Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, dysydent napisał:

a dlaczego?
byle głupek może ... wkopać słupek.
akurat ta czynność nie przekracza możliwości nawet ... albo nie będę porównywał do naczelnych "naczelnika" :P
no ale tyle to nawet On potrafi

Jakby potrafił. to zrobiłby to dobrze i morze nie zabrałoby słupka. Czyli nie potrafi nawet tyle😂

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Aaa to morze skradło słupka? Czekać tylko głupka, co chcąc się wykazać, Może zechce za kradzież - morze skazać.

Oj nie byle jaki słupek, to słupek tknięty ręką marszałka na kocie😂.

Opublikowano
15 godzin temu, jacus napisał:

pod jakim nickiem pisales bo nie kojarze ?

nick mam jeden, piszę od 2012, wcześniej tylko czytałem

-------------------------------------

Sąd okręgowy w Hadze nakazał koncernowi Royal Dutch Shell (RDS) zmniejszenie emisji CO2 o 45 proc. do końca 2030 r.

:D szkoda, że nie nakazał zamknięcia działalności :D 

• Haha 1
Opublikowano

Chłopie. Nawet w Polsce korzystanie ze środowiska masz gwarantowane tylko prywatnie a i tak ustawą można to zmienić. Zatem możesz oddawać się przyjemności mikcji i w dowolnym punkcie miasta aby tylko Twoje zachowanie nie było nieobyczajne. Firmy muszą za to płacić i stosować środki zapobiegawcze w tym monitoring. Marszałek to nadzoruje i z racji rozmaitych przesłanek może zakazywać dalszej działalności. Tu wypowiedziało się społeczeństwo i musiało skierować sprawę do sądu - to jest bardziej wyboista ścieżka a jednak poszło. Wniosek jest jeden - autentycznie truli. To o co Ci chodzi?

Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał:

Sąd okręgowy w Hadze nakazał koncernowi Royal Dutch Shell (RDS) zmniejszenie emisji CO2 o 45 proc. do końca 2030 r.

:D szkoda, że nie nakazał zamknięcia działalności :D 

Jo już! 

Ostatnio przejeżdżałam obok głównej ich siedziby. Najwyżej odbiją sobie cenami albo szwagrowi po premii polecą. Siostra mi napisała tak: "Bardzo dobrze niech ich gonią!"

Opublikowano
23 minuty temu, DTaras napisał:

Wniosek jest jeden - autentycznie truli. To o co Ci chodzi?

Chodzi mu o to, że kopalni Turów kazali przestać kopać, czyli zamknąć  a Shelowi nie kazali przestać działać, tylko ograniczyć emisję. 😂  Tylko że tam faktycznie było to przez trucie a u nas przez idiotów z rządu.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, mirro napisał:

Shelowi nie kazali przestać działać, tylko ograniczyć emisję. 😂

jakby kazali przestać działać to zobaczyliby środkowy palec😂

miruś masz jaką opinię o wczorajszym głosowaniu w senacie? wiadomo o czym🤣

Edytowane przez witejus
Opublikowano

naprawde ?? nigdy tak nie bylo-przez tysiac lat zawsze zylismy z sasiadami w zgodzie 🤣

7 godzin temu, nie napisał:

i czemu zepsules taki dobry pomysl-trzeba bylo dalej czytac,takich jest malo teraz wiecej pisarzy niz czytelnikow 😛

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, witejus napisał:

jakby kazali przestać działać to zobaczyliby środkowy palec😂

Opinia jest prosta jak cep. Chcieli się jakoś z tego wycofać. To jeden nie zagłosował drugi niby się pomylił. Czemu się wycofali? Albo naciski z UE by szybciej wprowadzić fundusz. Albo sondaże, że wyborcy źle odbierają przeciąganie prac. Albo preambuła nie była by zgodna z prawem.

Jak by ktoś chciał poszydzić, że się pomylili to Kaczyński jakieś tydzień czy dwa temu też się pomylił.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

Chłopie. Nawet w Polsce korzystanie ze środowiska masz gwarantowane tylko prywatnie a i tak ustawą można to zmienić. Zatem możesz oddawać się przyjemności mikcji i w dowolnym punkcie miasta aby tylko Twoje zachowanie nie było nieobyczajne. Firmy muszą za to płacić i stosować środki zapobiegawcze w tym monitoring. Marszałek to nadzoruje i z racji rozmaitych przesłanek może zakazywać dalszej działalności. Tu wypowiedziało się społeczeństwo i musiało skierować sprawę do sądu - to jest bardziej wyboista ścieżka a jednak poszło. Wniosek jest jeden - autentycznie truli. To o co Ci chodzi?

