Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Bercik92 napisał:

Spotykałem się z przypadkami gdzie ciągnik robił max 200h na rok 🤷‍♂️

Mam 6 I chyba żaden 200h  nie zrobi. 

Opublikowano

Albo jak niektórzy porozpisywali gospodarstwa które miały po 60-100ha  na 3 członków rodziny i pobrali w ch*j sprzętu na kredyt ,,bo przeci dajum” a pozniej płacz bo komornik zabrał. Ale to ze rozpisali gospodarstwo na 3 nie spowodowało ze to gospodarstwo miało nagle dochód x3. Przypadek 2 wsie dalej. Wrócili to podstaw 80 i 60 które używane kupili bo nowe ciagniki zabrane, przyczepy, opryskiwacze i masa innego drobnego sprzętu.

Opublikowano

Zamówiłem siarczan mg siedmiowodny i zonk. 

Magnez już podrożał o 100% I w sprzedaży brak.  

Opublikowano
Bartek933 napisał:

W jakich cenach macie saletrę i jak z dostępnością? 

Bo to temat o cenach nawozów, a nie mechanizacji rolnictwa i grach komputerowych  

To zmień tytuł na "ceny nawozów i nie tylko" 😆 Dało radę zrobić tak w temacie Pogoda ? dało 😜

Opublikowano
dzidzia202 napisał:

Ja zastanawiam się czy mikro i makro nie zamówić pui są jeszcze normalne ceny. 

Na makro nie ma "normalnych" cen 😋

Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

To jak zamówiłeś jak nie ma ? I po ile zł  :) ?

Opublikowano
4 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Ile na wiosnę możecie maksymalnie wyłożyć za nawóz azotowy ? Jak dla mnie do uprawy zbóż przedział między 1500 zł a 1800 zł jest graniczny .

Ja sobie założyłem tak że jak cena nie spadnie do jakiegoś sensownego poziomu to na azot wydaje tyle samo ile zapłaciłem w tamtym roku. I jakoś się to rozbije. Coś na zasadzie "mnie podwyżki paliw nie obowiązują bo zawsze tankuje za 50zl" 😂 Z PK na stanowiskach po rzepaku zrezygnowałem całkowicie a zboże po zbożu po 100kg ultry 8. 5 lat intensywnego nawożenia to rok nic się nie stanie jak się nie da.

Opublikowano
4 minuty temu, fezoi napisał:

To jak zamówiłeś jak nie ma ? I po ile zł  :) ?

Poprosiłem o skompletowanie pakietów śor i zamówienie palety siarczanu mg.

Sprzedawca sam nie miał wiedzy że i z tym jest kłopot. Na tą chwilę 2 tygodnie i brak towaru. A w wyższej cenie nie będę brał bo mam jeszcze ze 200kg.  Był po 32zł/25kg

Opublikowano (edytowane)

Mówicie żeby nie kupować po tych cenach, ale widzę że wszyscy zachowujecie się dokładnie ja dyrektor PGRu na tym filmie.     xD Łażą pytają, szukają czego nie zgubili, to tylko pożywka dla sprzedających.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
13 godzin temu, adamson330 napisał:

Wszystko sie kiedys konczy. Nawet Ci co twierdza ze na samym oborniku utrzymaja zasobnisci sa w bledzie. Skladniki wyjezdzaja z gosoodarstwa z mlekiem, mięsem, jajami itd. A gdzie wymywanie, uwstecznianie. Bilans skladnika powinien byc przynajmniej na 0 ale kogo na to stac 🤣

To zależy ile słomy kupują, pasz itd. Można też dać kupiony kurzak, osady z oczyszczalni podkłady z pieczarkarni itd. Jak kupuję słomę i nie sprzedaje obornika to bilans składników może być dodatni w ziemi. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Ło panie, a mi 600kg z tego sezonu zostało,można by spieniężyć... Ewentualnie zamiana też wchodzi w grę. To mieszkanie to gdzie ostatnio kupiłeś? 😋

Opublikowano
1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

Spotykałem się z przypadkami gdzie ciągnik robił max 200h na rok 🤷‍♂️

Bije  to  na  głowę , 100 koni   9 lat  840 h na liczniku   przy  40ha  ale  jako  drugi  ciągnik  w gospodarstwie

Opublikowano
5 godzin temu, dzidzia202 napisał:

każdy o cenie nawozu a ktoś się orientuje jakie ruchy cenowe mogą być w rzepaku i pszenicy na przyszłe żniwa. u nas można puki co podpisać rzepak po 2200zł co przy obecnej cenie i cenie nawozu trochę śmieszne.

Rzepak 2400 pszenica 900, żyto 700. Takie są prognozy jednej z większych firm na Pomorzu. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v