Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
16 minut temu, radekz200 napisał:

Bo nie dajesz się 😂

No to fakt, może i głupota bo durniowi to i łopatą nie nakładzie. Ale taki już charakter.

13 minut temu, gregor1284 napisał:

Ano poczytałem. Hmm 🤔 dlatego lepiej nic nie mieć i być dziadem 🙄 nie masz nic to Tobą gardzą a jak coś masz to jeszcze bardziej Tobą gardzą 🤔

A co ja mam? Widzisz gdzieś tu moje bogactwo żebym się z nim obnosił? Czy pluję na tego co ma mniejszą gospodarke tak jak lubi na wszystkich takich pluć ogarek? (No poza naszym mistrzem ortografii bo czasami mu pocisne jak zaczepi 🤪

@lemik nie ma tu zbyt dobrej reputacji tak jak ja, ale wyjaśnił jednego szybciutko, to drugi przyleciał i tak odwrócił kota ogonem 😁 

Zazdrościć komuś, że roboty sobie dodaje? Nikt nie broni, ale po pieniążki trzeba się trochę schylić i tu jest największy problem.

7 minut temu, Łolek napisał:

Jak nie masz nic, to jeszcze się z ciebie śmieją a jak coś masz to ci źle życzą żeby Ci się nie wiodło takie te ludzie w większości są 

👏👏👏

• Like 1
Opublikowano

jak chcesz auto które jest prawie bezawaryjne i prowadzi się najlepiej w klasie to focus MK2, brakuje tam tylko silnika który jest dobry nie licząc 2.5t. Natomiast bravo to też spoko opcja, dobre silniki 1.4t ale nie poszalejesz bo zawias do dupy, skrojony pod wygodę a nie prowadzenie

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Siostra jak siostra, ale mając rodziców po 40 w momencie narodzin to... Teraz może nieco inaczej, więcej czasu się dzieciom poświęca, ludzie może inaczej do tego podchodzą niż kiedyś. 

Moi rodzice poświęcali mi bardzo dużo czasu. Na nich nie narzekam. Tylko mój kontakt z rodzeństwem w dzieciństwie był ograniczony

Dopiero teraz czytam, co było pisane, bo wcześniej tylko jak nie ktoś cytował lub wspominał. Powiem Wam, jak ja to widzę oczyma ojca. Starsze wpadają do domu i wtedy ze mną lub matką rozmawiają niewiele. Wszystkie ich wizyty to przebywanie z najmłodszą. Z nami rozmawiają głownie przez telefon. Rozpieszczają ją, bo zawsze coś przywiozą, ale też dużo przekazują. Zawsze cierpliwie wyjaśniają co robili od ostatniej wizyty, dlaczego właśnie to, jak się to robi itd. Widać, że mają dobry kontakt i taki ...partnerski, jakby ta różnica wieku nie istniała. Najwiekszą moją/ naszą troską jest właśnie to o czym wspomniałeś Piotrze, czyli, że jesteśmy po czterdziestce. Ale wierzę, że nie po to się ona urodziła, żeby miała mieć trudne dzieciństwo lub lata młodości. Na pewno mając dziecko w takim wieku, wychowuje się je zupełnie inaczej niż, kiedy się miało lat 20. I na pewno dziecko w takim wieku odmładza😉

• Like 4
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

A to jest standard. I tak jak @Łoleknapisał dopóki było ciężko i trza było byc nieraz od kogoś zależnym to i "kolegów" kilku było bo wiedzieli że wyjścia nie ma i da się coś wyciągnąć. A jak już deko od dna się odkleilem to zaraz krzywo patrzą :D tylko że to akurat od samego początku wiedziałem i się pod ch*j nie dałem załadować :D

Przerabiałem to i to w rodzinie nawet, a obcy człowiek mi wtedy pomógł i mija już 15 lat i o tym pamiętam i zawsze może na mnie liczyć choć ludzie różnie o nim mówią  bo to też specyficzny gość 

• Like 3
Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Coś większego raczej. A8 D2 za mną chodzi, ale czy to nie będzie skarbonka. Bo jednak swoje lata już te auta mają 

No to może być skarbonka a trafić coś zadbanego to trzeba mieć worek pieniędzy.

Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał:

Coś większego raczej. A8 D2 za mną chodzi, ale czy to nie będzie skarbonka. Bo jednak swoje lata już te auta mają 

Wujo kiedyś miał. Czteroletnie to kupił to się i nie psuło ale się śmieje ze policja to go zatrzymywała tylko po to żeby zobaczyć czyje to auto 

10 minut temu, pedro2 napisał:

No to fakt, może i głupota bo durniowi to i łopatą nie nakładzie. Ale taki już charakter.

A co ja mam? Widzisz gdzieś tu moje bogactwo żebym się z nim obnosił? Czy pluję na tego co ma mniejszą gospodarke tak jak lubi na wszystkich takich pluć ogarek? (No poza naszym mistrzem ortografii bo czasami mu pocisne jak zaczepi 🤪

@lemik nie ma tu zbyt dobrej reputacji tak jak ja, ale wyjaśnił jednego szybciutko, to drugi przyleciał i tak odwrócił kota ogonem 😁 

Zazdrościć komuś, że roboty sobie dodaje? Nikt nie broni, ale po pieniążki trzeba się trochę schylić i tu jest największy problem.

👏👏👏

Nie ważne czego ale ważne że zazdroszczą. Tez nie popieram dotowania nierobów i nieudacznikow ale jak widać ktoś kto myśli inaczej niż telewizor jest według stada idiotą 🤷‍♂️

10 minut temu, Łolek napisał:

Przerabiałem to i to w rodzinie nawet, a obcy człowiek mi wtedy pomógł i mija już 15 lat i o tym pamiętam i zawsze może na mnie liczyć choć ludzie różnie o nim mówią  bo to też specyficzny gość 

Mam dwóch takich specyficznych znajomych, wiesz dlaczego oni dla całej reszty tego bałaganu są specyficzni? Ano bo się nie dają w bambuko robić i jak już pisałem nie myśli za nich telewizor. Brak było to i piasek im ładowałem i naprawiałem coś jak sami nie potrafili, gnój się woziło na 3 zestawy i jak im coś potrzeba to nawet i zaraz wstaje i idę pomoc i odwrotnie. 🤷‍♂️

9 minut temu, stempos1980 napisał:

No to może być skarbonka a trafić coś zadbanego to trzeba mieć worek pieniędzy.

1505725246_zflojv_600.jpg

• Haha 2
Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Wujo kiedyś miał. Czteroletnie to kupił to się i nie psuło ale się śmieje ze policja to go zatrzymywała tylko po to żeby zobaczyć czyje to auto 

Nie ważne czego ale ważne że zazdroszczą. Tez nie popieram dotowania nierobów i nieudacznikow ale jak widać ktoś kto myśli inaczej niż telewizor jest według stada idiotą 🤷‍♂️

Mam dwóch takich specyficznych znajomych, wiesz dlaczego oni dla całej reszty tego bałaganu są specyficzni? Ano bo się nie dają w bambuko robić i jak już pisałem nie myśli za nich telewizor. Brak było to i piasek im ładowałem i naprawiałem coś jak sami nie potrafili, gnój się woziło na 3 zestawy i jak im coś potrzeba to nawet i zaraz wstaje i idę pomoc i odwrotnie. 🤷‍♂️

1505725246_zflojv_600.jpg

No ten mój znajomek gębę ma nie wyparzoną i straszny tyracz ponad siły robi i uparty j**aniec ale mnie to nie przeszkadza nie ważne co ludzie  o nim mówią czy myślą ja też mu mówię że mógłby robić inaczej, ale akceptuje go to jego życie, dla mnie to dobry człowiek bo go trochę lepiej poznałem 

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

A co ja sobie z trzema szczochami nie poradzę? Kurpianke w domu mam i się nie daję  😉 Popultali się, dostali parę jobów i skończyli z bolącą d*pą. Z rudym to trza krótko. 

ty chlopcze nie masz hemoroidow ? gadka na okraglo o bolącej d*pie ma swoje podloze :P

Opublikowano
22 minuty temu, Qwazi napisał:

