Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, mraukot napisał:

Ten cały Mazurek to też niezły .uj. Na swoich urodzinach poklepywał się po ramieniu i popijał drogie trunki zarówno z pisiorami, jak i z platfusami. Szuja wredna 👿

A co w tym dziwnego ?? Tusk z Kaczyńskim tez nie raz wódkę pił . Teraz może mniej bo Jarek zdziwaczał na starość . Te różne sport to tylko ma wizji , poza tv to jedna ręka która razem chodzi na wódkę i panienki

• Like 1
Opublikowano

Prokurator pewnie Piotrowicz 🤔😝

masa24 napisał:

Ten cały Mazurek to też niezły .uj. Na swoich urodzinach poklepywał się po ramieniu i popijał drogie trunki zarówno z pisiorami, jak i z platfusami. Szuja wredna 👿

A co w tym dziwnego ?? Tusk z Kaczyńskim tez nie raz wódkę pił . Teraz może mniej bo Jarek zdziwaczał na starość . Te różne sport to tylko ma wizji , poza tv to jedna ręka która razem chodzi na wódkę i panienki

No właśnie... nic w tym dziwnego. Od zawsze jeden drugiemu ręki nię odyebał, a te wszystkie "igrzyska" w mediach, to tylko ku uciesze pospolitej gawiedzi 😈

masa24 napisał:

No właśnie... nic w tym dziwnego. Od zawsze jeden drugiemu ręki nię odyebał, a te wszystkie "igrzyska" w mediach, to tylko ku uciesze pospolitej gawiedzi 😈

Opublikowano

Ile to kosztuje?

Czy nie jest tylko na trawniki dopuszczone?

Opublikowano

Polifoska 6 300kg/ha 900zł daje

NPK 18 60 90kg

Tego nawozu za tą kwotę  dasz 1,6t czyli 128kg N, 64P, 144K

Opublikowano

Po ile macie siarczan magnezu ten z siarkopolu?

15 godzin temu, mraukot napisał:

A co to ty jestes ogarniczony i masz znajomych tylko z jednej opcji politycznej? To normalne ze normalny czlowiek ma znajomych co glosuja na rozne partie ale mnie nie interesuje na kogo glosuje. Mam sie z nim nie kolegowac tylko dlatego ze glosuje na inna partie? Czlowieku polityka juz CI mozg wyprała

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, mds212 napisał:

A co to ty jestes ogarniczony i masz znajomych tylko z jednej opcji politycznej? To normalne ze normalny czlowiek ma znajomych co glosuja na rozne partie ale mnie nie interesuje na kogo glosuje. Mam sie z nim nie kolegowac tylko dlatego ze glosuje na inna partie? Czlowieku polityka juz CI mozg wyprała

OK.  1500 brutto 

Opublikowano
mds212 napisał:

15 godzin temu, mraukot napisał:

Zwolnij trochę, capie jeden...

Opublikowano

Kłócicie się o nawozy, a inni już odpuścili i nawozy przywożą na gospodarstwa. Kilku "youtuberow" np:kula, szoko12 itp zwożą mega drogi mocznik i jakoś jest...

Na złomowiskach nie widać rozsiewaczy nawozow, na olx nikt nie pozbywa się dobrych traktorów bo ropa jest po 6 zł...

Opublikowano

każdy ma swój rozum, ciekawe co powiedzą Ci co każą czekać jak mocznik będzie wiosną po 4500 , nie mówię że nie będzie po 1500

ja kupiłem saletrę po 2500 i mocznik po 3500, trzeba przeboleć 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, majster545 napisał:

OK.  1500 brutto 

U mnie tak samo.

W kizerycie magnez jest w pełni rozpuszczalny w wodzie? W Siarkopolu na 21, 16 jest rozpuszczalnych.

