Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są w tym kraju ludzie którzy nie dbają o auta, gdyby nie te obowiązkowe przeglądy techniczne to jeździliby autami bez połowy świateł, z wybitym do granic możliwości zawieszeniem, na łysych oponach. 

Pisałem kiedyś przypadek jak gość przede mną na SKP wjechał, na sworzniach z przodu luz że strach żeby za kilometr nie wypadły, diagnosta mówi mu że nie ma szans żeby to przegląd przeszło, niech zrobi to i wróci, a gość na to że on nie ma czasu na takie pierdoły, że on tym samochodem codziennie do Warszawy jeździ, nie może go do mechanika odstawić

Opublikowano
sadownik12 napisał:

No to ten, dawno nie padało 😁. 2 stopnie godzinę temu. Rodzinka z Żywiecczyzny zdjęcia podesłała, ładnie im pobielił śnieg. 

Na podlaszczyźnie też śnieg. 😉

Opublikowano

Mi kiedyś moto nie przeszło przeglądu bo nie miałem synchronizatora w kierunkach i za szybko migały 😆. Ale wtedy to i młody i głupi byłem.

Opublikowano

Dalej prądu nie ma 😱 agregat chodzi przy domu żeby w piecu napalić 😛 aaa dzisiaj rano miałem stresa podpinam agregat żeby krowy doić na legalu a tu pyk po minucie roznicowke wywaliło w agregacie i potem jeszcze tak z 10 razy i mówię nie wydoje zacząłem rozkręcać i i zamokł mi przełącznik i wtyka na ścianie na oborze wysuszylem suszarka i problem jak ręka odjął 👍👍 taka historyjka 

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Na podlaszczyźnie też śnieg. 😉

A tu znów deszcz. Naprawdę, nie pamiętam tak mokrej zimy. A już wczoraj fajnie z wierzchu zaczęło obwiewać... Glina nawet bielszego koloru nabrała. A do końca tygodnia ponad 10 litrów znów nadają...

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Był ja pewnie tam wcześniej niż Ty. Ja jakoś w 1999 z orkiestrą. Fajny pałacyk i ogród.

Ja od 95 tam gościł.

Byłem na cmentarzu. Masakra, alejki całe w szkle. 90% tego co było na nagrobkach zdmuchnięte i potłuczone.

Opublikowano
3 godziny temu, Bananek napisał:

To trzeba takich piętnować. Pisz mu wprost, że w iesz kto to i, że wiesz jaka jest sytuacja.

Niekiedy lepiej machnąć ręką na takiego, obrócić się i iść w swoją stronę. 

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

No ja dobry człowiek nie zasłuzył na zniszczenia,

No ja dobry człowiek nie zasłuzył na zniszczenia,

Głupio Rysiek gadasz. Tym razem front przechodził moimi stronami to znaczy, że kawał ch*ja jestem? Innym razem może ( mam nadzieję że nie) Tobie prąd zabierze. 

Opublikowano
5 minut temu, sadownik12 napisał:

A tu znów deszcz. Naprawdę, nie pamiętam tak mokrej zimy. A już wczoraj fajnie z wierzchu zaczęło obwiewać... Glina nawet bielszego koloru nabrała. A do końca tygodnia ponad 10 litrów znów nadają...

Widzć inny świat. 

U mnie styczeń 33mm luty 30mm. Na polach tego nie zobaczysz

Opublikowano
36 minut temu, krzychu121 napisał:

nie działąjąca żarówka czy jakiś lekki wyciek lub słabszy ręczny to nie powód żeby nie przeszedł przeglądu

Popularny VW passat ma hamulec ręczny realizowany na tym samym zacisku co hamulec zasadniczy, jeśli ręczny jest słaby oznacza to uszkodzone zaciski tylnej osi. O sprawdzeniu żarówek we własnym zakresie przed przeglądem żeby wstydu nie było nie wspomnę. Wycieki są bardzo wysoko w skali przewinień i chcąc nie chcąc diagności nie mogą się z nich wytłumaczyć. 

Opublikowano
6 minut temu, stempos1980 napisał:

Na DK48 słuchać jakiegoś ścigacza😁

Z rana się ładne słońce zapowiadało, myślałem że swojego grata obudzę ze snu zimowego, ale teraz szaro buro i ponuro, niech jeszcze sobie postoi 

11 minut temu, sadownik12 napisał:

Mi kiedyś moto nie przeszło przeglądu bo nie miałem synchronizatora w kierunkach i za szybko migały 😆. Ale wtedy to i młody i głupi byłem.

To i tak że cokolwiek sprawdził. Jak jadę na przegląd to gość podchodzi i mówi: tu postawić, opony widać ładne, światła są, widziałem jak pan wjeżdżał, zapraszam do biura

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

To i tak że cokolwiek sprawdził. Jak jadę na przegląd to gość podchodzi i mówi: tu postawić, opony widać ładne, światła są, widziałem jak pan wjeżdżał, zapraszam do biura

u nas już kilka lat przejazd przez halę. kanał i sprawdzanie. na monitoringu można sprawdzić czy pojazd był.

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Z rana się ładne słońce zapowiadało, myślałem że swojego grata obudzę ze snu zimowego, ale teraz szaro buro i ponuro, niech jeszcze sobie postoi 

Tu taki jeden nadgorliwy jest, wsiadł pojeździł. Stwierdził, że technicznie żyleta ale te kierunki go wk***iają, poprawić i dopiero podjechać. Wiadomo, jak zostało to poprawione 😅

7 minut temu, Agrest napisał:

Widzć inny świat. 

U mnie styczeń 33mm luty 30mm. Na polach tego nie zobaczysz

https://hydro.imgw.pl/#station/meteo/350190566 18 lutego spadło +- 12mm deszczu... Dane z najbliższej stacji meteo imgw.

Opublikowano
14 minut temu, stempos1980 napisał:

Deszcz zaczyna padać i wjater się rozpędza.

Na DK48 słuchać jakiegoś ścigacza😁

Może mercedes AMG.

Miał u nas jeden młody syn tatusia Pięknego ML AMG. Dźwięk ścigacza, a i przyspieszenie podobne. Miałem okazję odprowadzać go wzrokiem jak spod cukierni poszedł przez rondo na DK pod górę. Jebnięcie niesamowite, ale przy tym stylu jazdy chyba pół roku się nim cieszył

Opublikowano

Za te kierunki policja może zabrać ci dowód. Jak to zrobią i wpiszą powód to potem nie tylko będziesz musiał poprawić migacze ale i założyć takie z homologacją. Nalot na to straszny. Nie chodzi tylko o kierunki ale całość oświetlenia. 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

A ja to nawet chce żeby przez ścieżkę diagnostyczna przejechać , tak dla swojej wiedzy czy wszystko jest ok czy coś trzeba poprawić.

Tez tak mam.Prost przykład niby hamulce sa,ale jedna strona slabsza-wymiana tłoczka pomogła.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v