szara mysz w tłumie.   

Jakby miała czerwone pasy przez maskę i dach, to już by się rzucała w oczy 🙊🙊🙊

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Nie działa-> odpinam cewkę zapinam żarówkę-> mierzę napięcie pod obciążeniem. Bardziej profeska jest mieć sztuczne obciążenie regulowane ale kto dla naprawy jednej wiązki kupi sprzęt za 3-4 stówy. 

Jak ,,zmęczona życiem'' instalacja ,to i przed obciążeniem 12 nie będzie miała [gdzieś po drodze zgubi] ,u mnie na światłach nie było i były podłe ,nie znalazłem przyczyny ,zrobiłem ,,bajpasa'' ,stary odłączony od życia i światła lepsze znalazły się . Ja wiem że wyjdzie słowo amator ,fuszerka ,ale w 40 letnim traktorze  olał ja to  ,a działa . A Widzisz , tu jest u Ciebie słowo ,,sedno''   ,,mierzę napięcie'' ,czyli masz czym i masz wiedzę .

Opublikowano
Strongman napisał:

3 minuty temu, bratrolnika napisał:

to chyba jeździsz jak moja kobita, cały czas jeździ a nigdy jeszcze nie tankowała

Ja mam paseratti to mój to pali duzo.

Ale ta ekonomiczna wersia to pali mało, ale 105km to niema czym jechać ale paliwa to pali mało.

https://youtu.be/553_vZe7vvA?t=248

ta golf to mam wrażenie z 7wciaga 105koni , trzeba go kręcić

Opublikowano
6 minut temu, DANDYS napisał:

kurna 38zl/kg kiełbasa

koło 30 wyszedł mi sobotni wyrób, a jeszcze się urobilem przy tym. 

Opublikowano
8 minut temu, kamcio15 napisał:

Jaka pojemność silnika? 

2000 ,bez dpf ,dwumas ,a parametry eco spełnia ,a teraz was rozśmieszę jest to ssangyong korando😁

• Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, hubertb napisał:

Ten model z tym silnikiem ma drogi katalizator i to jego jedyna wartość. 

Łe kiedyś miałem taką corsę to to paliwo tylko wąchało. Zarobiłem jeszcze dobrze na tym autku 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v