Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bananek napisał:

2 godziny temu, Qwazi napisał:

@Bananek to już masz zmieniony licznik i uruchomioną fv?

Nie. Jedynie w tej skrzynce mi nabroili, bo pv podłączali i nie dokręcili śrub trzymających kable, a co za tym idzie iskrzyło i potopiło izolację. Jeden kabel odpaliło całkiem i zespawało do uziemienia. A nu jeho. Jutro koniecznie jadę po nową puszkę i rurki coby porządek zrobić w przewodach. 

oj luźne przewody mogą narobić szkody 🙆‍♂️

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

coraz bardziej myślę o rozbiórce na części zamienne jak by coś się komuś nadało 

Jakie części dobrze zabalsamowane to i jeszcze komuś posłużą. 🤭

Opublikowano
PRIMO napisał:

Do instalacji PV musi być licznik dwukierunkowy.  Wyłącz to i czekaj aż energetyka wymieni licznik i dopiero uruchom instalację.

To pierwsze zdanie to rzeczywiście odkrycie roku. Kto Ci napisał, że mam to włączone?

Opublikowano
21 minut temu, Bananek napisał:

Moje okrągły rok chodzą. Ale masz rację, jest to jakiś sposób na przyciągnięcie dzieci i wpojenie od małego pewnych wartości. Na mikołajki zawsze są też paczki ze słodyczami. Dziś kalendarze adwentowe dzieciaki dostały. 

Moje też chodzą cały rok. Najlepsza jest najmłodsza. Idzie do kościoła żeby sobie znaleźć tam koleżankę albo kolegę, a potem latanie po całym kościele albo placu kościelnym. Synuś to codziennie w świątyni i to więcej niż raz😉

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

A jakoś tego nie zauważyłem. A teraz jak mam więcej w kieszeni to i księdzu więcej wrzucę.tym bardziej że widzę jak kostkę kładzie na cmentarzu żebym 1.11 po błocie nie łaził a i plebanię ociepla i strukturę kładzie. Dla mnie się to podoba.

tylko pytanie - po co ta kostka, po co te pomniki na cmentarzu ? po co ten gmach kościoła złocony wewnątrz ?

"gdzie dwóch lub trzech modli się w imię moje, tam i ja jestem pośród nich" - nic w Piśmie Świętym nie ma o gromadzeniu się w marmurowych świątyniach ani o tym, że do zmatwychwstania potrzebny jest solidny granitowy nagrobek, wielokrotnie opłacony księdzu - do tego potrzebne jest tylko wypełnianie Bożych przykazań, miłosierdzie i wiara w Chrystusa

• Like 6
Opublikowano
slawek74 napisał:

Zgadza się. Kiedyś babie jeździłem poprawiać bo coś jej śmierdziało elektryką. Zajeżdżam, a tam z metr drutów bez izolacji już. Bezpiecznika w ogóle nie wybiło. Szczęście, że nie spaliło budynków.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

U nas wyłącznie w niedzielę. Fajny klimat. Zimno, ciemno, dzieciaki z lampionami, żadnych świateł w kościele aż do ewangelii. 

bo w tym wszystkim chodzi o to, aby młodzież czuła się w kościele jak u siebie, trzeba im pokazać, że są potrzebni i akceptowani

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

tylko pytanie - po co ta kostka, po co te pomniki na cmentarzu ? po co ten gmach kościoła złocony wewnątrz ?

"gdzie dwóch lub trzech modli się w imię moje, tam i ja jestem pośród nich" - nic w Piśmie Świętym nie ma o gromadzeniu się w marmurowych świątyniach ani o tym, że do zmatwychwstania potrzebny jest solidny granitowy nagrobek, wielokrotnie opłacony księdzu - do tego potrzebne jest tylko wypełnianie Bożych przykazań, miłosierdzie i wiara w Chrystusa

jahooo na prymasa!!! Co najmniej.

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

A pewnie że pomnik do zbawienia nie potrzebny. Ale jak mam grób rodzinny po środku cmentarza, to za to 200 co dałem to bym kostki nie ułożył żeby po błocie nie chodzić 

Opublikowano
Przed chwilą, jacek1296 napisał:

jahooo na prymasa!!! Co najmniej.

znam księdza, który tak uczy od dawien dawna, a ma już z 90lat - i nigdy nie zostanie prymasem ani nawet kardynałem, nawet kanonikiem go nie chcieli zrobić, bo nie przystaje do reszty tej bandy

• Like 3
Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał:

To niby jak ma kościół wyglądać ,czyżby twój Bóg ma mieszkać w chlewiku ,a sobie kładziesz marmury ,jemu cześc się nie należy . Polskie kościoły to pikuś ,popatrz na cerkwie

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

znam księdza, który tak uczy od dawien dawna, a ma już z 90lat - i nigdy nie zostanie prymasem ani nawet kardynałem, nawet kanonikiem go nie chcieli zrobić, bo nie przystaje do reszty tej bandy

Bo tu ma być zachowana zasada BMW, kto się wychyla i myśli inaczej jest z automatu skreślony.

