Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano · Ukryte
Ukryte

a Ty co? samozwańczy moderator?

ludzie w normalnym temacie piszą o tym kto dostał.

Opublikowano · Ukryte
Ukryte
13 minut temu, pafnucy napisał:

a Ty co? samozwańczy moderator?

ludzie w normalnym temacie piszą o tym kto dostał.

Ale o co Ci chodzi? W jakim "normalnym" temacie? 

Opublikowano · Ukryte
Ukryte

Widziałem takie tematy w poprzednich latach i dlatego założyłem. Im bardziej ogólny temat, tym trudniej doszukać się konkretnych informacji, jakich się szuka. 

Wiele osób interesuje wyłącznie kwestia zaliczek. Jeśli temat nie będzie miał zainteresowania, umrze śmiercią naturalną, nie widzę problemu.

4 minuty temu, debrzyna napisał:

28 stron...

Opublikowano · Ukryte
Ukryte

to chyba nie ma znaczenia bo ja składałem chyba przedostatniego dnia. Zresztą nie ma się co podniecać bo ja np. wolałbym dostać nawet później ale całość. Nie lubię tak po trochu. 

Opublikowano (edytowane) · Ukryte
Ukryte
1 godzinę temu, thor1984 napisał:

Zwoleń 

nie żebym zaglądał Ci w portfel ale po ile u Ciebie saletra ? 😁

no tylko co z tym teraz zrobić 😁  

Wszystko już podrożało, więc musztarda po obiedzie, radzę nakupić alkoholu, ten dopiero podrożeje.   :P

Edytowane przez deSilva
Opublikowano · Ukryte
Ukryte

Musztardę ostatnio w promocji kupiłem. I to przed obiadem🤣

Opublikowano · Ukryte
Ukryte

No i ja dostalem. Jakies 25-30%, w dwoch przelewach. Nie lubie dostawac tak wczesnie kasy. Jakos tak nie idzie mi rozkladanie sobie racjonalnie wydatkow w czasie i potem okres wakacyjny biedny ;/

Opublikowano · Ukryte
Ukryte
thor1984 napisał:

ja pewnie jechał bym po azot jakby był w normalnej cenie a tak to czekam do wiosny Też czekam do wiosny, myślę że inni nie dostaną sraczki i też się wstrzymają.

Opublikowano · Ukryte
Ukryte

A wie ktoś czy te przelewy robi powiatowy oddział ARIMR? Czy to gdzieś wyżej wysyłają? I czy jak powiatowy to ktoś kiedyś próbował zadzwonić spytać kiedy planują robić przelew?

Opublikowano (edytowane) · Ukryte
Ukryte

Kilka dni temu pisałem co to będzie jak zaczną wypłacać zaliczki dopłat     :P a taka podobno dochodowość w rolnictwie, 8 ton to małe piwo przed śniadaniem, że nawozy mogą być po pińć tysiaków.  :P A tu panie widzę piniędzy nima, jakby powiedział minister Ardanowski.  xD

Edytowane przez deSilva
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mikad
      Jeżeli ktoś jeszcze o tym nie słyszał to UE od września zakaże producentom wędzenia wyrobów wędliniarskich. Nasi włodarze mieli czas na ustosunkowanie się do tego przepisu i być może wynegocjowali by jakieś odstępstwa ale jak zwykle dali doopy. Więcej tu http://www.agronews....rzesadzony.html
    • Przez Kuki19
      Jak to obecnie wygląda, było to poruszone w innym temacie o zmianach w krus więc kontynuując, opłaca się całą składkę tak? skończyłem szkołę i obecnie zarejestrowany jestem jako bezrobotny czy zyskam coś więcej jak uebzpiecze się jako domownik w krus? Przez jaki czas musiał bym opłacać składki żeby mieć prawo do emerytury? Czy można potem zamiennie rejestrować się jako bezrobotny i jako domownik w krus?

Proponwał ktoś żeby wydzierżawić 1 ha i opłacać za siebie składkę jako rolnik, czy w ten sposób nie zamknę sobie możliwości uzyskania premi dla młodego rolnika?
    • Przez karol
      Zapraszam do wypowiadania się na temat prowadzenia rozrachunków z tytułu VAT w gospodarstwach rolnych. Jakie są Wasze doświadczenia?
    • Przez sumek666
      Jak kształtują się ceny nieruchomości i działek rolnych w Waszych okolicach? Może planujecie zakup gruntów w tym roku? A może udało Wam się sprzedać jakieś grunty?
      Zapraszam do dyskusji o cenach i możliwości zakupu ziemi w Polsce i za granicą.
      Kontynuacja tematu:

• Przez ever
      Witam. Dostałem w spadku kilka lat temu gospodarstwo rolne 8ha. Brak sprzętu rolniczego, zabudowań, zmusił mnie do oddania tej ziemi pobliskiemu rolnikowi w uprawę. Nie podpisywałem z nim żadnej umowy, nie wydzierżawiłem jej równiez pisemnie, tak na słowo uzgodniliśmy-niech uprawia. Dopłaty do upraw sam zgłasza i je otrzymuje, po czym mi zwraca. Mam wrażenie że nie wszystkie. Ale niejsza o tym. Chciałem się dowiedzieć bez umowy dzierżawy może on brać dopłaty? Dowiedziałem się również od innego rolnika że korzystniejszą dla mnie opcją byłoby prowadzenie gospodarstwa ekologicznego. Większe dopłaty o połowę, a może nawet więcej. W racji tego że nie posiadam budynków gospodarskich, maszyn rolniczych i tp., własne jego prowadzenie odpada. I tu mam pytanie , czy jest możliwość oddania tego gospodarstwa rolnikowi, który już prowadzi gospodarstwo ekologiczne? Czy taki rolnik mógłby je wydzierżawić pisemnie, lub ustnie uzgognić ze mną? Oczywiście brałby dopłaty po czym mi zwracał. Czy może on tak w trakcie powiększyć w ten sposób swoje gospodarstwo? Z góry dziękuję.
  • Dodaj nową pozycję...
v