Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

A ja tam bym był zadowolony jak by mi ojciec w gospodarce robił i wiele bym mu się nie wtrącał tylko bym patrzył czy mi wpływy na konto za płody rolne spływają. A sam bym zapierdzielał na etacie.

Źle przeczytałeś. Tam ojcowie pełnia taką rolę jaka Ty chciałbyś pełnić jako syn 😴

3 minuty temu, kris91 napisał:

Przy krowach ciężko wyliczyć, jak z tamtych wypłaty dostawałem, to wydatków żadnych nie miałem i łatwo wyliczyć, a tutaj to ciężko. Chyba dobrze, że nie rządzę 😂😂😂😂😂😂😂

Wy i nawet z Dawidkiem to mentalnie podobni 😴

Opublikowano

jek że stary coś gdera, albo pomaga. A ja bym chciał. A nie miałem takiej okazji. 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

A ja tam bym był zadowolony jak by mi ojciec w gospodarce robił i wiele bym mu się nie wtrącał tylko bym patrzył czy mi wpływy na konto za płody rolne spływają. A sam bym zapierdzielał na etacie.

Jedyna robota jaką robi, to granulki krowom daje 🙊🙊🙊 Bele daje sam, doję sam, gnój pstryczkiem wywalam sam (wcześniej taczķą woziłem sam), nawozy sieję sam (a i zrobiłem ładowacz do bb, bo wcześniej wiaderko było i plecy już nie domagały), trawy koszę sam, grabię sam 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Źle przeczytałeś. Tam ojcowie pełnia taką rolę jaka Ty chciałbyś pełnić jako syn 😴

Wy i nawet z Dawidkiem to mentalnie podobni 😴

A bo ja zrozumiałem że im się ojce w robotę wpierdzielają. A tam oni gospodarze tylko na papierze a w banku już nie🤔

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

jek że stary coś gdera, albo pomaga. A ja bym chciał. A nie miałem takiej okazji. 

U mnie gdera cały czas. Ale jak pałka się przegina rzucam wszystko, kwintując 'rób se sam', przyjdzie i powie, żebym robił jak chce. A potem jak paw chodzi i się chwali, bo coś po mojemu wyszło xD Całkiem urocze :D. Żałuje tylko, że dziadek nie doczekał mojego gospodarzenia. To dopiero był chłop z krwi i kości, najlepsza postać jaką poznałem, to ona mnie wkręciła w rolnikowanie i miłość do ziemi. Do tej pory babcia wspomina, że gdyby on żył... Pewnie ze mną z ciągnika by nie wychodził :D

Opublikowano
58 minut temu, gregor1284 napisał:

Pewno nie bardziej zacofani od kurpi. 

ha zacofani , zobacz gdzie dubaj zbudowali , piaski wieksze jak na kurpiach [ chyba większe ] a i z zacofania to jeszcze niedawno na wielbłądach jezdzli 🙃

Opublikowano
kris91 napisał:

2 minuty temu, 6465 napisał:

Jedyna robota jaką robi, to granulki krowom daje 🙊🙊🙊 Bele daje sam, doję sam, gnój pstryczkiem wywalam sam (wcześniej taczķą woziłem sam), nawozy sieję sam (a i zrobiłem ładowacz do bb, bo wcześniej wiaderko było i plecy już nie domagały), trawy koszę sam, grabię sam 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️

Kto beluje? 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, szpeloch napisał:

W  instrukcji 38.

Znalazłem w necie że do 3512 skrzynia most 42 l w każdą zwolnicę 1.7 l  

Olej silnik 6.8   

Chłodnica 10.8 i olej w filtrze 0.5l   to tak samo powinno być 255

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

ha zacofani , zobacz gdzie dubaj zbudowali , piaski wieksze jak na kurpiach [ chyba większe ] a i z zacofania to jeszcze niedawno na wielbłądach jezdzli 🙃

U nas na oslach jeździmy, poprostu oni dłuższe dystanse pokonywali 

Opublikowano
Karol6130 napisał:

Bierzesz z roku fv i liczysz ile było kosztów i ile zostało, dzielisz przez 12 i wychodzi 

Boję się, aby nie wyszło że dokładam niewiadomo z czego 🙊🙊🙊🙊

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Za cierpliwość? To ja też 

Za cierpliwość też 

Ale najbardziej za to że stary ciągle robi mu pod górkę, z dziewczyną wyszło jak wyszło i ogólnie jest jak jest a mimo to ma takie chęci do pracy i pracuje 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, HF86 napisał:

Nie którzy nie doceniają rodziców. Jak ich zabraknie to się okazuje ile byli warci. Wiem że rodzice widzą po  swojemu pewne sprawy, a dzieci widzą inaczej. Mówię że wysłuchać należy a robić tak żeby wyszło jak najlepiej.

Edytowane przez robert55555
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Za cierpliwość też 

Ale najbardziej za to że stary ciągle robi mu pod górkę, z dziewczyną wyszło jak wyszło i ogólnie jest jak jest a mimo to ma takie chęci do pracy i pracuje

To raczej oprócz tego starego to normalne wszystko 😴

Opublikowano
Bananek napisał:

Kto beluje? 🤔

Przyjeżdżają i kompleksowo belują, owijają, zwożą i ustawiają, czasu by mi zbrakło samemu robić, ale zbite do kantu fest 🙆‍♂️ Na rok zbieram 120-140 bel 130cm, a i sześćdziesiątka z nożami nie pociągnie 😬

Opublikowano
Przed chwilą, robert55555 napisał:

Nie którzy nie doceniają rodziców. Jak ich zabraknie to się okazuje ile byli warci. Wiem że rodzice widziało swojemu pewne sprawy, dzieci widza inaczej. Mówię że wysłuchać należy a robić tak żeby wyszło jak najlepiej.

Trzeba robić tak aby inni wokół twierdzili, że się robi słusznie i widzieli, że konwenanse wcale nie są takie och i ach. 

Ojciec jak to ojciec, przyjdzie, ponarzeka, że to źle, tamto za dobre, tego za dużo, tego za mało jak ziemniaki w tym roku widział to się za głowę łapał ale ogólnie sam często pierwszy biegnie do pomocy. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v