• Like 1
Opublikowano
jahooo napisał:

1 minutę temu, 6465 napisał:

A jakoś tego nie zauważyłem. A teraz jak mam więcej w kieszeni to i księdzu więcej wrzucę.tym bardziej że widzę jak kostkę kładzie na cmentarzu żebym 1.11 po błocie nie łaził a i plebanię ociepla i strukturę kładzie. Dla mnie się to podoba.

weź przestań ....🤦‍♂️

• Haha 1
Opublikowano

Wiem, to jest mundurówka. Jak włazisz w d... biskupowi( lub odwrotnie) to idziesz w górę. Masz swoje zdanie, klepiesz biedę na jakimś wypizdowie.

2 minuty temu, jahooo napisał:

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

12 minut temu, 6465 napisał:

Ja jak księdzu poprzedniemu wrzucałem na schody to też widziałem jak sobie CLK kupił co by sobie butów nie budził.Temu też na schody wrzucają ale już bez mojego udziału.Co ciekawe przyjechał do parafii Vectrą a już pomyka Land Roverem

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
Bananek napisał:

slawek74 napisał:

Zgadza się. Kiedyś babie jeździłem poprawiać bo coś jej śmierdziało elektryką. Zajeżdżam, a tam z metr drutów bez izolacji już. Bezpiecznika w ogóle nie wybiło. Szczęście, że nie spaliło budynków.

spalony agregat w chłodni i płytka w dojarce 🤦‍♂️ bo pod głównym bezpiecznikiem zrobiło się ,,luźno,, 😬

Opublikowano
13 minut temu, Łolek napisał:

Bo tak powinno być, kremacja pudełko i myk do dziury a potem piękny równy trawniczek z tablicami a nie gmachy betonowe po kilkanaście czy dziesiąt tysięcy 

Mnie mają spalić tego sobie życzę i coraz bardziej myślę o rozbiórce na części zamienne jak by coś się komuś nadało 

Bo tak powinno być, kremacja pudełko i myk do dziury a potem piękny równy trawniczek z tablicami a nie gmachy betonowe po kilkanaście czy dziesiąt tysięcy 

Mnie mają spalić tego sobie życzę i coraz bardziej myślę o rozbiórce na części zamienne jak by coś się komuś nadało 

Ja mam w portfelu napisane oświadczenie z grupą krwi i z tym że jak się co nada to mają zabrać jak mnie się już nie będzie opłacało naprawiać ;)

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, jacek1296 napisał:

Wiem, to jest mundurówka. Jak włazisz w d... biskupowi( lub odwrotnie) to idziesz w górę. Masz swoje zdanie, klepiesz biedę na jakimś wypizdowie.

Dokładnie. Samo sedno. Możesz być mierny ale masz być podporządkowany i przełożonym wierny. Przy zachowaniu tego prawa największego debila będą awansować. Dotyczy to nie tylko kościoła 

Opublikowano
hubertb napisał:

@Bananek Kilka uj z pozdrowieniami dla monterów pewnie poszło?

Nie, bo to po części moja wina. Wnętrze tej puszki było zużyte. Chłopaki wspomnieli, że ta pucha za niedługo będzie do wymiany bo skorodowała. Instalacja PV zrobiona i podłączona bez zastrzeżeń. Wszystko potwierdzone pomiarami. Traf chciał, że akurat sporo spawania było i to mocno obciążyło te punkty styku.

Opublikowano

no niestety ,w kościele tak jak w wojsku ,trzeba słuchać wyższej szarży ,bo taki porucznik jest wyżej i więcej wie od szeregowca ,i tu ma iśc rozkaz ,a nie moje widzimisie  . Jakby wojsko czy kościół funkcjonowal gdyby każdy rządził po swojemu .  By się to wszystko rozlecialo jak kapusty z połamanego wozu ,każda głowa w swoją strone .

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy napisał:

za duży przebieg.. ;)

Ale rocznik dobry i egzemplarz udany 

13 minut temu, PRIMO napisał:

Jakie części dobrze zabalsamowane to i jeszcze komuś posłużą. 🤭

Staram się 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v