Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, sxAnia napisał:

latem kupiłam 2 auta saletry

Oooooooo, dasz gryza?   :P poczekaj jak cena zjedzie, wtedy będzie że wszyscy kupili po 1200   xD

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

1. my kupiliśmy też po 1200, jak obkroimy dawki o połowę to dwa lata przeleci 😜

2. ja dzwoni jakiś natrętny handlowiec jak mucha, to pytam po ile saletra ... na tę chwilę 3000, ale od jutra może być 3200 ... a ja na to to zadzwoń Pan po jutrze jak dobije do 3400 to może panu auto sprzedam 😜

3. tak na poważnie to wszyscy jedziemy na tym samym wózku i czy ten nawóz jest na magazynie czy nie to i tak buja tym naszym okrętem we wszystkie strony i jest niestabilnie, może to zabrzmi jak wypowiedz kandydatki na miss polski "chciałabym pokoju na świecie" ale powinniśmy się szanować i nasza pracę, ten co zajmuje się produkcja roślinną i ten co zwerzęcą proporcjonalnie do wysiłku i starań powinien coś z tego mieć, nie rozumiem kurde tych wszystkich czyhających na sąsiada ziemię i jego plajtę, bo może się rozwinę jak go wykupię, tak na końcu garby się nam rozwiną, nie lepiej byłoby pracować mniej i mieć jakiś zysk niż więcej by mielić tylko większy obrót?

• Like 7
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, KarolaKarotka napisał:

1. my kupiliśmy też po 1200, jak obkroimy dawki o połowę to dwa lata przeleci 😜

2. ja dzwoni jakiś natrętny handlowiec jak mucha, to pytam po ile saletra ... na tę chwilę 3000, ale od jutra może być 3200 ... a ja na to to zadzwoń Pan po jutrze jak dobije do 3400 to może panu auto sprzedam 😜

3. tak na poważnie to wszyscy jedziemy na tym samym wózku i czy ten nawóz jest na magazynie czy nie to i tak buja tym naszym okrętem we wszystkie strony i jest niestabilnie, może to zabrzmi jak wypowiedz kandydatki na miss polski "chciałabym pokoju na świecie" ale powinniśmy się szanować i nasza pracę, ten co zajmuje się produkcja roślinną i ten co zwerzęcą proporcjonalnie do wysiłku i starań powinien coś z tego mieć, nie rozumiem kurde tych wszystkich czyhających na sąsiada ziemię i jego plajtę, bo może się rozwinę jak go wykupię, tak na końcu garby się nam rozwiną, nie lepiej byłoby pracować mniej i mieć jakiś zysk niż więcej by mielić tylko większy obrót?

No głupia {i} to Ty nie jesteś.  

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
48 minut temu, Tigon napisał:

ciekawe czy za rok też tak będzie do śmiechu tym co kupili wcześniej , jak obkroję dawki o 50% to w sumie jeszcze tragedii nie będzie ciekawe jak plon.

ja zrobię tak samo ,z resztą idę do roboty i d.... mam tą cholerną ziemię 

Opublikowano

Na olx chyba mi się rzuciła saletra po 2200. Nie otwieraĺem, ale teraz powinni rolnicy brać składy na przetrzymanie. Tak do marca.

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Na olx chyba mi się rzuciła saletra po 2200. Nie otwieraĺem, ale teraz powinni rolnicy brać składy na przetrzymanie. Tak do marca.

Zadzwoń to ci powie, że to stara cena i teraz jest po 2800

Opublikowano

Albo sprzedawca się przejechał żeby was pobudzić.

Sąsiad kupił - co? Ja nie kupię????🤭

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

U mnie dzisiaj z rana do wsi jechało pełne auto 10t saletry. Któryś nie wytrzymał ciśnienia i  💩🙈😋

Po starej cenie dojechało zamówienie z sierpnia po 1480 zł/t.

Wszyscy mówią, że kupili po starej cenie.

Opublikowano
Dnia 9.10.2021 o 19:39, wojtekku napisał:

Ja czekam na 5 aut RSMS 26 po 1070 netto, jeden dojechał , to co zamawiałem po 1330 RSM 32 dojechało 12 aut całość , czekam na resztę, jak nie to do sądu z dziadami.

Dojechała całość .Pozdrawiam firmę .

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Skarp Państwa straty zapłaci , choć to co już sprzedali to zyskali mogą obniżać jeśli to prawda to co kupili drogo będą zębami zgrzytać .

podobno rząd miał dac jakies doplaty do drogich nawozow ale unijne przepisy tego zabraniaja , wiec raczej nici z tego ze dołoży panstwo 

Opublikowano
3 godziny temu, Tigon napisał:

ciekawe czy za rok też tak będzie do śmiechu tym co kupili wcześniej , jak obkroję dawki o 50% to w sumie jeszcze tragedii nie będzie ciekawe jak plon.

Bedzie mniej nawozów plony niższe  i ceny na zboża wyższe, ludzie trawy jeść  nie będą.

• Like 2
Opublikowano

Jesli rozpatrywali byśmy ten aspekt regionalnie, bez udziału państw trzecich, to bym się zgodził. Należy zauważyć, że priorytetem państwa jest bezpieczeństwo żywieniowe i energetyczne. Rządy przystają na ograniczenia produkcji, widocznie mają zagwarantowane owe bezpieczeństwo. Zakładam, że wszystkie braku uzupełnia z Ukrainy, z USA przyjedzie soja, a bydło z Argentyny.

Opublikowano
4 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Bedzie mniej nawozów plony niższe  i ceny na zboża wyższe, ludzie trawy jeść  nie będą.

Z tymi wyższymi cenami zbóż to nie byłbym taki pewny bo środki chemiczne oni mówią że problemy w imporcie, nawozy problemy w imporcie ale zboża może się okazać że import pełną parą 

Opublikowano
6 godzin temu, warchest napisał:

podobno rząd miał dac jakies doplaty do drogich nawozow ale unijne przepisy tego zabraniaja 

No nagle się rząd zaczął unijnymi przepisami przejmować..urocze.

• Like 4
  • Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, Siedzacybyk napisał:

Rządy przystają na ograniczenia produkcji, widocznie mają zagwarantowane owe bezpieczeństwo. Zakładam, że wszystkie braku uzupełnia z Ukrainy, z USA przyjedzie soja, a bydło z Argentyny.

Rządy nie maja niczego zagwarantowane ponieważ wierzą w wolny przepływ towarów. 😂To im wystarcza .

Opublikowano

Kolej już zaczyna padać brak kasy , czyli brak dotacji od Państwa wszystko dopłacane jest czy tak powinno być ? .

Moim zdaniem każda działalność , każda produkcja czy hodowla powinna na siebie zarobić z odpowiednim zyskiem .

• Like 2
Opublikowano

Na yutubie jest wywiad  z przedstawicielem Grupy Azoty który stwierdził że rynek ( w tym zagranica) przyjął ceny nawozów na tym poziomie i można teraz śmiało włączać linie produkcyjne.

• Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano

Putin pewnie pod tym filmem wcisną lubię to i podkręcić produkcję kazał. A na wiosnę zaleje europe deko tańszym nawozem z gigantycznym zyskiem i utopi naszych producentów. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v