Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Centrum. Dzisiejsze ceny z kilku skladow. Rzadko w ktorym jest pelen asirtyment produktow. Niektore doslownie swieca pustkami.

Saletra 2700-2850

Mocznik 3600-3800

Ultra 8 2600-2900

Poli 6 2700-2800-2920

Sol potasowa 2300-2620-3000

Korn kali 2100-2300

Polidap 3300-3800

Kizeryt 1900-1980

Chyba skusze sie na ta sol po 2300. 

Azoty moze potanieja ale PKMgS watpie patrzac na sytuacje polityczna Polski. Teraz jeszcze zaliczki doplat zaczna wyplacac wiec znowu pojawi sie nowy pieniadz na rynku. Obecne zakupy srodkow produkcji to jak gra na gieldzie, wszystko plywa.

Edytowane przez adamson330
Opublikowano
7 minut temu, sylwek23111 napisał:

A nawozu mam tylko na 3ha a pozostałe 40ha mam nadzieję że do maja będzie taniej.

Do maja?  A co w maju zamierzasz zrobić, na kupno będzie już baaardzo późno

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Byłem dziś w sklepie to ludzie już się zapisują na qq do siewu, a ona bidna jeszcze na polach. Majstra 300l mają po letniej cenie ale nikt tego nie chce. Bayer podobno oficjalna podwyżka na środki 26%

Gdzie mają tego majstra? I po jakiej cenie? 

Opublikowano

ja nawet gdybym miał kupić droga saletrę to ograniczał bym drastycznie dawki. trzeba robić to tylko z głową. wiem że na moich ziemiach średnia to 6t i daje azotu na 6. a nie jak walą niektórzy po 200N. plus jak dobry przed plon to daję 100N i koniec. obcięcie dawki o 2/3 odbije się na płonie. a jedna tona pokryje koszty tego azotu.

Opublikowano
23 minuty temu, Goofy napisał:

Ja bym zaryzykował groch ozimy jeszcze wysiać plon dużo lepszy niż z łubinu. Pewnie w przyszłym roku tak zrobię. 

Na groch ozimy jeszcze nie jest późno

3 minuty temu, slawekz1975 napisał:

do szwagra agrolok dzwonił saletra oferta 2200 brutto

Już tanieje?

Opublikowano

Dziś dzwoniła babka z Agroloku do mnie i pytała czy odżywek nie chce kupić bo masowo ludzie zamawiają, a jak pytałem o kizeryt - brak, fungicydów - brak, a polifoska po 6 po 2900 brutto, a saletra 3 z przodu, także szwagier ma chyba dobre układy :)

Opublikowano
8 minut temu, slawekz1975 napisał:

do szwagra agrolok dzwonił saletra oferta 2200 brutto

Z ciekawości zadzwonie jutro do nich bo już dawno panie do mnie nie dzwoniły

Opublikowano
13 minut temu, krilan06 napisał:

Na groch ozimy jeszcze nie jest późno

A no niby nie tylko mam tego łubinu u UJ i szkoda teraz groch zakupywać.  zadzwonię jutro do znajomka ile zechce bo wiem że właśnie zeszedł na poczet grochu przy tych wiosennych zawirowaniach suszowych. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v