Skocz do zawartości

Ceny nawozów 2021

yacenty

Rekomendowane odpowiedzi

55 minut temu, PRIMO napisał:

I tu Rysiu masz stuprocentową rację. 👍🏼

Aż bym Ci polał szklanicę dobrego trunku za to. 

Każdy ma trochę racji... i Rysiek i druga strona. Ja bardziej po środku stoję, nie neguję jednych i drugich... Sam nie wiem jaką strategię przyjąć na ten sezon, będzie oszczędnie z sypaniem, ale na ile 🤷

Oprócz hodowli i kartofli mam jakieś 50-60t pszenżyta na sprzedaż czyli te ok 50-60 tys, jakbym nie podsypał dobrze to by było może 15-20.. 40 tys mieć, a nie mieć... Nie wspominając o 32 belach słomy z hektara, której musiałbym dokupić...

• Like 1

28 minut temu, racyl napisał:

tylko że jeden i drugi coś osiągnął i ma dorobku zawodowego w porównaniu z czcigodnym kaczyńskim

Największym osiągnięciem Biedronia była wygrana walka z mamusią przez nokaut (złamana szczęka) a największym osiągnięciem Ryśka było to że był sąsiadem Balcerowicza i resortowym dzieckiem.

• Like 6

Widze niezłe niezłe . Gej biedron i osiągnięcia życiowe ... jedyne jego osiągniecie to ze jest genem . Ze publicznie całował się z drugim facetem a jego wybitnym osiągnięciem było mówienie ze nie pojdzie do parlamentu europejskiego jak się dostanie . A poleciał aż się kurzyło za nim. Faktycznie wybitny i słowny człowiek . Balcerowicz to wogole jest fenomen . Sprzedac cały nasz majątek i uchodzić za autorytet . A wiecie kto wymyślił plan balcerowicza ? Pytanie za 100 pkt

• Like 5
  • Thanks 2

10 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Co innego podsypać nawozem za 1400 a co innego za 4100,

Co innego gdyby była gwarancja zboże po 2000 to można sypać i po 4000

tu gra vabank

Zgoda, a kto wiedział rok temu, że pszenżyto będzie po 1100 za tonę, a nie 650 jak zawsze??. Kupiłem wczoraj azotu 8t po 2650. Czy dobrze nie wiem. Ale też co innego nie sypnąć ukosic 2t i w żniwa będzie po 2tys, a ukosic 6t po 2tys. Tak jak mówię nie podszczypywać się bo obie strony mają swoje racje, kwestia jaka będzie cena zboża, a tego nie wie nikt

6 minut temu, masa24 napisał:

Widze niezłe niezłe . Gej biedron i osiągnięcia życiowe ... jedyne jego osiągniecie to ze jest genem . Ze publicznie całował się z drugim facetem a jego wybitnym osiągnięciem było mówienie ze nie pojdzie do parlamentu europejskiego jak się dostanie . A poleciał aż się kurzyło za nim. Faktycznie wybitny i słowny człowiek . Balcerowicz to wogole jest fenomen . Sprzedac cały nasz majątek i uchodzić za autorytet . A wiecie kto wymyślił plan balcerowicza ? Pytanie za 100 pkt

Amerykański ekonomista nie pamiętam nazwiska namaszczony przez Sorosa? 

16 minut temu, lukasz7604 napisał:

Największym osiągnięciem Biedronia była wygrana walka z mamusią przez nokaut (złamana szczęka) a największym osiągnięciem Ryśka było to że był sąsiadem Balcerowicza i resortowym dzieckiem.

I jakoś jeden z drugim biedy  nie klepie albo na koszt podatnika całe życie jak kaczyński nie żyją

1 godzinę temu, racyl napisał:

Dla biedoty żyjącej z socjalu popierającej PIS to Jahira, Myrcha, szczerba, biedroń czy jakaś jeszcze zdradziecka morda odpowiada za sytuacje w Polsce 🤣

Jak w listopadzie pisałem że w grudniu ceny będą po 4 tys to wyznawcy PIS się śmiali i opowiadali że PIS ich obroni i taniego nawozu im sprzeda

To w czym masz problem , skoro wiedziałeś już w listopadzie , że w grudniu ceny nawozu będą po ponad 4 tysiące , to skoro jesteś trochę rozgarnięty to raczej nawozy kupiłeś . Bardziej to można współczuć tym co nie mieli takich informacji jak ty o podwyżkach 

• Like 2
  • Thanks 2

1 godzinę temu, racyl napisał:

Nie śledziłem cen przed ponad miesiąc, co sie takiego stało że z 3tys zrobiło się 4,6tys ?

Skok cen gazu na polskiej giełdzie ze stabilnych w listopadzie ok 400PLN/MWh do 828PLN/MWh w 22.12.21, jeszcze się okazało że nasze 90% zapasy gazu starczą w razie W na całe 2 miesiące

1 minutę temu, mysza103 napisał:

To w czym masz problem , skoro wiedziałeś już w listopadzie , że w grudniu ceny nawozu będą po ponad 4 tysiące , to skoro jesteś trochę rozgarnięty to raczej nawozy kupiłeś . Bardziej to można współczuć tym co nie mieli takich informacji jak ty o podwyżkach 

A czy ja gdzieś napisałem co zrobiłem ? 🤣 na tym forum cały czas było pisane że potanieje i każdy się zarzekał że nie kupi bo drogo no to teraz ma dopiero drogoo !

18 minut temu, masa24 napisał:

Taki plan jak miał Balcerowicz to każdy by wymyślił. Po najprostszej linii oporu czyli sprzedać co się da. Gdyby podjął się restrukturyzacji czy modernizacji gospodarki krajowej i to by mu się udało, wtedy faktycznie można by go uznać za wybitnego.

• Like 6

5 minut temu, racyl napisał:

A czy ja gdzieś napisałem co zrobiłem ? 🤣 na tym forum cały czas było pisane że potanieje i każdy się zarzekał że nie kupi bo drogo no to teraz ma dopiero drogoo !

Nie kupiłem nawozów i czekam do wiosny. Zapowiada się pierwsza mroźna zima od kilku lat, także Putin będzie kręcił kurkiem od gazu do wiosny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Przez DzikiSimental25
      Nowy temat. Ciekawe jakie będą ceny nawozów sztucznych w tym roku.
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez danielhaker
      Jak wyglądają ceny nawozów sztucznych w sezonie 2019?
      Po ile dało się wam kupić następujące produkty?
      Ostatnio dostałem następującą ofertę na nawozy azotowe:
      Saletrosan 26 cena 920 netto / tona w workach BB
      Zaksan 32 - cena 880 netto / tona w workach BB
      Saletrzak - cena 939 netto / tona BigBag.
      Przchodząc do nawozów wieloskładnikowych (NPK) na razie pytałem tylko o polifoskę 6 - cena 1560 netto / tona.
      Kontynuujemy temat: 
  • Dodaj nową pozycję...