Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 godzin temu, Broody napisał:

Miałem w zeszłym roku sprinta. Wiesz co było na dole worka napisane? Product ICL. 

Tak samo sypkie nawozy dolistne produkuje adob.😏

To tym bardziej sprinta się nie opłaca. Sypkie adob, icl tez ma swoje własnie sypkie. 

Opublikowano
damianek2019 napisał:

ostatnio jak byłem na forum to co drugi krzyczał po tyle pie rdole nie kupuje  a dziś zaliczka wpłyneła to  pokolei kupują:) Tylko ja naiwny czekam 

było tak: "Jeszcze mnie tak nie pojebało żeby za azot płacić 2.400..." teraz kupuje za 3tys i mówi że dopiero teraz śpi spokojnie 😄

• Haha 1
Opublikowano

I bardzo dobrze że kupują. nie będzie takiego ruchu na wiosnę. A co wyjdzie to się zobaczy. raczej dużo drożej nie będzie, to świeży z dostawy do rozsiewacza. 

Opublikowano
8 godzin temu, Tomek90 napisał:

To tym bardziej sprinta się nie opłaca. Sypkie adob, icl tez ma swoje własnie sypkie. 

No dokładnie. A te dolistne bardzo drogo u nich wychodzą. Nie opłaca się. Co do sprinta to trochę słabo się rozpuszczał jak sypnąłem na rzepak po zimie. Po deszczu część granul nadal była widoczna nierozpuszczona😏

Opublikowano

Ja kupowałem tego Sprinta i był ok. Rzeczywiście na worku ICL. Kalium miałem kiedyś, to zupełnie inny nawóz, nie tylko jeśli chodzi o skład, ale tez i granule. Luboń ma zgniatane, a ten z Agroloku to granulowany jest.

Opublikowano
12 godzin temu, tommy66692 napisał:

Co do klasy ziemi to już kiedyś pisałem że u nas 5 klasa jest cięższa niz 3 klasa więc to nie ma reguły

to chyba źle sklasyfikowana? na jakiej podstawie klasyfikują/klasyfikowali grunty? dla mnie V klasa to  jednoznacznie piach lity

Opublikowano

Gdybym miał chociaż 50 procent 5klasy to bym sobie życie inaczej ułożył. I 5 klasa to piach. Wy chyba 6 klasy nie widzieli. Na całe 24ha te 4 to 5 a reszta 6 w porywach w pół do 7. Ale co zrobić taką specyfika gospodarstwa. Chociaż podatku nie płacę😁

Opublikowano
9 godzin temu, damianek2019 napisał:

ostatnio jak byłem na forum to co drugi krzyczał po tyle pie rdole nie kupuje  a dziś zaliczka wpłyneła to  pokolei kupują:) Tylko ja naiwny czekam 

Nie jesteś sam.Ja też czekam.Czegoś się doczekamy na pewno.Tylko czego :).Na razie cena stoi

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

I bardzo dobrze że kupują. nie będzie takiego ruchu na wiosnę. A co wyjdzie to się zobaczy. raczej dużo drożej nie będzie, to świeży z dostawy do rozsiewacza. 

oczywiscie ze tak ja nadal uwżam na wiosne droższae nie będą jak teraz szczyt cenowy mamy już za soba:)

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, proxy8441 napisał:

to chyba źle sklasyfikowana? na jakiej podstawie klasyfikują/klasyfikowali grunty? dla mnie V klasa to  jednoznacznie piach lity

Nie wnikam w to jak sklasyfikowana, ale 5 klasa to ciężka glina piachu tam nie zobaczysz, za to 3 klasa to glina piaskowa 

Nie mam dostępności potashplus w tym momencie aby polysulphate 1200 netto

Opublikowano
11 minut temu, damianek2019 napisał:

oczywiscie ze tak ja nadal uwżam na wiosne droższae nie będą jak teraz szczyt cenowy mamy już za soba:)

W każdym cenniku na grudzień podwyżka po 40 zł. Wątpię żeby na styczeń było taniej.

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, damianek2019 napisał:

jokery to samo nie sieją i nie beda liczą sie ze niszymi plonami. a teraz zbiornik kupiony rsm, nawozy no chyba ze na testy dostali;)

Chyba mniej nie  będą siali bo kupili 42tys litrów  rsm i jeszcze mają brać saletry tira

Nie wiem ale jak widzę jak u mnie na wiosce niektórzy jeżdżą z metrem nawozu w rozsiewaczu i wysiewają to na 2ha i w zniwa wiozą tonę z hektara to ja jednak wolę dac ten nawóz jak należy 

Edytowane przez krzysiek277
Opublikowano

tu się nie ma co dziwić. każda obniżka zmniejszy sprzedaż w oczekiwaniu na kolejną 

A na to już sobie przy pełnych magazynach nie mogą pozwolić. 

Opublikowano
20 minut temu, damianek2019 napisał:

u lokalnych handlarzy jest duża taniego nawozu nakupywali wczesniej a teraz sie drożą sam znam takich .trzeba czekac

Nikt nie sprzeda poniżej ceny rynkowej nawet jak kupił za 1000

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, krzysiek277 napisał:

Chyba mnie nie  będą siali bo kupili 42tys litrów  rsm i jeszcze mają brać saletry tira

Nie wiem ale jak widzę jak u mnie na wiosce niektórzy jeżdżą z metrem nawozu w rozsiewaczu i wysiewają to na 2ha i w zniwa wiozą tonę z hektara to ja jednak wolę dac ten nawóz jak należy 

My nie z jednej okolicy? U mnie też tacy jeszcze są🙉

12 minut temu, HF86 napisał:

tu się nie ma co dziwić. każda obniżka zmniejszy sprzedaż w oczekiwaniu na kolejną 

A na to już sobie przy pełnych magazynach nie mogą pozwolić. 

Tak ale sprzeda ten co da lepszaofertę, drogi nawóz zostanie na magazynach, wielu ludzi ograniczy nawożenie to pewne. A Ci co nie sprzedadzą mają kasę zamrożoną na x czasu, a kto obrotu towaru nie ma nie ma zysku.

Edytowane przez GRZES1545
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v