Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

Hubert, zrób sobie drugą łazienkę w domu, ja się wszystkie zaczną stroić i malować, to będziesz chodził na siku za stodołę

Taka dodatkowa łazienka to podstawa w każdej rodzinie. ;) 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Hubert, zrób sobie drugą łazienkę w domu, ja się wszystkie zaczną stroić i malować, to będziesz chodził na siku za stodołę

Tylko dwie łazienki przy takim zagęszczeniu kobiet? Ty masochisto.

Leszy napisał:

10 minut temu, bratrolnika napisał:

Taka dodatkowa łazienka to podstawa w każdej rodzinie. ;) 

W myśl zasady: szczęśliwy dom, gdzie dwa kible som. 😉 (powtarzam się, wiem)

hubertb napisał:

Tak Maja ma 7 lat, Pola 5 lat i Hania 8 miesięcy. 

Będzie czwarta próba?

Borowik (taka odmiana pszenżyta. nie, że grzyb) 😅 

IMG_20220529_175340.jpg

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, hubertb napisał:

Moja córka miała dziś na zadanie zrobić zdjęcie jak przytula się do drzewa.

Wyszedł z tego ładny spacer, przeszliśmy 6km. Kilka zdjęć:

IMG_0242.JPG

IMG_0245.JPG

IMG_0239.JPG

Przynajmniej pogoda ładna. U nas dzieciaki całą niedzielę się kiszą w domu. To, że pada to ok, ale zimno i nieprzyjemnie. 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

U nas jeden próbował, skończył na pięciu dziewczynach, wszystkie rude

Był taki jeden co powiadał do swej żony będziesz rodzić do tond  aż urodzisz syna , udało się za 3 razem .

• Like 1
Opublikowano
hubertb napisał:

Tak Maja ma 7 lat, Pola 5 lat i Hania 8 miesięcy. 

a czwarta 😉🤔

bratrolnika napisał:

👍🤦‍♂️😁

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Był taki jeden co powiadał do swej żony będziesz rodzić do tond  aż urodzisz syna , udało się za 3 razem .

Są na to nawet jakieś wyliczenia. Ponoć można znacząco szanse zwiększyć 

Opublikowano

Popadało, ale to za mało. Susza zmniejszy plony i zwiększy ceny .

Pomimo przejściowych opadów rolnicy nadal narzekają na suszę. Prognozują, że w niektórych częściach Polski plony spadną nawet o 40 proc., a to przełoży się na wyższe koszty produkcji. Część gmin zaleca wykorzystywanie wody tylko do najważniejszych celów. Aktualne opady pomagają, ale głębiej ziemia wciąż jest sucha.

Kilkudniowe opady deszczu nie odwrócą diametralnie sytuacji na polach. Rolnicy nadal narzekają na suszę

Przekłada się ona na niższe plony. W województwie lubuskim rolnicy szacują straty nawet na 40 proc.

Susza dotyka również inne państwa. Można spodziewać się zatem, że przełoży się na wyższe ceny zbóż, owoców i warzyw . https://businessinsider.com.pl/gospodarka/susza-w-polsce-sprawi-ze-bedzie-drozej-pogoda-zwieksza-inflacje/qe80nw9

Opady deszczu poprawiły sytuację, ale problem suszy wciąż istnieje.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

29 minut temu, Bananek napisał:

Kurierem za pobraniem?

Jeżeli kurier przyjmie zapłatę w % to dawaj. Choć właśnie od zachodu i południa zaczyna się chmurzyć. 

Bo wysłałem.

Opublikowano
31 minut temu, Leszy napisał:

Taka dodatkowa łazienka to podstawa w każdej rodzinie.

Licząc wszystkie to mam 3 i jedną w trakcie budowy. Pogoda ładna ale wietrznie i dość zimno.

19 minut temu, slawek74 napisał:

a czwarta 😉🤔

Grubo ponad 30 ;) 

1 minutę temu, Łolek napisał:

PS. wolę bimber

Zgodnie z zamówieniem ;) 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Ładna szklarenka. Brakuje rzodkiewki jak dla mnie. 

Tu duża część to uprawy dla uszatych. Rzodkiewka była to już zjadły, sałata jeszcze rośnie ale większość one zjedzą. Ogórki prawie będą przed gruntowymi. 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, jahooo napisał:

O tej porze rzodkiewka wychodzi juz gorzka i twarda, jak długi dzień

My bardzo lubimy rzodkiewkę w szklarni były dwa rządki na długość szklarni w sumie 6m juz zjedzone, w polu druga podłużna gotowa do jedzenia. Dla uszatych bestii u mnie siało/sadziło się kalarepę, burak ćwikłowy, zjadały też odpad z rzodkiewki. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v