Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, KarolaKarotka napisał:

dwa dni temu pisałam ... czego jeszcze potrzeba żeby na ulicę wyjść?

pewnie za chwilę jeszcze się znajda tu ekonomiści rolnictwa co im się opłaci ... 😜

wiedzą że narazie do końca ferii świątecznych nikt nie wyjdzie, a potem 5ta fala i zakaz zgromadzeń dla ostudzenia emocji. tym pajacom cowid to zbawienie. inaczej dawno by byli rozszarpani. 

A rolnicy nie wyjdą. ten zawód między sobą się gryzie i trzeba rozdzielac. wystarczy że jakiejś dziedzinie chwilę lepiej i już wszyscy z nienawiścią warczec zaczynają. 

W tym popłochu sprzedadzą nawozy chwila moment. 

ten rok był ciekawy, ale następny pewnie jeszcze więcej emocji przyniesie 🙉

Opublikowano

aż zadzwoniłem na skład. nic nie wiedzą o tak szalonych podwyżkach.

Opublikowano

wczoraj dzwoniłem to przedstawiciel na składzie nic o jakiś podwyżkach, a zwłaszcza spektakularnychnic nie wiedział. A nawozy prawie wszystkie mieli dostępne na placu. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Strongman napisał:

Ciekawe jak będzie jak ludzie dadzą mniej nawozów to mniej się urodzi i cena zboża wzrośnie.

Czy może na odwrót ze pomyślą ze dadzą mniej a dadzą więcej i będzie dużo zboża i cena spadnie.

Ale z kim bym nie rozmawiał to w lato nakupili na dwa lata do przodu i dlatego tez ta cena tak do góry i jeszcze opłata ta za powietrze do unni.

Jakoś nie widzę tych zapasów nawozow na dwa lata do przodu, a uwierz sporo po gospodarzach jeżdżę i to nie takich 50-100 ha

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

Mazowieckie zachód wszystkie nawozy cena do góry 100-300 zł Niektórzy sprzedaż wstrzymana.

Cena brutto 

Saletra 3000-3100 była 2600-2800

Saletrosan 3000 był 2700

Saletrzak 2800-2900 był 2600-2700

Polidap 3740 był 3590

Mocznik 3800-4000

Opublikowano
54 minuty temu, tommy66692 napisał:

Włącz kuleckiego dla niego nawet jak będzie po 10 tys to się opłaci 

Youtuberom wszystko się opłaca i wierzę im, bo jak kasa za oglądalność jest produkty wstawiają firmy żeby się promować to jokerfarm (największy ...... - nie oglądam, się sukskrybuje) może nawet 500kg saletry sypać w 1 dawce i mówić się opłaci.

Opublikowano

Jest prosta rada żeby youtuberom było równie źle jak Wam - przestańcie cokolwiek oglądać.

Opublikowano

A wczoraj usłyszałem najlepszą odpowiedź. " tak mamy nawóz dojechał ale faktura nie doszła i nie sprzedajemy"  czyli w wolnym tłumaczeniu " nie wiemy ile za niego wziąć".😂

Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Ludzie się bali zielonych Ładów i innych cudów a tu się okazuje że będziemy w tej dziedzinie pionierami w Europie 😜🤣

A ty dalej myslsiz ze drogi anwoz gaz i energia jest tylko w Polsce? Jakby tak bylo to import by kwitl w najlepsze. Czlowieku przejrzyj na oczy poodobna sytuacja jest w calej Europie jak nie na świecie. Ale niektorzy dalej beda plakac ze drogi gaz to wina Pisu :D

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Primula94 napisał:

Dzwonil do mnie znajomy od dystrybutora. Na obecną chwilę wszystkie nawozy wstrzymane, a saletra 1600-2000 do góry....

Skoro takie cuda probuja robic to taczej szykuja sie spadki a ta propaganda ma tylko na celu nagonienie do zakupu teraz.

• Like 1
Opublikowano

Nie wiem po co tak przeżywacie te ceny nawóz. Ja tam nie mam zamiaru kupić nawet kilograma i dla mnie to nawet niech będzie saletra po 10 tyś. Jak mam całe oszczędności wydać na zakup nawozów i martwić się czy coś zarobię to wolę sobie z tego żyć, a co urośnie to urośnie. Obornik i gnojowica jest i zapasu paszy na jakieś 8 miesięcy też. A jak coś to najwyższej zmniejszy się trochę hodowlę. Nie mam zamiaru napychać kieszeni spekulantom.

• Thanks 2
Opublikowano
4 minuty temu, mds212 napisał:

A ty dalej myslsiz ze drogi anwoz gaz i energia jest tylko w Polsce? Jakby tak bylo to import by kwitl w najlepsze. Czlowieku przejrzyj na oczy poodobna sytuacja jest w calej Europie jak nie na świecie. Ale niektorzy dalej beda plakac ze drogi gaz to wina Pisu :D

A ktoś głośno mordy nie darl że poprzednicy źle umowy wieloletnie podpisał ze wschodem?, a cudotworcy z tych kajdanow wyzwolili i super tani gaz miał statkami od wujka z usa prawie darmo płynąć ?

Opublikowano
36 minut temu, zbigniewPGR napisał:

Youtuberom wszystko się opłaca i wierzę im, bo jak kasa za oglądalność jest produkty wstawiają firmy żeby się promować to jokerfarm (największy ...... - nie oglądam, się sukskrybuje) może nawet 500kg saletry sypać w 1 dawce i mówić się opłaci.

Może sypać i po 1000 

Jego odbiorcami są raczej małoletni, napewno osoby mało związane z prowadzeniem gospodarstwa

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v