Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, Dawid727 napisał:

Panowie, stosował ktoś z Was ten nawóz? Zamówiłem samochód tego wynalazku i się zastanawiam czy dobrze zrobilem. Głównie mi o siarkę chodziło a i potas mile widziany choć go trochu w składzie mało. 

Screenshot_20211126_222955_com.android.chrome.jpg

Jaka cena i gdzie zamawiany

Opublikowano
5 godzin temu, mraukot napisał:

To jeszcze nic 😉 Kupowałem w październiku anwilowską saletrę po 1800, to 3 palety były z lipca, a dwie z grudnia 2020 😋

czyli tak jak pisałem wcześniej, że w dużej mierze nakręcają to pobliskie nam składy narzucając kosmiczne marże na towar kupiony wydaje się, że grosze

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, gustaww napisał:

ja kupiłem zaksan-a po 2800zł i zacząłem spać bo tak to tylko w głowie się pier.....li  bo myśli wojnę toczą.  Co do pszenicy to w poniedziałek jadę i spróbuje ugrać 1400 brutto za paszówkę i robię wyjazd.

Chłopie to ty chyba w życiu prawdziwych problemów nie miałeś jak przez nawóz nie mogłeś spać 

Moge sprzedać polysulphate przy całym aucie 1200 netto jak ktoś chętny pisać na priv 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

To i ja na auto tego rsm-u się piszę dajcie tylko cynk. Zna ktoś jskiś link do bezpośrednich zamówień(cennika) z GA chcę porównać ceny od pośredników i bezpośrednio

Edytowane przez sznajdik
Opublikowano
22 minuty temu, tommy66692 napisał:

Chłopie to ty chyba w życiu prawdziwych problemów nie miałeś jak przez nawóz nie mogłeś spać 

Moge sprzedać polysulphate przy całym aucie 1200 netto jak ktoś chętny pisać na priv 

Jak to wygląda jaki skład 

Opublikowano
24 minuty temu, rocco0987 napisał:

Na farmerze widzialem komentarz że jakieś wagony z RSM jadą ze wschodu, ktoś coś słyszał o tym?

jedzie  teraz nowy Covid na cały świat zaraz będzie powtórka z roku 2020 wszystko pozamykane .

Wszystko potanieje jak obstawiacie ? .

Opublikowano
34 minuty temu, galan99 napisał:

jedzie  teraz nowy Covid na cały świat zaraz będzie powtórka z roku 2020 wszystko pozamykane .

Wszystko potanieje jak obstawiacie ? .

Tak, niech dalej te oszołomy straszą starszych ludzi nowymi wariantami koronawirusa, tego już się słuchać nie da

• Like 4
Opublikowano

No to wychodzi na to że pośrednicy sprzedają taniej niż zakłady produkujace i taka reklama że bezpośrednio taniej a towar ten sam. Jedna wielka propaganda chyba że cennik w brutto jest to wtedy jest różnica

Opublikowano
9 godzin temu, sznajdik napisał:

No to wychodzi na to że pośrednicy sprzedają taniej niż zakłady produkujace i taka reklama że bezpośrednio taniej a towar ten sam. Jedna wielka propaganda chyba że cennik w brutto jest to wtedy jest różnica

Po ile ci oferują teraz RSM i kto? 

Opublikowano

W moich okolicach kogo bym nie spytał to wszyscy będą siać soję. Jak nie kupię taniego nawozu do maja to chyba sam się skuszę na soję, może na niej nie zarobię, ale na drugi rok tona pszenicy albo 1,5 tony kukurydzy lepiej po takim stanowisku sypnie.

Opublikowano

Gorzej jak dołożysz do soji. np w podlaskim soja nie plonuje widocznie cos jej klimat nie pasuje. 

9 godzin temu, sznajdik napisał:

Adler 2460 i Interrol 2500 do potwierdzenia cena w celu aktualizacji netto oczywiście, grzecznie podziękowałem

Sokoły albo Szepietowo pytales? 

Opublikowano
38 minut temu, Tomek90 napisał:

Gorzej jak dołożysz do soji. np w podlaskim soja nie plonuje widocznie cos jej klimat nie pasuje. 

Sokoły albo Szepietowo pytales? 

Nie bo tu i tu tylko towar z PL to nie ma sensu bo dużej różnicy nie będzie myślałem że coś może z Litwy pociągną skoro mają trochę tanszy gaz niż my ale towaru tam nie ma i raczej tu nie ma co skakać po handlarzach bo nie cała setka różnicy w zależności gdzie jaki % masz wypracowany

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie w nowym sezonie 2026! 🌱
      Wchodzimy w ten rok z wieloma niewiadomymi dotyczącymi kosztów produkcji. Tradycyjnie, jednym z największych kosztów w naszych gospodarstwach są nawozy. Dlatego otwieram oficjalny wątek zbiorczy, który – mam nadzieję – pomoże nam wszystkim w podejmowaniu decyzji zakupowych.
      Poniżej lista pytań, które nurtują nas wszystkich na starcie roku. Postaramy się w tym wątku wspólnie na nie odpowiedzieć:
      Jakie są ceny nawozów na początku 2026 roku?
      Ile kosztuje saletra amonowa (Pulan, Zaksan, Anwil) w 2026?
      Jak kształtują się ceny mocznika (z inhibitorem i bez)?
      Ile zapłacimy za Polifoskę 6 i 8 oraz inne NPK?
      Po ile chodzi RSM i saletrzak?
      Czy warto kupować teraz, czy czekać na korekty cenowe?
      Zapraszam do wymiany konkretnych informacji. Abyśmy mieli jasny obraz rynku (detal vs hurt), proszę o wpisywanie cen według sprawdzonego schematu:
      Województwo / Powiat:
      Produkt (Nazwa handlowa):
      Cena (netto/brutto):
      Opakowanie (BigBag / Worek / Luz):
      Ilość (detal / całe auto 24t):
      Warunki (płatność, dostawa w cenie?):
      Przykład: Powiat świdnicki, Saletra Zaksan 33,5 – cena 1300 zł netto – zakup całosamochodowy, płatność przy odbiorze.
      Ważna uwaga: Nawozy to temat, który budzi emocje ze względu na powiązania z polityką i cenami gazu. Proszę jednak, abyśmy w tym wątku skupili się na merytoryce i cenach. Unikajmy wycieczek politycznych i kłótni – szanujmy się nawzajem i swój czas.
      Jaka jest sytuacja u Waszych lokalnych dystrybutorów? Magazyny pełne czy braki towaru? Zapraszam do dyskusji!
    • Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v