Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Niemcy to szuje, coś się za tym kryje. Nagle Morawiecki go przekonał, ciekawe czym? 

To po prostu chorągiewki, zobaczyli że Ukraińcy radzą sobie nieźle, to biorą ich stronę 

• Like 1
Opublikowano

Może lepiej im wysłac uzbrojenie, niż odciąc Nord Stream ?

Nie wiadomo, ale są teraz naciskani ze wszystkich stron, nawet Francuzi przestali być w Europie orędownikami Putina i wysyłają broń i pomoc na Ukrainę

Opublikowano
9 minut temu, jahooo napisał:

„Przekażemy naszym ukraińskim przyjaciołom tysiąc sztuk broni przeciwpancernej oraz 500 rakiet Stinger” – zadeklarował kanclerz Niemiec Olaf Scholz. To zmiana o 180 stopni stanowiska Berlina, który do tej pory odmawiał nie tylko przekazywania Ukraińcom niemieckiej broni, ale też przekazywania przez inne kraje broni zakupionej z Niemiec. Oświadczenie szefa rządu RFN pojawiło się na Twitterze po spotkaniu z premierem Mateuszem Morawieckim.

Kutwa ,to mamy RFN ? a instrukcje po chińsku ,a tam drobnym druczkiem  

Opublikowano

Ja się na takich rzeczach być może za bardzo nie znam. Ale tak na logikę biorąc. Wszyscy wysyłają broń na Ukrainę ale jak? Przecież nie wierzę że Rosianie wiedząc że broń przyleci np samolotem na to pozwolą i go nie zestrzelą. Albo że przyjedzie konwojem samochodów i ich nie ostrzelaja. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jahooo napisał:

Nie wiadomo, ale są teraz naciskani ze wszystkich stron, nawet Francuzi przestali być w Europie orędownikami Putina i wysyłają broń i pomoc na Ukrainę

Bo może zrozumieli że jak Putin łagodnie przejdzie Ukrainę to z rozpędu może pójść dalej a tak jak go tam trochę przytrzymają i straci ludzi i sprzęt to może coś mu się odwidzi. To taki człowiek który może zrobić wszystko ale po jego ostatnich wypowiedziach i po tym jak wygląda widać że coś mu się idzie tak jak zaplanował, choć z drugiej strony może to być gra 

Edytowane przez superfarmer02
Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Ja się na takich rzeczach być może za bardzo nie znam. Ale tak na logikę biorąc. Wszyscy wysyłają broń na Ukrainę ale jak? Przecież nie wierzę że Rosianie wiedząc że broń przyleci np samolotem na to pozwolą i go nie zestrzelą. Albo że przyjedzie konwojem samochodów i ich nie ostrzelaja. 

Ukraińcy zaczęli sobie doskonale radzić z ruską maskirowką, a zaopatrzenie jedzie normalnymi autami, tam ciągle jest ruch na drogach - nikt nie będzie strzelał do wszystkich aut ciężarowych na drogach

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła na rozrzutniku z nadstawkami po zostawieniu sobie na siew prawie 4000 zł

Tak to można zyć a nie po 700 za t

Mnie nie stać było na trzymanie zboża do teraz i kupowanie drogiego nawozu, lepiej wyszedłem jak sprzedałem po 700 ;)

Opublikowano
11 minut temu, kizak napisał:

Jak jest ja nie wiem ,jesteśmy karmieni informacjami już przefiltrowanymi ,z naznaczeniem kierunku . Co putin myśli ,i który ze swoich scenariuszy wybierze ,to nie jest  wiadome .  Lub nie wiadomo ,a może ma naciski i jest tylko marionetką jak nasi ? Ooooo ,tu już chyba pojechałem ,ale mając nuż na szyi ,wiadomo co komu naobiecywał ? To jest polityka i ,czy u ruskich ,czy ukrainie ,czy usa ,wszędzie rządzi garstka ludzi ,a reszta jest mięsem armatnim , potrzebnym do służenia ,i wyrabiania się panu .

