Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na Wawie padało jak 17 lecialem to tez miejscami. na wioskę zjeżdżam to sucho,wiatr wieje chyba nie popadalo za bardzo

Opublikowano

No, spadło niecałe dwa litry. Ilość oszałamiająca 🤣. Powiem wam, że dawno tak skrajnych miesiąców nie było. Marzec posucha, teraz maj posucha. Z drugiej strony lepsze to niż powodzie.

Opublikowano
6465 napisał:

A po co ty tam pojechał🤔

A miałem biznesy takie 😊

Opublikowano
sadownik12 napisał:

No, spadło niecałe dwa litry. Ilość oszałamiająca 🤣. Powiem wam, że dawno tak skrajnych miesiąców nie było. Marzec posucha, teraz maj posucha. Z drugiej strony lepsze to niż powodzie.

Jak tam panienki? U mnie w tygodniu powiększyło się o 3 rójki. 😉

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

Jak tam panienki? U mnie w tygodniu powiększyło się o 3 rójki. 😉

Łamańca zrobiłem wraz z doświadczonym pszczelarzem. W czwartek wychwycony matecznik w jednym z uli, już podlany. Ale jeszcze pszczoły chodziły więc podobno powinno być ok. Rzepak jeszcze z tydzień kwitnienia. Dzisiaj chciałem przegląd zrobić i najwyżej im po korpusie węzy dorzucić ale wieje pierońsko... Akacja tuż tuż, nie można sobie pozwolić na osłabienie rodziny. Po akacji jednak zgodnie z zalezeniem kogoś doświadczonego będzie czas na odkłady. A rzepaku jak mi powiedział ile mam w miodni tak +- to, aż mi się morda uśmiechnęła :P

Opublikowano
2 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Piękny spokojny deszczyk pada o 6 rano było już 7litrów więc teraz pewnie jest około 15l zaraz trzeba isc zobaczyc. Myslę że zboża i trway zostały uratowane.

U mnie zboże ozime to już za duzo przypaliło 🥲 pewno tylko słomę ten deszcz uratuje 

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, PRIMO napisał:

🙋‍♂️17⁰C

🥴 kuźwa. 🤬

20220521_062327.jpg

A  ja mówił nawóz sprzedaj, to Przemysław uparty i ooo

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

U mnie zboże ozime to już za duzo przypaliło 🥲 pewno tylko słomę ten deszcz uratuje 

U mnie oziminy są kapitalne troszke żyto zredukowało ale to na najgorszych piachach ale tragedi nie ma. Oby teraz był z jeden dzień pogody żeby można było wiechac z opryskiem na jare i z tydzien może padac i potem niech znów bedzie pogoda na sianokosy i oprysk na qq.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Bananek napisał:

Nie żałuj ich. Podbieraj. Będziesz miał różne gatunki.

Sęk w tym, że u mnie jednak zapowiadało się więcej pożytków, a wszystko w koło kuku poszło. Liczyłem na słonecznik 😝. I rzepak-akacja. Potem nic już nie będzie za bardzo. Lip u mnie nie uświadczysz, trzeba by wywozić. A z tym słonecznikiem też podobno różnie jest. Tzn, że te polskie odmiany jeszcze tak nie nektarują. Pyłku w opór naniosa, ale nakropu licho. 

Miodarka wczoraj przyszła. Po niedzieli będę próbował trochę odwirować.

Edytowane przez sadownik12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v