2 godziny temu, mirro napisał:

Chodzi mu o to, że kopalni Turów kazali przestać kopać, czyli zamknąć  a Shelowi nie kazali przestać działać, tylko ograniczyć emisję. 😂  Tylko że tam faktycznie było to przez trucie a u nas przez idiotów z rządu.

nie zrozumieliscie , przecież Shel nie zatruwa w holandi czy jak tam się ona nazywa nawet nie w europie , nawet wczoraj to podkresliłem .  Co zatem stoi na przeszkodzie żeby Shel pokazał srodkowy paluszek Niderlandom , a no  tylko podatki niskie .

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

W sensie?

Ta preambuła to mniej, więcej jak ogłoszenie Chrystusa Królem Polski. Ogłaszanemu to wisi a dla ogłaszających za chwilę to i tak większego znaczenia nie ma.😂

Opublikowano

jarecki - jeżeli centrala Shell jest w Holandii to gdzie mieli ich sądzić? Poza tym nie pisałem które społeczeństwo z artykułu wywnioskować można jedynie, że zainteresowane po społu z Hol... Niderlandzkim. To są teraz Niderlandowie nagle? @dysydent - to oznacza, że jednak można zrobić z Indyjczyków Indian...

Jakoś mam przeczucie, że te pieniążki są już wydane i mało mnie to interesuje. Mogę za to Dziennik Ustaw (albo to był Monitor Polski) 1958 roku odstąpić. Oryginał, drukowany. Oryginalny dyplom z okazji 35 lecia PRL też się przewinął...

Opublikowano (edytowane)

no i co tam z tym Turowem? Pepiki ustąpili  czy jeszcze się to kitwasi

nie mam czas... nie mogę na szybko nic dziś na temat wyszukać

pisało coś o wycofaniu się przez Bidena z sankcji na Nord Stream 2 bo pono już po "wys..anych gruszkach" i projekt i tak już na ukończeniu to nie ma sensu...
sensu nie było na samym początku i robi nam się kraj spraw z góry przegranych. Jeszcze o reparacje do Rosji niech wystąpią, a i Szwecji
Rzymianie czego tu nie ....? bo też by można no i klimat jeszcze zaskarżyć za epokę lodowcową.

o! teksty Jana Pawła II będą dodane do lektur szkolnych? no ten o kremówkach to czemu nie?

podobna waga ideologiczna jak wcześniej cytaty z Lenina tylko biegun odwrotny
ze skrajności w skrajność

jest bodaj jeden kto racjonalnie i pragmatycznie z tych oszołomów podchodzi do rzeczywistości?

no może Ten od banków co broni gotówki.
Znaczy jak z Sodomą i Gomorą może Bóg/opatrzność/czy jak tam kto... się z nami nie obejdzie.

który tam mnie przekonywał że osłabianie waluty jes korzystne? no to teraz jak zbudować społeczeństwo cyfrowe jak elektronika drożeje na pysk w walutach jej producentów
dysku nie kupiłem gdy był po 750zł to teraz jest ponad 1600 a i reszta wymaga coraz więcej naszej "pszynicy" i "kartoflów" aby z zewn co sensownego na modernizację kupić albo obce stawki swoim fachurom zapłacfić co by swoje sklecili i nie uciekli do tych co np na tych dyskach mają z czego.....
no syndrom Gierka po raz drugi.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

motyką bedziesz je kopał jak Ci się stare graty porozlatują bo technologii ani kupisz za swoją wszawą walutę którą te kartofle wycenisz ani Ci kto skonstruuje ze swoich bo za więcej do obcych pójdzie na służbę.
peryferia cywilizacji i co najwyżej producent rzeczy najprostszych których nikt inny się nie chce czepiać bo albo w gnoju albo w błocie - ot los ko;lejnych pokoleń Polaków po takiej polityce a jak się zechcesz zbuntować to .... czym? masz technologię i siłę z niej wynikającą?
kosynierzy qwa mać przeciwko armatom
wstyd!

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

teraz weszła nowa moda , bierzesz 100 zł i niech sobie kopią tych kartofli ile chcą , ino tylko motykami .                      https://energia.rp.pl/surowce-i-paliwa/31836-niemiecki-partner-gazpromu-porzuca-rosje?utm_source=rp&utm_medium=teaser_redirect Firma, która obok francuskiego Engie, niemieckiego Wintershall Dea, austriackiego OMV i brytyjsko-niderlandzkiego Shell należy do europejskich inwestorów w gazociąg Nord Stream 2, sprzedaje swoje rosyjskie elektrownie w ramach planu redukcji emisji.

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v