Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Myślałem o Augustów. 

Może być nawet że odbiór osobisty, że tam noce czy jak to tam było... 

Augustów to jeszcze droższa ..., ja miałem na myśli Osuch bo taką użytkuje , przedłużke 2 m fi 140 teraz płaciłem 700 zł 🤨

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Dziad932 napisał:

Ludzie ile wołać za taką żmijkę ? Fi 110 , 6 m , 8 lat używana , bez kosza i wózka 

Jak dla kolegi z af gratis to będzie uczciwa cena, no mogę dorzucić wiadro śliwek 😉

Wczoraj jak byłem po poplony to widziałem identiko 

Edytowane przez Łolek
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

W 1.9DCI parę lat temu z podobnego koła wylazła blaszka i "zjadło" pasek rozrządu. Pękł jak miał 5mm szerokości. 🙈

Więc dziadostwa bym tam nie pchał.

Edytowane przez MarcinO10
Opublikowano
6 minut temu, Dziad932 napisał:

Augustów to jeszcze droższa ..., ja miałem na myśli Osuch bo taką użytkuje , przedłużke 2 m fi 140 teraz płaciłem 700 zł 🤨

Czyli coś koło dychy trzeba szykować. 

A ten Osuch jak się sprawdza? 

Ile taka?

Sąsiad ma jakąś niebieską, zadowolony, ale tylko 6m.

Może na drugi rok ruszy magazyn na ziarno. 

W tym roku bb 

Trochę duże pieniądze jak na taki mały zasiew zbóż 

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Czyli bez koła pasowego powinien odpalić.

Tak ale dobrze że tego nie zrobił bo wysoce prawdopodobne było by zsunięcie pasa rozrządu. Zakręć koło i pewnie odpali. 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Tak ale dobrze że tego nie zrobił bo wysoce prawdopodobne było by zsunięcie pasa rozrządu. Zakręć koło i pewnie odpali. 

A czemu miałoby się zsunac jak ja nawet obudowy rozrządu nie zdjął? 

Opublikowano
8 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Pafnucy

Człowieku  prawie 24

Moźe byś pojechał spać a nie rundki piłować pod 6k obrotów😡

jakie 6, z 11-12tys. pewno kręci

51 minut temu, 6465 napisał:

Żuk pali od strzała. I akumulator okazał się bdb. Kręci jak szalony. 🤭 A ja się tak mordował od wiosny🤦

Tysiąc i pińcet.

młody w Ducato też rozrusznik niedawno robił, i się okazało że ten aku co jest na zdechnięciu to jednak jeszcze trochę polata

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Dziś między 8 a 24 będą uroki przelatywać na kockiem i okolicą jak stringi  kiedyś

Wystraszony kotek - Tapeta na telefon

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Dzień doberek 

Rosa taka jak by deszcz padał  dalsze żniwa może jutro albo w czwartek 

🙋‍♂️ dobry....... może będzie?

Jeszcze nie zakończył żniw ?

Opublikowano
20 minut temu, Karol6130 napisał:

Czyli coś koło dychy trzeba szykować. 

A ten Osuch jak się sprawdza? 

Ile taka?

Sąsiad ma jakąś niebieską, zadowolony, ale tylko 6m.

Może na drugi rok ruszy magazyn na ziarno. 

W tym roku bb 

Trochę duże pieniądze jak na taki mały zasiew zbóż 

Walą wam za mleko to można bawić się w pom Augustów ☺️ , ja biedny to kupiłem Osuch , w tamtym roku 5,700 brutto z transportem , 8 m , dużym wózkiem z wciągarką , teraz dokupiłem przedłużkę to będzie 10 , jestem bardzo zadowolony , Tomek @6465 też ma 👍 

Opublikowano
4 minuty temu, Dziad932 napisał:

Walą wam za mleko to można bawić się w pom Augustów ☺️ , ja biedny to kupiłem Osuch , w tamtym roku 5,700 brutto z transportem , 8 m , dużym wózkiem z wciągarką , teraz dokupiłem przedłużkę to będzie 10 , jestem bardzo zadowolony , Tomek @6465 też ma 👍 

Jak tam żniwa zakończone czy jeszcze ? 

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

🤝🏻🙋🏻‍♂️

14°, 🌤

Kurła do 1:00 pafnucy moturem gazował po okolicy i nie dało spać.

Jest na to rada. Mogę Ci wypożyczyć podlaskiego jeża 😎 1658669228110.jpg.1539a73571e8710463e38a39e8d55dad.jpg

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano

Mam takie pytanie. Musze wymienic piaste w scierniskowym agromaszu. Sa tu bezobslugowe piasty,jeden talerz stoi w miejscu,probowalem jeszcze w trakcie sezonu troche go.uratowac ale juz nic nie zrobie na chwile.obecną. No i musze kupic nową. Ale jak wykrecic starą piaste? Z tego co widze na ogloszeniach to gwint jest od strony stopy/grządzieli(nie wiem jak nazwac niech bedzie noga) i dopiero do piasty jest przykrecany talerz. Czy w srodku piasty bedzie jakas kontra czy cos? 

20220802_082425.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Marcin, brałeś u dilera czy od producenta? 

U pośrednika 

2 minuty temu, damianos95 napisał:

Jak tam żniwa zakończone czy jeszcze ? 

Jeszcze bo pszenica jara mokra , w mieszankach i solo narazie stoi

Opublikowano
Bananek napisał:

1 minutę temu, hubertb napisał:

Trzymaj się raczej lepszych firm. 

To był przykład. Zresztą to auto już długo nie pojeździ u mnie. Żonka cierpi na zmianę. 😉 

dziwne masz te cierpienia żony 🤔

Opublikowano

@Karol6130 Proszę, tylko jeszcze wciągarki nie założyłem w pierwszym dniu żniw ...ale już jest

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v