Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

bardziej pragmatyczne podejście

Pragmatyczne ? Oczadziałeś chyba, im to się wiecznie nic nie opłacało, wiecznie brakowało kasy. Jak byś miał takie podejście jak o ni przy prowadzeniu gospodarstwa murowany upadek. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, ZELKOW napisał:

Sucho Panowie się robi a długoterminówki dopiero od kwietnia jakieś opady nadają, słabo trochę

No marzec ma być suchy, aby coś w kwietniu zaczęło padać bo w marcu wody jeszcze starczy z zimy. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, XTRO napisał:

No marzec ma być suchy, aby coś w kwietniu zaczęło padać bo w marcu wody jeszcze starczy z zimy. 

Michał kiedy azot dajesz na rzepak? Jedna dawka będzie czy więcej?

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Pragmatyczne ? Oczadziałeś chyba, im to się wiecznie nic nie opłacało, wiecznie brakowało kasy. Jak byś miał takie podejście jak o ni przy prowadzeniu gospodarstwa murowany upadek. 

Teraz kasa jest na wszystko, tylko bez pokrycia i inflacja dobijająca do dychy. To tak jakbym brał kredyty nie na inwestycja, ale na żarcie i jakieś inne przyjemności. 

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Grzesiek, nie wszyscy muszą walczyć. Caly czas na ukrainie działa transport i nie ma problemu spotkać tira na ukraińskich numerach. Jedno auto pekinki to 60 tyś zł plus transport i zarobek jak by nie wiedzieli że zarobią to by tego tam nie targali zwłaszcza że przez Rumunię muszą jechać. Handluje z gosciem od 10 lat i zapewniam cię że to całkiem normalny gość i ten traktor też pojechal tam na handel tak jak nadal jadą tam sare sipmy i inne graty. Po cho.... dopisywać jakieś historie do prostych sytuacji 

Spoko...inni giną za to żeby  koleś miał  możliwość  dalej robić  interesy, strzela się tam do dzieci, a ten obsrywa jeszcze tych ludzi...,,całkiem normalny gość " powiadasz.🤨

handlarz to nie człowiek 👍 tylko kasa się liczy

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Teraz kasa jest na wszystko, tylko bez pokrycia i inflacja dobijająca do dychy. To tak jakbym brał kredyty nie na inwestycja, ale na żarcie i jakieś inne przyjemności. 

Jeszcze niech migrantom 500+  dadzą i będzie u nas wesoło 😬

• Like 1
Opublikowano
marcin19071980 napisał:

Grzesiek, myślałem że ty powarzniejszy jesteś. Przy najbliższej okazji wstawię tu zdiecia 22 letnich byskow z ukrainy grających beztrosko w piłkę na naszym boisku i z tego co mówili w sklepie kompletnie nie mają ochoty umierać za Ukrainę. Tylko nie wiem czy ktoś w to uwierzy bo chyba z flagami na plecach musiał bym ich fotografowac i dowodami w ręce. 

w pl też by wielu ,,rurkowców,, czyli takich znalazł

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Jeszcze niech migrantom 500+  dadzą i będzie u nas wesoło 😬

toc już dawno obiecali. 

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Nie chce się tu wykłócać ale przypomnę ci jednego pana który tak pięknie mówił o tym co się opłaca a co nie: "Zmień pracę weź kredyt". Drugi z tej samej opcji politycznej tak inwestował że co pewien czas inwestycje na kołek odwieszał, był jeszcze trzeci z tym razem koalicjant co miał doświadczenie w negocjacji umów miedzy narodowych. 

Teraz nie jest pięknie i jest rozpusta ale jeszcze jedna kadencja tamtych i trzeba by było piasek wpie... 

Opublikowano

Jeszcze coś takiego wam powiem. Moje gospodarstwo było w czasie wojny zasiedlone przez niemieckiego gospodarza. Mój dziadek u niego pracował miał wtedy 13 lat gdy Niemcy uciekali to zabrali tylko co swoje i parę koni a poza tym wszystko było w stanie idealnym nawet Niemka dziadkowi jedzenia na 4 dni zostawiła. Zaraz po odjeździe do wsi weszło nasze polskie wojsko i z racji tego że gospodarstwo jest przy głównej trasie Sieradz-Kalisz to ukryli się i czekali na jeszcze wycofujące się jednostki niemieckie ale nie mieli ciezkiego sprzętu tylko jakieś tam karabiny i moździerz. Traf chciał że wieczorem na zachód uciekały trzy niemieckie pojazdy i czołg. Oczywiście nasi zaczeli strzelać i z opowiadania wiem że zginęło ok 10 Niemców jadących na transporterze ale oczywiście Niemcy wygarnęli z czołgu kilka razy wybuchł pożar i było po gospodarstwie.Zginęło w wyniku tej akcji 6 naszych żołnierzy w naszym gospodarstwie i 10 na pobliskim polu. Jaki z tego morał.Pomyslcie sami. 