Edytowane przez damian303
Opublikowano

siarkopol kizeryt jest tani wedlug np macrospeed green, ale jak podzielisz i policzysz procenty ile jest rozpuszczalnego magnezu i siarki w wodzie jeden i drugi dokładnie tyle samo kosztuje czyli ~42zl/1%

siarkopol 1200zl/t > 16% Mg+ 30%*0.4 S = 28%. 1200/28 = 42,8zl/1%

macrospeed green 1880zl/t > 25% Mg + 50%*0.4 S = 45%. 1880/45 = 41,7zl/1%

Opublikowano
1 godzinę temu, arek_124711 napisał:

Wczoraj wieczorem dostalem oferte 2900 mocznik import litva cale auto. Czekam dalej to znak ze cos sie ruszy wkoncu w dol

Ja też jeszcze nie kupiłem i czekam . Jeśli tak sobie pogrywają z nami , to ja nic Polskiego nawozu nie kupię . 

Opublikowano
1 godzinę temu, suffeks napisał:

siarkopol kizeryt jest tani wedlug np macrospeed green, ale jak podzielisz i policzysz procenty ile jest rozpuszczalnego magnezu i siarki w wodzie jeden i drugi dokładnie tyle samo kosztuje czyli ~42zl/1%

siarkopol 1200zl/t > 16% Mg+ 30%*0.4 S = 28%. 1200/28 = 42,8zl/1%

macrospeed green 1880zl/t > 25% Mg + 50%*0.4 S = 45%. 1880/45 = 41,7zl/1%

Tylko, że siarczan magnezu z siarkopolu ma więcej siarki i wychodzi jeszcze korzystniej. Zawartość to 36% SO3 co można sobie potwierdzić wchodząc na stronę nawozy.siarkopol.pl  ( widocznie kiedyś był 30% bo faktycznie na jednej z ich stron jeszcze idzie taką informację poszukać ) 

Opublikowano
25 minut temu, M-A-T-E-U-S-Z napisał:

Ja też jeszcze nie kupiłem i czekam . Jeśli tak sobie pogrywają z nami , to ja nic Polskiego nawozu nie kupię . 

Raczej tanszego z importu nie kupisz jak krajowy ale marzyc mozesz :D

Opublikowano
29 minut temu, M-A-T-E-U-S-Z napisał:

Popadają z głodu 🤭 nie sprzedadzą Ci nawozu ale jedzenie zaraz też będzie państwowe więc...

Opublikowano
Dnia 10.12.2021 o 11:22, jacek1296 napisał:

W chemirolu kupuję większość chemii i część nawozów. Nigdy żadnych problemów, tyle że pracuje tam kolega z ławki i jeżeli coś mają drogo, mówi wprost. Co do skupu to nigdy do nich nie sprzedawałem.

Agrii chemirol agrolok jeden chu..... Wszystko zaleŻy od przedstawiciela i podejścia firmy. Chciałem zacząć od procamu ale uznali że chce ich zrobić. I biznes nie wypalił. Agrolok obdarzył mnie zaufaniem od początku terminy po kilkadziesiąt tyś. I współpraca idzie i dobrze bo banki wypieły się na mnie kilka razy bo miałem raty za tv szok!!! A teraz dzwonią po kilkanaście razy na zmianę w miesiącu a kredycie a gotówka itp. zboża im nie sprzedaje bo wiadomo czary, a jak coś drogo mają to nie biorę nikt nie zmusza. Nie wiem dlaczego psioczą ci co drogo kupili.... Cenę przecież znali rozumiem tych co wydymani na sprzedaży - wymianie barterowej tu cuda na kiju. Co do nawozów to po cichu po kilkadziesiąt złotych w górę więc kupiłem saletrę z mocznikiem poczekam jest czas. Może zamiast kuku pójdę w łubiny grochy itp. chociaż chemia i nasiona kuku jest kupiona w normalnych cenach jeszcze. 

Opublikowano
29 minut temu, zbigniewPGR napisał:

Ja się dziwię że azotowe są takie tanie, tona by kosztowała 5 tys i tak byście kupili. Wiosną będzie 10 tys tona i tak kupicie bo nie ma rozumu 😃 pozdrawiam

Rozumiem że jeśli cena i tak nie zmieni się do wiosny to i tak nie kupujesz ? Czy masz juz?

Opublikowano (edytowane)

Benny banki sie na ciebie wypiely za raty na tv no to musisz się przyznać że ich nie splacales bo nie wydaje mi się żeby raty na tv były takie ważną chyba że telewizor za 30k

Edytowane przez tommy66692
Opublikowano
19 godzin temu, masa24 napisał:

A ty polewałeś?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v