Dopiero teraz czytam, co było pisane, bo wcześniej tylko jak nie ktoś cytował lub wspominał. Powiem Wam, jak ja to widzę oczyma ojca. Starsze wpadają do domu i wtedy ze mną lub matką rozmawiają niewiele. Wszystkie ich wizyty to przebywanie z najmłodszą. Z nami rozmawiają głownie przez telefon. Rozpieszczają ją, bo zawsze coś przywiozą, ale też dużo przekazują. Zawsze cierpliwie wyjaśniają co robili od ostatniej wizyty, dlaczego właśnie to, jak się to robi itd. Widać, że mają dobry kontakt i taki ...partnerski, jakby ta różnica wieku nie istniała. Najwiekszą moją/ naszą troską jest właśnie to o czym wspomniałeś Piotrze, czyli, że jesteśmy po czterdziestce. Ale wierzę, że nie po to się ona urodziła, żeby miała mieć trudne dzieciństwo lub lata młodości. Na pewno mając dziecko w takim wieku, wychowuje się je zupełnie inaczej niż, kiedy się miało lat 20. I na pewno dziecko w takim wieku odmładza😉

Dobrze będzie. Ja mam dwóch braci. Jeden jest dwa lata młodszy ode mnie a drugi 13 lat młodszy. Ojciec jest 61 rocznik a mama 65 i dali radę go porządnie wychować. Młody ma w tej chwili 20 lat , uczy się pracuje ma od roku dziewczynę. Oboje mają fajny pomysł na siebie. Wiosną byli w Paryżu, wczoraj wrócili z Rzymu za rok w planach jest Barcelona. Ma 13 wiosen mniej ode mnie a zobaczył już więcej niż ja kiedykolwiek zobaczę. Pomimo różnicy wieku świetnie się dogadujemy. Rodzice mówią, że lżej się go wychowywało niż mnie, bo już mieli moją i brata pomoc. Obaj go wszędzie zabieraliśmy i nigdy mu niczego nie żałowaliśmy. Klocki z nim składaliśmy tak samo jak ze sobą wcześniej. Lata minęły i nie wiadomo kiedy powstał dorosły chłop. Nawet jak się nie widzimy z braćmi to zawsze do siebie dzwonimy, piszemy. Jak się coś dzieje to telefon do brata to pewniak otrzymanej pomocy.

• Like 7
Opublikowano

Dlatego ważne jest, żeby mieć zasady i się ich trzymać. Ja oprócz zasad mam czworo rodzeństwa, które trzyma się na zasadzie " co ja mam to i Ty masz". Jak się dwa lata temu bratu podczas burzy dom przewrócił, to ześmy wszyscy razem go postawili od nowa. Nikt nie biegał po gminach, ani opiekach. Każdy dał co mógł i zasuwał na budowie. I nikt nikomu niczego nie wypomniał. Moja żona nigdy nie mogła pojąć, jak to możliwe, że kiedy mi potrzebny ciągnik lub maszyna, której ja nie mam a ma mój brat, to po prostu jadę i biorę. Trzy lata robiłem ciągnikiem brata, a jak kupiłem swój to mi powiedział, że niepotrzebnie, bo mogłem sobie tamtym dalej robić. Tak samo jest w każdą stronę. To jest coś, z czego mój ojciec jest najbardziej dumny. Tak nas z mamą wychowali, że traktujemy innych w taki sposób jak sami chcielibyśmy być potraktowani. I to nie dotyczy tylko rodziny ale wszystkich. Niestety nie jest to norma, świat pędzi bardzo szybko a ludzie są chciwi, zazdrośni i zawistni. I z takimi zasadami czasem dostaje się po d...ie. Śpijta dobrze

• Like 8
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Wstawajta!

Tylko minus 5 i trochę nowego śniegu.

Czego krzyczy na co po co 

42 minuty temu, gregor1284 napisał:

Czego się drze.... 

Oj prawdziwemu dziadowi nie przystoi się budzić tak wcześnie 

No siemka wszystkim 🙋‍♂️

-6 i posnieżyło w nocy 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
gregor1284 napisał:

czasem myślę żeś nie głup chłop ale wielu ale to wielu rzeczy musisz dorosnąć albo nauczyć lub zrozumieć....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v