WHO. Zobaczcie co na 1 marca planują 😉

Opublikowano
jahooo napisał:

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

A czy Ukraińcy mają jakąś mega wyszkoloną armię??? Z tego co się słyszy to chłopy z łapanki

patrz wyżej - wyciągnęli wnioski z 2014, masę ludzi wraca os nas na Ukrainę walczyć - brakuje nam w transporcie kierowców TIR-ów, bo wielu wróciło aby kierowac transporterami czy dowozić amuniację

dokładnie jak piszesz szwagier z czterema takimi kierowcami w czwartek rozmawiał wracali się bić chłopy 40/55 lat

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A ja wam powiem, że co ma być to będzie. Jak będą brali to się pójdzie, bo jednak ojczyzna ważna rzecz. Do upainy zawsze za banderę  z dystansem podchodziłem, ale kurcza jak tak popatrzymy, że faktycznie te kobiety z dziećmi przekraczają granicę, a chłopy w jakiejś tam części czują się odpowiedzialny za ten kawałek 'swój' ziemi i potrafią wrócić z spokojnego miejsca pod ostrzał, to kto wie. Może historia dzieje się na naszych oczach?

Edytowane przez sadownik12
Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał:

Raczej nowy kanclerz jest niechętny gazociagowi

Opublikowano

No ale nie uważacie że to dziwne. Gdybym ja tym dowodził na na 100% odcioł by możliwość zaopatrzenia. Przecież wystarczy jeden dwa samoloty albo mają przecież pociskii sterowane. Nie wierzę że nie mają swoich szpiegów na granicy Polski i nie wiedzą co się dzieje 

Opublikowano
2 minuty temu, sadownik12 napisał:

A ja wam powiem, że co ma być to będzie. Jak będą brali to się pójdzie, bo jednak ojczyzna ważna rzecz. Do upainy zawsze za banderę  z dystansem podchodziłem, ale kurcza jak tak popatrzymy, że faktycznie te kobiety z dziećmi przekraczają granicę, a chłopy w jakiejś tam części czują się odpowiedzialny za ten kawałek 'swój' ziemi i potrafią wrócić z spokojnego miejsca pod ostrzał, to kto wie. Może historia dzieje się na naszych oczach?

Ludzie się organizują samorzutnie do pomocy - paliwo, koce, żywność, noclegi, ubrania

Popatrzcie w swoich gminach, jak można pomóc

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

Ludzie się organizują samorzutnie do pomocy - paliwo, koce, żywność, noclegi, ubrania

Popatrzcie w swoich gminach, jak można pomóc

No u mnie matula nawet szafy oczyściła z ubrań tych co się nie używa i gdzieś tam ma zawieź.

Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

No ale nie uważacie że to dziwne. Gdybym ja tym dowodził na na 100% odcioł by możliwość zaopatrzenia. Przecież wystarczy jeden dwa samoloty albo mają przecież pociskii sterowane. Nie wierzę że nie mają swoich szpiegów na granicy Polski i nie wiedzą co się dzieje 

my mamy swój kontrwywiad - uwierz mi, też są dobrzy, nie bez powodu chłopaki z Lublińca i GROM są ciągle w terenie, wyłapując podejrzane osoby

do tego jednostki nasłuchu i kontroli mediów - przecież jakoś te informacje trzeba wysyłać

Opublikowano
5 minut temu, marcin19071980 napisał:

Te transporty przylatywały jak mnie pamięć nie mili chyba od połowy stycznia albo i wcześniej do Kijowa głównie Boeingami 747 aż do zeszłego tygodnia. 

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

Może o to chodzi żeby z polskiej strony ktoś pomógł. Wtedy będzie pretekst do tego żeby już oficjalnie Putin wqrwił się na Polaków.

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Żeby to zrobić trzeba panować w przestrzeni powietrznej, Rosjanom sporo jeszcze do tego brakuje 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v