Opublikowano
hubertb napisał:

I To jest największy problem RSM, zakup wygląda jak procedura startowa w tupolewie.

rsm to raz magazynowanie problem dwa najlepiej duży opryskiwacz w rozsiewacz sypię nawet 1.2 tony opryskiwacz mam tylko 600L

Opublikowano
50 minut temu, szymon09875 napisał:

Wlewasz i lejesz jak rozcienczgsz to spalisz roślinę.

Ale już kilka razy na forum czytałem że ktoś dolewał wody , oczywiście nie dużo 

Niema  jak granula 

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Jeszcze coś takiego wam powiem. Moje gospodarstwo było w czasie wojny zasiedlone przez niemieckiego gospodarza. Mój dziadek u niego pracował miał wtedy 13 lat gdy Niemcy uciekali to zabrali tylko co swoje i parę koni a poza tym wszystko było w stanie idealnym nawet Niemka dziadkowi jedzenia na 4 dni zostawiła. Zaraz po odjeździe do wsi weszło nasze polskie wojsko i z racji tego że gospodarstwo jest przy głównej trasie Sieradz-Kalisz to ukryli się i czekali na jeszcze wycofujące się jednostki niemieckie ale nie mieli ciezkiego sprzętu tylko jakieś tam karabiny i moździerz. Traf chciał że wieczorem na zachód uciekały trzy niemieckie pojazdy i czołg. Oczywiście nasi zaczeli strzelać i z opowiadania wiem że zginęło ok 10 Niemców jadących na transporterze ale oczywiście Niemcy wygarnęli z czołgu kilka razy wybuchł pożar i było po gospodarstwie.Zginęło w wyniku tej akcji 6 naszych żołnierzy w naszym gospodarstwie i 10 na pobliskim polu. Jaki z tego morał.Pomyslcie sami. 

Że musisz się przenieść do Niemiec. 

Opublikowano (edytowane)

Ooooo, co to to napewno nie. Już wolę zgnac na swojej ziemi.Niemiec to szuja i oszust oczywiście nie wszyscy ale z każdym rokiem takich więcej. 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
11 minut temu, GRZES1545 napisał:

Michał kiedy azot dajesz na rzepak? Jedna dawka będzie czy więcej?

Jutro. W tym roku jedna. W tym tyg może w końcu podjadę do Ciebie po groch 🙂

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Ale już kilka razy na forum czytałem że ktoś dolewał wody , oczywiście nie dużo 

Niema  jak granula 

Gdzieś i ja czytałem  że z 32% robią  np. 28%N

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Teraz nie jest pięknie i jest rozpusta ale jeszcze jedna kadencja tamtych i trzeba by było piasek wpie... 

Nie gadajmy głupot. Nawet jakby SLD rządziło to piasku nikt by nie wpierniczał. Prawda jest jest jednak taka, że za poprzedniej ekipy była stabilność. Może dla ludzi to było nudne, ale nagłych zmian nie było. Teraz wszystko robi się szybko i po głupiemu. Tak aby było wrażenie, że  rząd ciężko pracuje i dokonuje zmian. Potem mamy efekty jak z polskim ładem, sądownictwem, energetyką itd. 

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

Dziś przy niedzieli można przyczepę psuć czy lepiej nie🤔 akooo jesteś? Z twoim zdaniem to wiesz że ja się liczę.

ja nie ako ale wolałbym po leżeć i z rodziną...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Może wyciągasz błędne wnioski - przez te kilka lat "tak zwanej stabilności" nawarstwiło się problemów, które trzeba rozwiązać, bo świat idzie do przodu.

Pamiętaj, tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi

• Like 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

10 minut temu, szymon09875 napisał:

I nawet husarii nie odbudujemy bo stadnina w  Janowie jest jaka jest...

Może Anzej i Gienek swoich koni użyczą

tylko kto je ujarzmi 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v