MF 3060 ODMA
-
Podobna zawartość
-
Przez Pka93
Witam wszystkich forumowiczów. Mam pewien problem dotyczący kontrolki zapchanego filtru oleju. Mianowicie po rozgrzaniu oleju zaczyna się powoli żarzyć aż zapali się na stałe, lecz tylko w wysokich partiach obrotów. Gdy przełączam bieg i schodzę na niższe partie kontrolka gaśnie do czasu gdy znowu nie wejdę na wyższe obroty. Dodam że filtry i oleje wymienione na nowe niedawno. Oprócz tego czyściłem styki tego czujnika oraz pozostałych wpiętych w obwód. Obiło mi się o uczy że to może być wina czujnika temperatury oleju w skrzyni.Lecz nie wiem gdzie on jest i czy w ogóle idę dobrym tropem. Mf jest z 1995 roku. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
-
Przez silny84
Witam.
Mam mf 6130 i podczas jazdy i pracy moim mf-em po rozgrzaniu się oleju w skrzyni zapala się mi kontrolka nr 7. Wymieniłem filtry olejowe. Zalany jest olej agrol. Olej ten wychodził już ok 350 mtg. Podnośnik jest odpowietrzony tak jak powinien bo odpowietrzałem go po wymianie filtrów tą pompką pod skrzynia. Dlaczego skrzynia mi się tak nagrzewa podczas jazdy? I dlaczego zapala się ta kontrolka? Proszę o pomoc.
opis kontrolek
-
Przez janek12314
Dzień Dobry,
Mam prośbę do Użytkowników forum, a mianowicie mam problem , Zapala mi się kontrolka od filtra oleju skrzyni biegów, poza tym wszystko działa m.in wspomaganie, podnosnik, cisnienie oleju wszystko Ok. Czy ktoś mógłby mi pomoc z rozwiązaniem problemu świecącej lampki ponieważ Gdy jest zapalona nie powinno się jeżdzić. Dodam że rano gdy jechałem ciągnikiem to lampka się nie świeciła, a po dwóch lub trzech godzinach pracy lampka nagle zaczyna świecić. Ponadto gdy zgasze ciagnik i chwile postoi i potem odpale to lampka gasnie lecz po chwili znow sie zapala.
Z Góry Dziękuję za podpowiedzi.
-
Przez manik
Witam
Problem leży w pompie Lucas, wycieka paliwo na zaznaczonym na zdjęciu elemencie.
Jak zniwelować ten wyciek? Czy tą śrubę z talerzem można wykręcić samemu (i jaką spełnia funkcję?) czy niezbędny będzie mechanik/pompiarz? Podejrzewam że jest tam jakiś oring który przepuszcza paliwo?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Massey Ferguson 6120 czy 6130 - opinie przed zakupem
MF 3060 & Przyczepy