Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Zdzinio napisał:

Łowicz tł 4.33 bi 3.44 ilość poniżej 30 tys 😭😭 cena 1.94 brutto VAT

To Łowicz w łodzkim płaci chyba najlepiej.

Opublikowano
47 minut temu, Grabos1981 napisał:

Piątnica też coś dorzuciła za listopad🙂

Prawda to że od nowego roku Piątnica rezygnuje z wymagania stosowania pasz NON GMO?

Opublikowano

Hochland również wycofuje się z non GMO 👏

Za grudzień +5gr premii. To chyba czwarta premia w okresie całego istnienia mleczarni 😛

Dodatkowo wprowadzona na stałe coroczna wrześniowa premia "kukurydziana" +8gr

Opublikowano

tay29 z 40 gr to trochę przesadził. 20gr to też nie mało bo ładna sumka się uzbiera. jednak patrzeć należy na średnią cenę z całego roku, bo co z tego, że niektóre mleczarnie teraz rzuciły może i więcej jak OSM Piątnica ale ile płaciły na początku roku? 1.45-1.6zł.... cena za listopad 2.18brutto😉

Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

No ja, miałem cały rok 1,8.... Miesiąc temu 2 zł i teraz 2,2 za litr..... Wiec Piatnica d*py nie urywa. 😜

Jaka mleczarnia ?

1 godzinę temu, Grabos1981 napisał:

tay29 z 40 gr to trochę przesadził. 20gr to też nie mało bo ładna sumka się uzbiera. jednak patrzeć należy na średnią cenę z całego roku, bo co z tego, że niektóre mleczarnie teraz rzuciły może i więcej jak OSM Piątnica ale ile płaciły na początku roku? 1.45-1.6zł.... cena za listopad 2.18brutto😉

Przy jakich parametrach?

Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

No ja, miałem cały rok 1,8.... Miesiąc temu 2 zł i teraz 2,2 za litr..... Wiec Piatnica d*py nie urywa. 😜

Ciekawe czy odebraliby mleko jakby nastały czasy jak w 2015/16 i czy w ogóle by zapłacili 

Opublikowano

ciekawy fenomen bo jeszcze niedawno niektóre mleczarnie ledwo przędły i sprzedawały mleko przerzutowe po 70gr a dziś płacą jak najlepsi. chyba dalej handlują przerzutem bo jest w cenie... ważne żeby odbiorca-mleczarnia była stabilnym podmiotem i w razie dołka odebrała i godziwie zapłaciła za surowiec

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

To jest właśnie ciekawe bo wszyscy wieszczyli im katastrofę, na czele z grzesiem, a dziś to oni dyktują warunki sprzedając przerzut molochom

Edytowane przez komizmo
  • Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, komizmo napisał:

To mlekovita zamieni się w najgorszego dziada w grudniu? Dobrze mówię?

Czy ja wiem ? Osm Kosów Lacki, powyżej 10 tyś l, 3,25 b , 4,3 tł,    1,56 netto (1,67 brutto)

Opublikowano
1 godzinę temu, kierowiec napisał:

Czy ja wiem ? Osm Kosów Lacki, powyżej 10 tyś l, 3,25 b , 4,3 tł,    1,56 netto (1,67 brutto)

Chyba dostaliście podwyżkę za grudnia no nie ?. Przenosisz się ? 

Opublikowano
suchy330 napisał:

Gdzie  ten mądry tay29 co tak krzyczał że 40 gr bedzie

plany były ale sie rozmyły😄 na początku była mowa o 40gr widocznie na grudzień też coś zostawią a i po nowym roku coś na stałe może wpadnie😆

Opublikowano
1 godzinę temu, fantango napisał:

Mleko v lider zamykający zestawienie 

Jutro kontrol z Sierpca ciekawe co inspektor stwierdzi ogólnie bardzo szybko wizyta kontrolna

U mnie jak był inspektor bodaj 26 lipca to powiedział ze mleczarka od 1 sierpnia może przyjeżdżać po mleko tylko żeby ze starą mleczarnia to załatwić. A kontrola trwała 3 sekundy. Wszedł do obory, rozejrzał się i powiedział ze nas bierze tylko żeby mleko było dobre. A my ze wedle życzenia:p

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v